Nogomet

Wolfsburg odpustil van Bommla

Berlin, 24. 10. 2021 20.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Union Berlin je v tekmi 9. kroga nemške nogometne lige igral s Stuttgartom neodločeno 1:1. Danes je Bayer Leverkusen popoldne prav tako igral neodločeno 2:2 s Kölnom. Posledice sobotnega poraza s Freiburgom pa je danes občutil Mark van Bommel, ki ni več trener Wolfsburga.

Bayer Leverkusen je bil pred tem krogom tretji, a je po sobotnih tekmah zdrsnil na četrto mesto. Danes je zapravil vodstvo z 2:0. V prvem polčasu so bili gostje precej boljši, zadela pa sta Patrik Schick in Karim Bellarabi v razmaku le dveh minut. A v nadaljevanju so se prebudili tudi domači, za veliko točko pa je z dvojčkom zadetkov poskrbel Anthony Modeste.

Union Berlin bi z zmago pri Stuttgartu na lestvici prehitel Leverkusen in kazalo mu je dobro do sodnikovega dodatka. Berlinčani so vodili z golom Taiwa Awoniyija od 31. minute. Tekmo je zaznamoval tudi Atakan Karazor, ki je pri domačih v le dobre pol minute v 57. minuti dobil dva rumena kartona in moral z igrišča. To je bil skupno že 142. rdeči karton v zgodovini za Stuttgart, kar je največ med vsemi ekipami v Bundesligi. A že globoko v sodnikovem dodatku je nato v zadnji akciji na tekmi za domače izenačil Wahid Faghir.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zamenjava trenerja v Wolfsburgu

Pri Wolfsburgu pa so se odločili za trenersko menjavo. Mark van Bommel je ostal brez službe po manj kot petih mesecih dela v klubu, kaplja čez rob je bil sobotni poraz s Freiburgom. Začetek sezone je bil zanj sicer dober, saj je Wolfsburg nanizal štiri zmage, toda sledil je tudi niz štirih porazov in zdrs proti sredini lestvice.

Volkovom gre slabo tudi v ligi prvakov, medtem ko so v pokalnem tekmovanju izpadli proti četrtoligašu Preussen Münstru zaradi administrativne napake van Bommla, ki je opravil preveč menjav. Van Bommel je prva trenerska žrtev v tej sezoni v Bundesligi. Za zdaj v Wolfsburgu še niso sporočili, kdo bo v prihodnje vodil ekipo.

Mark van Bommel
Mark van Bommel FOTO: Uefa

Vodilne ekipe pa so igrale že v soboto in zmagale. Bayern je Hoffenheim odpravil zanesljivo s 4:0, Borussia Dortmund, čeprav brez spet poškodovanega prvega zvezdnika Erlinga Haalanda Arminio s 3:1, Freiburg pa Wolfsburg z 2:0 in je ostal edina še neporažena ekipa v sezoni.

Leipzig nekdanjega slovenskega reprezentanta Kevina Kampla je po zaostanku ob polčasu pri zadnjeuvrščenem Greuther Fürthu na koncu slavil s 4:1.

Izidi, 8. krog:

Mainz - Augsburg 4:1 (3:0)

Bayern München - Hoffenheim 4:0 (2:0)

Leipzig - Greuther Fürth 4:1 (0:1)

Wolfsburg - Freiburg 0:2 (0:1)

Arminia Bielefeld - Borussia Dortmund 1:3 (0:2)

Hertha Berlin - Borussia Mönchengladbach 1:0 (1:0)

Köln - Bayer Leverkusen 2:2 (0:2)

Stuttgart - Union Berlin 1:1 (0:1)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vladimir.Krutov
24. 10. 2021 21.00
-1
Pravilno....če ne znaš pakiraj...