NOGOMET

Wijnaldum je francosko prestolnico zamenjal za italijansko

Rim, 06.08.2022, 9:27 | Posodobljeno pred 18 minutami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Italijanski nogometni prvoligaš Roma je tudi uradno pripeljal nizozemskega reprezentanta Georginia Wijnalduma. Izkušeni 31-letni vezist bo v Rimu eno leto igral kot posojeni nogometaš Paris Saint-Germaina.

Georginio Wijnaldum je proti Leipzigu dosegel dva zadetka.
Georginio Wijnaldum je proti Leipzigu dosegel dva zadetka.FOTO: AP

Georginio Wijnaldum se po petih sezonah pri Liverpoolu v prejšnji sezoni ni najbolje znašel v Parizu, odigral je le 18 tekem v ligi in tri v Ligi prvakov. "Dober občutek je biti igralec Rome. Od vseh, s katerimi sem govoril, sem dobil pozitivne odzive glede kluba in navijačev. Klub je pokazal jasno namero, da me hoče, kar igralcu da dodatno samozavest," je francoska tiskovna agencija AFP povzela besede Wijnalduma, ki je po Nemanji Matiću in Paulu Dybali tretja odmevna okrepitev rimske zasedbe. Ta je v prejšnji sezoni zasedla šesto mesto. Nova sezona se bo v Italiji začela čez en teden.

Kot poroča Football Italia, ima Roma možnost odkupiti Nizozemca po koncu sezone. Če bodo izpolnjeni določeni pogoji, pa bo odkup obvezen. PSG bo v letu posoje kril polovico Wijnaldumove plače, ki znaša devet milijonov evrov na sezono.

Namizna aplikacija Internet Explorer odhaja v pokoj

Zagotovite si nemoten vstop v svet aktualnih novic in jo nadomestite z najnovejšo verzijo Chromea, Firefoxa, Safarija ali Microsoft Edgea.