Nogomet

Xavi: Barci sem rekel 'ne', ker je to zame prezgodaj

Barcelona, 16. 01. 2020 21.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

"Ponudbe Barcelone nisem sprejel, ker se mi je zdela prenagljena. Moje sanje ostajajo nekega dne voditi Barcelono, toda za zdaj je vse skupaj še malce prezgodaj," je košarico Barceloni v pogovoru s španskimi novinarji opisal Xavi Hernandez, ki je v katalonskem ponosu pustil praktično celotno kariero poklicnega nogometaša.

Xavi pravi, da si nekoč želi voditi Barcelono, a da je za zdaj vse skupaj še prezgodaj.
Xavi pravi, da si nekoč želi voditi Barcelono, a da je za zdaj vse skupaj še prezgodaj. FOTO: AP

"Barcelona so moje sanje, to sem večkrat povedal. To je klub, ki ga nosim v srcu, toda zdaj sem osredotočen na Al-Sadd, s katerim me čaka pomemben finale (Prinčev pokal, tekma z Al-Duhailom, op. p.). Srečen sem tu in zelo spoštujem ta klub," je še povedal legendarni vezist, ki je kot nogometaš v dresu Barcelone navduševal z izjemnim pregledom nad igro in uporabnimi podajami soigralcem. Ko je Xavi, v nogometnem klubu Barcelona je preživel leta med 1997 in 2015, dal košarico Barci, se je ta ozrla k drugim trenerjem, skupni jezik pa našla s Quiquejem Setienom. Ta je na klopi blaugrane čez noč zamenjal odstavljenega Ernesta Valverdeja, ki se mu je klub zahvalil za sodelovanje po nedavnem bolečem porazu Barcelone v polfinalu španskega superpokala z Atletico Madridom.

"Navdušen sem nad Setienom, všeč mi je njegov način dela in upam, da bo uspešen na klopi Barcelone," besede Xavija še prenaša španski časnik El Pais. Katalonec je priznal, da mu ni bilo lahko reči 'ne'. "Najprej sem svojo odločitev zaupal družini, nato še nogometašem Al-Sadda, ki so spremljali dogajanje. Tri dni se nisem najbolje počutil, toda sedaj sem popolnoma osredotočen na finale, ki nas čaka," je povedal 39-letni nekdanji vezist. Gre za tekmo z Al-Duhailom, sicer vodilno ekipo katarskega državnega prvenstva. Al-Sadd tam po 12 krogih zaseda tretje mesto.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
17. 01. 2020 15.57
-1
Legenda ziher najbolje ve sam zase, kdaj bo prišel čas za vodenje Barce. Skupaj z Iniesto? Zakaj pa ne....