Nogomet

Nova zmaga Liverpoola z grenkim priokusom, Mane poškodovan zapustil zelenico

Wolverhampton, 23. 01. 2020 21.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V zadnji tekmi 24. kroga angleškega prvenstva je vodilni Liverpool gostoval pri neugodnem Wolverhamptonu. Varovanci Jürgena Kloppa so uspešno prestali tudi to oviro in utrdili svoj položaj na vrhu lestvice. Za zmago z 2:1 sta poskrbela Jordan Henderson in Roberto Firmino. Za volkove je edini zadetek dosegel Raul Jimenez.

Nogometaši Liverpoola so med vikendom v velikem angleškem derbiju porazili Manchester United, v 24. krogu Premier League pa so Redsi gostovali v Wolverhamptonu. Wolvesi, ki so se že večkrat poprej izkazali za neugodnega tekmeca, tudi tokrat niso popuščali.

TEKMA

Četa Jürgena Kloppa je sicer že v uvodnih minutah zatresla mrežo domačih, po predložku Trenta-Alexandra Arnolda s kota je z glavo žogo v gol preusmeril kapetan Jordan Henderson. Domače moštvo se je odzvalo z akcijo, ki jo je zaključil Matt Doherty, vendar je le ta le za las zgrešila levo vratnico. 

Zaskrbljenost navijačev kluba z Anfielda pa je v 32. minuti povzročila poškodba Sadia Maneja, ki je zahteval zdravniško pomoč. Nogometni strokovnjaki so poškodbo pripisali natrpanemu decembrskemu in januarskemu urniku, Liverpool je poleg prvenstvenih in pokalnih tekem igral še na svetovnem klubskem prvenstvu. Senegalec tekme ni mogel nadaljevati, namesto njega je vstopil novopečeni član Takumi Minamino, za katerega je bil to prvi nastop v Premier League. 

Takumi Minamino je v zimskem prestopnem roku iz Salzburga prestopil v Liverpool.
Takumi Minamino je v zimskem prestopnem roku iz Salzburga prestopil v Liverpool. FOTO: AP

V drugem delu so volkovi prišli do izenačenja. V 51. minuti je Adama Traore lepo zaposlil Raula Jimeneza, ki je z natančnim strelom z glavo premagal nemočnega Alissona. A Redsi so se kot že tolikokrat v tej sezoni uspeli vrniti v vodstvo. Roberto Firmino je v 82. minuti najprej zapravil veliko priložnost, a se je kmalu odkupil, ko je v 84. zabil za nove tri točke moštva z Anfielda. 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Trend01
25. 01. 2020 10.09
+1
Sadio Mane naj bi bil "out" do 3 tedne, a naj bi se vrnil do tekme z Atleti.
Klavdij Volk
25. 01. 2020 08.58
+2
Ta Orez naj komentira Barci,ne da serje angleško ligo.
cripstoned
25. 01. 2020 12.58
+1
ze danes bo imel moznost konentirati tekmo valencie z barco... stavim da v kolikor barca ne zmaga bo omenjal lobije iz madrida enako kot bo to storil kollerik in se kdo tukaj.... v kolikor pa barca zmaga pa se bodo norcevali iz real madrida.... kot vedno to so samo hejteri real madrida z barco nimajo nic...
er0nixx
24. 01. 2020 09.25
+6
Če bo pool tak trgal dalje še zna bit kakšen UCL finale.... Bravo pubeci, najtežja tekma letos je pod streho!!
KavčStrokovnjak
24. 01. 2020 08.58
+9
Bi napisal par sočnih na račun komentatorja. Ampak nočem spet za en teden v Banovce, ker admin ne prenese resnice. Ta komentator je navaden BEAR!
KavčStrokovnjak
24. 01. 2020 08.55
+22
Res je bila težka tekma. Lahko bi se tudi drugače končalo (rezultatsko). Hendo postaja vedno bolj nevaren tudi pred golom. Res škoda za Sadia, zaenkrat še ni znano kako obsežna je poškodba. Minamino pa navdušil. So že vedeli zakaj so ga na vrat na nos na vsak način kupili. Boby pa tipično zanj to sezono. Rešuje 3 točke v zadnjem momentu. Res je borec! Navijal sem za L'pool tudi ko jim leta ni in ni šlo ampak trenutno se zdijo nepremagljivi. S to mentaliteto in borbenostjo jih je res užitek gledat pa čeprav trpimo in upamo na rešitev v zadnji sekundi. Šitty (in Pep) je prebran in pretežno nenevaren. Če kdo, potem bi lahko včeraj volkovi odščipnili točko. Letos morajo čez 100 pik v premiershipu. Izgubili pa zgolj dve. Ne glede na to kako vztrajno "komentator" trdi da so letos izgubili samo ENO točko. En remi se jim piše torej DVE. Pri tem "komentatorju" smo itak vajeni nebuloz, nestrokovnih in neprofesionalnih komentarjev, vztrajanja pri dogodkih, ki se niso zgodili na igrišču (kot npr. včeraj zatrjevanje da je bila roka pa počasen posnetek lepo kaže da niti blizu ni bilo) itn... Upam, da nasl. tekmo komentira vsaj kdo, ki ima kaj pojma o nogometu, premiershipu in L'poolu.
Debely
24. 01. 2020 11.19
+6
flamengo
24. 01. 2020 08.37
+9
bravo, le tako naprej do osvojitve naslova.