Nogomet

Harry Maguire v 118. minuti rešil rdeče vrage

Birmingham, 27. 06. 2020 15.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V prvi tekmi četrtine finala FA pokala je Manchester United po podaljških izločil Norwich, ki je dodatnih 30 minut v celoti odigral z igralcem manj. Mož odločitve je bil Harry Maguire v 118. minuti. Na edini sobotni premierligaški tekmi pa je Wolverhampton ugnal Aston Villo.

Rdeči vragi so na gostovanju pri Norwichu prvič povedli v 51. minuti. Žoga se je po podaji s strani v kazenskem prostoru domačih za Odiona Ighala srečno odbila v zrak, Nigerijec pa je brez težav izkoristil slabo postavljeno domačo obrambo. Kanarčki so uspeli izenačiti v 75. minuti. Najboljši asistent moštva Emiliano Buendia je na kakšnih 30 metrih od vrat gostov žogo prepustil mladeniču Toddu Cantwellu, ta pa je neoviran z natančnim strelom uspel premagati Sergia Romera

Pravila FA pokala sicer velevajo, da se tekma v primeru neodločenega rezultata izvede ponovno, a so jih zaradi koronavirusa v tej sezoni nekoliko spremenili, tako da smo spremljali podaljške. V dodatnih 30 minutah se je poznalo, da je imel Norwich igralca manj, saj je tik pred koncem rednega dela pordečel branilec Timm Klose. Rdeči vragi so bili v sklepnem delu boljši tekmec, kar jih je nagradilo v 118. minuti. Po veliki zmedi v kazenskem prostoru je žogo za hrbet Tima Krula uspel spraviti Harry Maguire

Prizor s tekme v Norwichu: Eric Bertrand Bailly (levo) posreduje pred Onelom Hernandezom.
Prizor s tekme v Norwichu: Eric Bertrand Bailly (levo) posreduje pred Onelom Hernandezom. FOTO: AP

Junak zmage po tekmi ni skrival zadovoljstva: "Za nami je težka tekma, v kateri smo garali od prve do zadnje minute, kar nas je na koncu nagradilo. Danes nismo bili najboljši, a tudi to se zgodi. Zato so pokalne tekme še toliko bolj posebne." Maguire je še dejal, da se je klubu pridružil prav zaradi osvajanja lovorik in da bi bilo slavje v FA pokalu zanj velika čast. 

Strateg gostov Ole Gunnar Solskjaer pa je posebej pohvalil strelca prvega zadetka: "Odlično je, ko imaš možnost, da rotiraš igralce. Igralo mi omogoča prav to. Je dokazan strelec, danes je botroval k obema zadetkoma. Odlično ga je imeti v ekipi."

Statistika tekme Norwich - Manchester United
Statistika tekme Norwich - Manchester United FOTO: Sofascore.com

To bo za rdeče vrage že 30. polfinale FA pokala, s čimer so sami na prvem mestu. Preostali trije pari četrtfinala najstarejšega klubskega tekmovanja na svetu so na sporedu v nedeljo. Sheffield United gosti Arsenal, v derbiju se bosta pomerila Leicester in Chelsea, sledi pa še srečanje med Newcastlom in Manchester Cityjem. 

Wolverhampton po zmagi še korak bližje Ligi prvakov
Na edini sobotni tekmi v Premier League smo spremljali sosedski derbi med Aston Villo in Wolverhamptonom, ki je imel za nameček še enormen rezultatski imperativ. Domačini se namreč krčevito borijo za obstanek, volkovi pa se na drugi strani spogledujejo celo z Ligo prvakov. Na koncu je odločil zadetek Leandra Dendonckerja, s čimer je Wolverhampton skočil na peto mesto. 

DDendoncker (na fotografiji) je takole zatresel mrežo Aston Ville.
DDendoncker (na fotografiji) je takole zatresel mrežo Aston Ville. FOTO: AP

Na Villa Parku smo videli sila izenačeno srečanje. V prvem polčasu so bili bolj nevarni gostje, ki so najprej zapretili prek Raula Jimeneza, kasneje pa sta bila blizu zadetka še Matt Doherty in Diogo Jota. Na drugi strani je za leve edino pravo priložnost v prvih 45 minutah zapravil njihov prvi zvezdnik Jack Grealish, a mu je veselje preprečil vratar Wolverhamptona Rui Patricio.

Uvod v drugi del je bil z obeh strani sprva zadržan, a se je to spremenilo v 62. minuti, v kateri je Leander Dendoncker z levico natančno sprožil z roba kazenskega prostora, Norvežan v golu domačih Orjan Nyland pa je bil brez moči. Do konca se rezultat ni več spreminjal, kar pomeni, da so gostje vsaj do nedelje skočili na peto mesto prvenstvene razpredelnice, medtem ko Aston Villa s tekmo več ostaja na predzadnjem mestu. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.