Nogomet

Willian potrdil slovo od Chelseaja: naslednja postaja Arsenal?

London, 09. 08. 2020 18.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Brazilski krilni napadalec Willian bo po sedmih letih zapustil londonskega premierligaša Chelsea. Južnoameričan je govorice, ki so se v angleških medijih širile v zadnjih tednih, potrdil v nedeljskem zapisu na družbenih omrežjih, njegov naslednji delodajalec pa naj bi v kratkem postal dosedanji mestni tekmec Arsenal.

Willian (št. 10) ob ameriškemu soigralcu Christianu Pulišiću.
Willian (št. 10) ob ameriškemu soigralcu Christianu Pulišiću. FOTO: AP

"To je bilo sedem prekrasnih let," je Willian sporočil na Twitterju, ki ga je poimenoval "Odprto pismo navijačem Chelsea FC". "Avgusta 2013, ko sem dobil ponudbo Chelseaja, sem bil prepričan, da tam moram igrati. Danes sem prepričan, da je bila to ena najboljših odločitev. Bilo je tako veliko srečni trenutkov, včasih žalostnih, bile so trofeje in vedno je bilo zelo napeto. A bolj kot trofeje sem se veliko naučil o sebi. Zelo sem se razvil, postal boljši igralec in boljša oseba. Z vsakim treningom, z vsako tekmo, z vsako minuto, ki sem jo preživel v slačilnici, sem se vedno učil. Res sem hvaležen Chelseajevim navijačem za topel način, na katerega so me sprejeli na Stamford Bridgeu, in za njihovo podporo skozi ves moj čas pri klubu," je dodal Brazilec.

Ta bo svoje privržence morda že v naslednjih urah precej razočaral s selitvijo na drugo stran Londona k Arsenalu, potem ko je denimo tudi ESPN že pred časom poročal, da se je krilni napadalec z novimi delodajalci že dogovoril za triletno pogodbo s tedensko plačo v rangu 110.000 evrov. S Chelseajem se je sicer pogajal glede nove pogodbe, a mu vodilni niso želeli ponuditi dovolj dolgega sodelovanja, kar je za klub s Stamford Bridgea v zadnjih letih, vsaj ko gre za pogajanja z izkušenejšimi člani moštva (Willian ravno v nedeljo proslavlja svoj 32. rojstni dan), že stalnica.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Poslovil se je tudi Pedro
"Bile so tudi kritike, kar je nekaj običajnega, vseeno pa je pomembno to, da so me tako naklonjenost kot kritike popeljale do tega, da sem na vsakem treningu dal vse od sebe, na vsaki tekmi, vedno sem se izboljševal do moje povsem zadnje minute v dresu Chelseaja!" je še dodal Willian. "Zdaj je napočil trenutek, da obrnem stran. Gotovo bom pogrešal moje soigralce. Pogrešal bom vse zaposlene v klubu, kjer so z mano vedno ravnali kot s sinom, pogrešal pa bom tudi navijače. Odhajam z visoko dvignjeno glavo in s prepričanjem, da sem tu osvojil naslove in vedno dal vse od sebe v dresu Chelseaja! Vsem se vam iz srca zahvaljujem in naj vas Bog blagoslovi!"

Nogometaš, ki so ga v zadnjem času povezovali tudi s selitvijo k Barceloni ali v Združene države Amerike, kamor naj bi ga z Inter Miamijem vabil sloviti David Beckham, se je od kluba in navijačev poslovil manj kot 24 ur po izpadu v osmini finala Lige prvakov, kjer je Chelsea visoko izgubil tudi povratno tekmo z Bayernom v Münchnu (1:4). Willian na tekmo ni odpotoval, načrte mu je pokvarila poškodba, zaradi katere je moral izpustiti že nedavni finale pokala FA proti (morebitnim) bodočim delodajalcem iz severnega Londona, ki so pokal na račun modrih tudi osvojili z zmago 2:1. Od vseh znancev in navijačev v zahodnem Londonu se je javno poslovil tudi španski krilni napadalec Pedro Rodriguez, ki bo poleti kot prost igralec okrepil AS Romo po večletnem sodelovanju s Chelseajem.

"Po petih prekrasnih letih se moje obdobje pri Chelseaju končuje. Velika hvala upravi kluba, trenerjem in soigralcem, s katerimi sem sodeloval, seveda pa tudi navijačem: hvala vam za to izkušnjo, da sem bil lahko član vaše velike družine. Tu sem bil zelo srečen, poskrbeli ste, da sem se počutil kot doma," je na Twitterju dejal nekdanji napadalec Barcelone. Willian in Pedro sta na Stamford Bridgeu s člansko ekipo proslavljala tri naslove v Premier League, poleg tega pa tudi en naslov v Ligi Evropa, pokalu FA in ligaškem pokalu.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.