Nogomet

18-letni Bayernov dragulj Musiala junak derbija v Wolfsburgu

Wolfsburg, 17. 04. 2021 17.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.G.
Komentarji
1

Nogometaši Bayerna so naredili pomemben korak k vnovični osvojitvi bundesligaškega tekmovanja. Z zmago v Wolfsburgu (3:2) so v 29. krogu izkoristili spodrsljaj prvega zasledovalca RB Leipziga (remi v petek) in se tako na vrhu lestvice odlepili na 'varnih' sedem točk prednosti. Wolfsburg kljub porazu ostaja na tretjem mestu, saj je tudi Eintracht iz Frankfurta izgubil na gostovanju v Mönchengladbachu (0:4).

Statistika Jamala Musiale na tekmi z Wolfsburgom
Statistika Jamala Musiale na tekmi z Wolfsburgom FOTO: Sofascore.com

Bayern iz Münchna je v začetku tega tedna po povratnem dvoboju proti francoskemu PSG izpadel v četrtfinalu Lige prvakov, na današnji nogometni tekmi 29. kroga nemškega prvenstva pa je slavil v Wolfsburgu s 3:2. Bavarska zasedba ima zdaj sedem točk prednosti pred drugouvrščenim Leipzigom, ki se je v petek s Hoffenheimom razšel brez golov. Izbranci gostujočega trenerja Hansija Flicka so temelje za zmago postavili že v prvi polovici tekme, ko so povedli s 3:1, potem ko je je dvakrat zadel komaj 18-letni Jamal Musiala (15., 37.), enkrat pa Jean-Eric Maxim Choupo-Moting (24.).

V domači zasedbi je bil predvsem nerazpoložen belgijski vratar Koen Casteels, ki je slabo posredoval pri dveh golih Bavarcev, njegovi soigralci v polju pa so v prvem polčasu izkoristili svojo edino pravo priložnost in zadeli prek Nizozemca Wouta Weghorsta (35.). V začetku drugega polčasa so gostitelji po golu Maximiliana Philippa (54.) zadihali za ovratnik branilcem naslova iz Münchna, ki so do konca tekme ubranili prednost in na kolena položili trenutno tretjeuvrščene tekmece iz Wolfsburga.

Statistika tekme Wolfsburg - Bayern
Statistika tekme Wolfsburg - Bayern FOTO: Sofascore.com

Visok poraz Eintrachta
Danes so bile še štiri tekme. Borussia iz Mönchengladbacha je zanesljivo premagala četrtouvrščeni Eintracht iz Frankfurta s 4:0. V prvem polčasu je v polno zadel Matthias Ginter (10.), v drugem pa še Jonas Hofmann (60.), Ramy Bensebaini (67.) in Hannes Wolf (95.).

Freiburg je z dvema goloma Christiana Günterja (50., 74.) ter Lucasa Hölerja (7.) in Rolanda Sallaija (22./11 m) ukanil zadnjeuvrščeni Schalke s 4:0, medtem ko je bil Union Berlin boljši od Stuttgarta z 2:1. Za domačo zasedbo iz nemške prestolnice sta zadela Grischa Prömel (20.) in Petar Musa (43.), za gostujočo pa Philipp Förster (49.). Na tekmi med Augsburgom in Arminio iz Bielefelda ni bilo golov.

Bundesliga, 29. krog, izidi:
Augsburg - Arminia Bielefeld 0:0

B. Mönchengladbach - Eintracht Frankfurt 4:0 (1:0)
Ginter 10., Hofmann 60., Bensebaini 67., Wolf 90+5.

Freiburg - Schalke 4:0 (2:0)
Holer 7., Sallai 22., Günter 50., 74.

Union Berlin - Stuttgart 2:1 (2:0)
Promel 20., Musa 43.; Forster 49.

Wolfsburg - Bayern 2:3 (1:3)
Weghorst 35., Philipp 54.; Musiala 15., 37., Choupo-Moting 24.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RUBEŽ
17. 04. 2021 20.28
+2
Rutinirano. Bundesligo bomo osvojili tudi brez Lewe. Žal pa je manjkal, in to zelo, proti PSG - ju. Žal. Ja, bravo za Musialo. Le tako naprej.