Nogomet

Xavi: Barcelona mora biti uspešna z mano ali brez mene

Bilbao, 25. 01. 2024 11.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Barcelona je doživela še en boleč poraz. Po visokem porazu v finalu španskega superpokala proti večnemu tekmecu Real Madridu, je katalonski prvoligaš izpadel še iz španskega kraljevega pokala, kjer ga je po podaljških s 4:2 izločil Athletic Bilbao.

Po novem razočaranju je bil po tekmi na novinarski konferenci znova na tnalu trener katalonskega ponosa Xavi Hernandez, ki ni skrival razočaranja nad izpadom iz španskega kraljevega pokala že v četrtfinalu.

"Če ob koncu sezone ne bomo konkurenčni, bom moral oditi," je na namigovanja o odstopu takoj odgovoril nekdanji vezist in v isti sapi dodal: "Vendar to ne velja samo zame, ampak za vse trenerje. To je velik klub. To je Barca. Vem, kje sem in kakšne so zahteve. Osvajati moramo lovorike ali pa se vsaj potegovati zanje. Barcelona mora biti uspešna z mano ali brez mene. Danes smo se borili in dali vse od sebe, vendar nam proti zelo dobri ekipi ni uspelo zmagati. Athletic si je to zaslužil. Čestitke jim, to je nogomet."

Xavi Hernandez
Xavi Hernandez FOTO: AP

Barcelona se mora zdaj osredotočiti na LaLigo, kjer za vodilno Girono zaostaja osem točk in Ligo prvakov, kjer jo februarja čaka osmina finala z Napolijem. "Poskušali bomo obrniti stvari v LaLigi in iti daleč v Ligi prvakov. Vendar vem, kako deluje, da vam to govorim po porazu," je o nadaljevanju sezone povedal Barcelonin trener.

Kljub razočaranju nad rezultatom je bil Xavi ponosen na mlade člane ekipe, saj so v Bilbau priložnost dobili tudi najstniki Lamine Yamal, Pau Cubarsi, Hector Fort in Marc Guiu.

"Vsi trenerji v velikih klubih so odvisni od trofej, vendar sem ponosen na to, kako smo se do konca borili proti odlični ekipi. Še posebej sem ponosen na mlade igralce. Ekipa je majhna. To je tisto, kar mislim, ko rečem, da smo v fazi grajenja ekipe. Mislim, da je to začetek nečesa velikega. Ne glede na to, ali bom jaz še tukaj ali ne, Barco čaka velika prihodnost. Imamo res dober projekt, ne v smislu mene kot trenerja, ampak v smislu res dobre generacije, ki prihaja skozi. Tukaj so Cubarsi, Fort, Lamine, Guiu, Fermin Lopez in številni drugi igralci," je o projektu, ki stoji na mladih, še povedal Xavi, ki dan po porazu praznuje 44. rojstni dan.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Barcelona je na četrtfinalni tekmi v San Mamesu zadetek prejela po vsega 36 sekundah tekme, ko je zaspanost katalonske obrambe izkoristil Gorka Guruzeta. Xavijevi varovanci so se še v prvem polčasu vrnili v igro in prek Roberta Lewandowskega in Lamineja Yamala celo povedli, na začetki drugega polčasa pa je izid z zadetkom z glavo poravnal Oihan Sancet. Barcelona je imela še v rednem delu dve veliki priložnosti za zmago, a je obe zapravil komaj 16-letni Yamal, česar pa mu Xavi ne zameri: "Razočaran sem, ker pri rezultatu 2:2 nismo izkoristili priložnosti, vendar za to ne morem okriviti otroka. Je šestnajstletnik, ki si sam ustvarja priložnosti in igra neverjetno."

Lamine Yamal
Lamine Yamal FOTO: AP

V podaljšku tekme sta nato tekmo odločila brata Wiliams. Prvi je v 107. minuti zadel Inaki Williams, ki je še v ponedeljek na afriškem Pokalu narodov igral za Gano, končnih 4:2 pa je v 121. minuti postavil Nico Williams.

"Tega si nisem predstavljal niti v najbolj divjih sanjah," je po tekmi novinarjem povedal starejši izmed bratov in dodal: "Vse se je odlično izšlo. Nisem si mogel niti predstavljati, da bom po res velikem udarcu z Gano tukaj, kaj šele, da bom igral. Moram se zahvaliti Athleticu za vse, kar so storili, da sem se vrnil. Vse je šlo tako hitro. Pot je bila dolga in nisem imel niti časa za počitek, vendar sem si želel biti tukaj. Tudi če ne bi igral, sem želel biti tukaj in pomagati ekipi. To so noči, v katerih si želi sodelovati vsak, ki je del zgodbe Athletica. Sanjamo o zmagi v španskem kraljevem pokalu."

Inaki Williams
Inaki Williams FOTO: AP

Athletic bo eno izmed imen na petkovem polfinalnem žrebu, kjer bodo še Real Sociedad, Mallorca in zmagovalec med Atletico Madridom in Sevillo, ki se bosta srečala v zadnjem četrtfinalnem dvoboju.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (48)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

manucao
25. 01. 2024 17.52
+1
Nekatere igralce so prehitro dvigovali v oblake in to se ime jih je na koncu močno udarilo kot bumerang. V ekipi manjka predvsem, hitrosti in moči. Če vzamemo, da je teh.podlaga nesporna je tu kar precejšnji problem. Novinec Roque še ni pokazal absolutno ničesar. Drži, da je veliko igralcev poškodovanih a to je primer tudi v drugih klubih. Xavi absolutno ne zna postaviti prave taktike, za pomočnika ima brata kateri ne more biti pomočnik niti Ancelottijevem sinu. Predsednik je prav tako nesposoben. Preveč je teh stvari na kupu in se žal Barceloni ne piše nič dobrega. S tako ekipo niso nikakor konkurenčni v Evropi kar je nekako njihov cilj ker CL niso osvojili skoraj da 10 let.
manucao
25. 01. 2024 17.46
+2
Vstopil v prevelike čevlje. Lani mu je še nekaj uspelo toda v letošnji sezoni je slab.
cripstoned
25. 01. 2024 17.55
-9
Lani? Upam da se hecas...lani je morala biti Koruptilona prvak...novi sponzorji preprosto niso smeli izgubiti vloženega denarja že v 1.sezoni...čudni avtogoli nasprotnikov koruptilone, ko pa so že ustvarili priložnost za gol pa so zgrešili nemogoče...ob tem je potrebno dodati da je real madrid sel all in na ligo prvakov...letos pa se vedno z sodniki na svoji strani ampak ni realno stanje kar se tiče mesta na katerem so...15točk bi morali imeti manj dw o tem da bi se 3.zaporedno sezono morali igrati v ligi prvakov ne začnem..
Kollerik
25. 01. 2024 18.23
+10
Tu se vidi, kako zlobno lažeš. Ni Xavi toliko slab, kot so dobri vaši madridski sodniki. Primer: pri zadnjih treh Classicih, ki jih je dobil Real proti Barci, je bil čist samo tale zadnji, kot trenerska napaka Xavi ja z previsoko postavitvijo obrambe in ob vsej tisti bolnici. Ostal dva predhodna Classicu pa klasična sodniška lopovščina nedosojenih penalov Barci s strani hernandez hernandez in Gil manzana! Da ne bi o tem, kako briljantno je Xavi matiral el cholota iz ATM. Saj veš, iz tistega ATM, ki vam ob redkih nepristranski sodnikih, kot je Quadra Fernandez, deva tinte pit....
Kollerik
25. 01. 2024 18.25
+1
RUBEŽ
26. 01. 2024 09.27
+4
criptoned - kaj je že rekla nazadnje komisija za spremljanje sojenja v LALIGI? Komu v škodo je delala VAR soba ko je Real dosegel gol v 99 minuti? Aja, tega ne boš omenil, ker veš da je res tako. Ampak, taki pač ste navijači Reala. Ko pa vam nevtralni povemo resnico, pa v jok.
stoj?kov
26. 01. 2024 13.19
+5
real itak ne more iti na vse trofeje,to vemo vsi ;) kje so trojčki?šestorčki? pa saj to je real?!
Andrej Križman
26. 01. 2024 15.21
-3
O sojenju pa kar tiho bodi.Tud barci sod iki pomagajo na vse mozne nacine.A ni bila se afera koliko so v oarih letih placal sodniku?
Andrej Križman
26. 01. 2024 15.22
-1
Kollerik
25. 01. 2024 15.44
+3
Spet se je vsa kanalizacija,, zmagovalcev,, Almerie razlila pod članki o Barci. Iggy, bereš tole?
cripstoned
25. 01. 2024 16.59
-8
Ahahahahah lep primer nemočnega človeka...kollerik lažje ti bo če pozabiš na ta portal in Koruptilono...pa ja ne bos do konca življenja živel v lazi...nikoli ni prepozno da pogledaš resnici v oči...
igyyp
25. 01. 2024 17.39
+8
Kollerik: kaj naj sploh preberem? Vi se samo kregate. Prišel sem šele domov. En drugega prcate, ni pa nobenega, ki bi znal kaj napisati o taktiki, tekmi. Žal sem že malo prestar, da bi se napucaval. Tisti kateri, hoče kaj o nogometu, ni problema, sem vedno tu.
zapiramvamustaaa
25. 01. 2024 15.18
-7
Sp mislili da bo Xavi novi Zidane pa so ostali šokirani na koncum
cripstoned
25. 01. 2024 17.02
-7
Gavi pa novi camavinga, xxedri novi valverde, torres novi vini, yamal novi rodrygo...ne moze...samo en je real madrid in z top napadalcem bo spet nebo meja...medtem ko bo za nekatere meja streha novega trening (neu camp) centra reala iz madrida
Kollerik
25. 01. 2024 19.15
+13
Nogomania že poroča, da je tehnična komisija pregledala posnetke sodniških odločitev Real vs. Almeria in sklenila, da je sodnik v VAR sobi Hernandez Hernandez naredil kar dve veliki napaki, s katerimi je oškodoval Almerio. Prva je bil penal za Bellinghama, pri katerem branilec Almerije Kaiky sploh ni igral z roko. Sledi zadetek Vinija z roko. Kmalu bo znano, kakšno kazen bosta dobila sodnika Hernandez Hernandez in Francisco Jose Hernandez. Seveda jo bo sodniški delodajalec odnesel z vsemi tremi točkami, Almeria pa dolgi nos. Perez liga lopovov.
zapiramvamustaaa
25. 01. 2024 15.15
-9
Zdej pa pogledat ob kosilu povzetek tekme😌👌
Bujar
25. 01. 2024 15.13
-11
Realno španski nogomet več ni, kar je bil še pred par leti. Brez korupcije bi se za naslov borila Bilbao in Girona.
FORTUDO1
25. 01. 2024 15.11
+8
Barca bi po mojem mnenju očitno morala spremeniti sistem igre. Še vedno igrajo podobno, kot v času Xavija, Inieste in Messija, kjer so lahko držali žogo v nedogled, Messi pa je zabijal, ko se mu je zljubilo. Sedanji igralci pač niso na nivoju omenjene trojice, čeprav so dobri, vendar kot kolektiv ne naredijo kaj dosti, težko dosegajo gole, v obrambi pa so tudi bolj tanki. Še vedno poizkušajo igrati svoj tiki-tak, vendar pei tem niso kaj dosti uspešni. Ne vem, ali je kriv Xavi, bi pa bilo potrebno hitro nekaj spremeniti, če hočejo biti konkurenčni. Žal so vse bolj podobni ManU-ju. Škoda, res!
Bujar
25. 01. 2024 15.24
-13
Trenutno je United verjetno malo boljši od Barce in nekje na nivoju Reala, to je nekje sredina lestvice v Angliji.
Lima33
25. 01. 2024 14.30
+6
Žal mi je Barce... 😂😂
zapiramvamustaaa
25. 01. 2024 14.23
+2
VINICIOUS JE KRIV "ker je dal gol zroko"🙈🤣😅👊😛
cripstoned
25. 01. 2024 13.55
-6
kaj pricakovati od KORUPTilone ki je že proti barbastru in unionistasu potrebovala sodniško pomoč da so sploh prišli do tekme z bilbaom kjer so pravtako imeli izdatno sodniško pomoč...kakšna sramota od kluba...upam da bodo kaznovani za 18let dolgo podkupovanje sodnikov ki traja še danes...2.liga in odhod glavnih vlagateljev in končen potop najbolj umazanega kluba vseh časov...girona je lahk ponos katalonije v prihodnosti in ne klub ki je vpleten v največje sodniške škandale, podkupovanja, prikrivanje cen igralcev itd...
MesOjediPinGvin
25. 01. 2024 15.37
+6
Največje sodniške škandale vsakič poskušaš pomesti pod Barcin prag, čeprav je kristalno jasno, da so plod ROYal VARdrid-a v kombinaciji Franca in Pereza. Zmagovalna kombinacija, ampak eni se še kar naprej tolažite, da "vaš" klub najboljši. Tudi Barca ima ogromno masla na glavi, vendar v primerjavi z Royalom je to komaj omembe vredno.
cripstoned
25. 01. 2024 16.46
-4
Se en Hejter vec ki si laze...ne sedijo predsednika reala po zaporih...ni real tisti ki je vpleten v največje sodniške škandale (liga prvakov 2009,2013,2015) zaradi katerega je nastal var...ni real tisti ki je podkupoval funkcionarje v superpokalu (pique) ...ni real tisti ki je prikrival ceno prihoda svojega igralca in podkupoval agente (neymar/oče)...ni real tisti ki je dolžen 1.2mrd. Eur ....do ne nedolgo nazaj sta berlussconijev Milan in agnelijev juve veljala za najbolj pokvarjena kluba...ampak v zadnjih 5.letih kar se je vse odkrilo in pokazalo jih je Koruptilona prehitela...ne pravimo ji zastojn Koruptilona, cheatlona,BRIBELONA,uefalona...tako da samo tiho ..ko pa že omenjaš real pa lepo na kolena in globok poklon ko govoriš o največjemu klubu vseh časov ...
cripstoned
25. 01. 2024 13.51
-4
Xavi legenda nogometa kot trener pa nesposoben do amena....ne more vsak biti top trener če je že bil top igralec...ni vsak zidane...pri Koruptiloni so hoteli ponoviti za realom...ampak so potonili še nižje kljub temu da imajo sodniško pomoč na vsakem gostovanju v vsakem tekmovanju (laliga5x,kraljevi pokal 3x superpokal 1x, liga prvakov 1x) se samo blamirajo...to je že prevec smešno hahahahhaa
Kollerik
25. 01. 2024 13.30
-1
Spodaj sami zafustrirani realčići. Najbrž je zelo težko navijat za tak klub, ki lahko proti zadnje uvrščeni Almerii,, zmaga,, zgolj in samo s sodniškimi lopovščinami.... 😁🫵
Dany75
25. 01. 2024 13.36
+1
Dihaj..dihaj...lepo počasi...dragi Kollerik, nobena tolažba tvoji Barci nebo prinesla uspehov....se dobro da mate Xavija..ker drugace bi ziher bli boljsi kot ste....ti se pa kar tolaži z razno raznimi forami...verjemi,nic ti nebo pomagalo...ze kar nekaj let traja ta tvoja agonija in tolazba...pa je vse isto...
Kollerik
25. 01. 2024 14.20
+0
Je zabolelo? Pravilno, kajti resnica boli. Daj povej mi, kakšen karakter morš met, da imaš po vseh teh svinj*arijah, tudi po tej tazadnji z Almerijo,... sploh še ta grb v svojem avatarju? In ti boš meni o agoniji... :)
cripstoned
25. 01. 2024 15.08
-2
Kollerik spet.kratek spomin oz. Laganje samega sebe...Koruptilona je proti almeriji imela pomoč sodnikov...podarjen penal v podaljšku in rdeč karton za igralca almerije...po osasuni, villarealu, celti in granadi je nazadnje bila oškodovana se girona...to je samo kar se letošnje lalige tiče...superpokal elklasiko..araujo bi moral biti izključen že v 1.polčasu pa so ga sodniki obdržali če ne bi padlo 8golov v mrežo koruptilone...pa kraljevi pokal pomoc sodnikov tako proti barbastru kot proti unionistasu in včeraj se proti bilbau...potem pa gremo se na ligo prvakov 1.tekmo proti portu na portugalskem kjer bi barca morala izgubiti in ravno ta poraz proti portu bi na koncu odločil da igrate v ligi evropa...in to v najlažji skupini ... Boljse da si tiho ..
cripstoned
25. 01. 2024 15.10
-2
5x laliga, 1x superpokal, 3x kraljevi pokal, 1x liga prvakov...pomoč sodnikov v korist koruptilone...to je tvoje ogledalo dragi moj...siuuuu
pako-san
25. 01. 2024 15.25
-9
STDB
25. 01. 2024 16.16
+3
@cripstoned ... a se ti ne zdi, da te že nihče več ne jemlje resno? ... Boljse da si tiho ..
cripstoned
25. 01. 2024 16.47
-6
niti približno pakosan...ti kot navijač milana pravtako nisi kompetenten omenjati sodnikov...tisina
cripstoned
25. 01. 2024 16.48
-7
stdb ...kripsiju je malo mar zato ali me kdo od vas jemlje resno...dokler vas kripsi razbija tukaj in real na terenu je vse v najlepšem redu...tisina
STDB
26. 01. 2024 08.20
+6
hahaha ... lej, ne se počutit tako manjvrednega. Sej boš našel svoj prostor na tem svetu in potem bo res vse v najlepšem redu.
DavorPraprotnik
25. 01. 2024 13.00
+0
Bogi katalončki hahahah
zapiramvamustaaa
25. 01. 2024 13.06
-2
Bilo je neizbežno.Zdaj se morajo sprijazniti da so pač za nič!😛
zapiramvamustaaa
25. 01. 2024 12.52
+2
Xavi ball DNK XaviiFerran pa naslednik Messija pa atomski nogomet kajne Barcarji😛😛
Hellsrael
25. 01. 2024 12.33
+2
postennnn
25. 01. 2024 12.20
+4
Počasi bo treba it.
PPP1000
25. 01. 2024 12.17
-6
Malo_sutra
25. 01. 2024 12.12
+9
pa čavi kaj se sekiraš, vsaj nimaš težav z bedo in položnicami. Pokal pride in gre.
Koronavirusovec
25. 01. 2024 11.57
+9
če si dober fuzbaler še ne pomeni da boš dober trener
ImamLastnoMnenje
25. 01. 2024 11.43
-1
Podporniki drugorazrednega katalonskega kluba se lahko veselijo, saj je to mogoče dodatni korak k menjavi nesposobnega trenerja...Potem bodo potrebovali le še nekaj let, da ustvarijo kakšne dobre igralce, kupiti jih tako in tako ne morejo, pa bodo mogoče spet lahko konkurenčni v Kataloniji.
nvmlekdo
25. 01. 2024 13.46
+5