Nogomet

Barcelona brez možnosti proti Bayernu ob slovesu od Lige prvakov

München, 08. 12. 2021 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
J.B., Marko Gašparin, Tomi Šujdovič
Komentarji
271

Barcelona ni že od leta 2000 nastopov v Ligi prvakov zaključila po skupinskem delu, a tokrat je bo zgodilo prav to. Barca je zasedla tretje mesto v skupini in bo svojo pot nadaljevala (le) v Ligi Evropa. Tudi katalonski trener Xavi ni uspel doseči čudeža, Bayern je bil tokrat veliko boljši tekmec in je zasluženo na domačem stadionu (brez gledalcev) slavil zanesljivo zmago s 3:0.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekem 6. kroga Lige prvakov (2.del)
    10:27
    Vrhunci tekem 6. kroga Lige prvakov (2.del)
  • Vrhunci tekem 6. kroga Lige prvakov (1.del)
    10:54
    Vrhunci tekem 6. kroga Lige prvakov (1.del)
  • Gol Musiale za vodstvo Bayerna proti Barceloni (3:0)
    00:59
    Gol Musiale za vodstvo Bayerna proti Barceloni (3:0)
  • Gol Saneja za vodstvo Bayerna proti Barceloni (2:0)
    00:48
    Gol Saneja za vodstvo Bayerna proti Barceloni (2:0)
  • Gol Müllerja za vodstvo Bayerna proti Barceloni (1:0)
    00:27
    Gol Müllerja za vodstvo Bayerna proti Barceloni (1:0)

Na Allianz Areni so nogometaše pričakale prazne tribune (brez gledalcev zaradi trenutnih zdravstvenih razmer, ki se tičejo koronavirusa), pa tudi precej neprijazno vreme. Temperatura je bila malce nad ničlo, celo tekmo je naletaval sneg. To kot kaže ni prav nič oviralo gostiteljev, ki so rutinirano opravili s tekmecem, ki tokrat ni pokazal veliko in slavili kar visoko zmago.

Na prvi medsebojni tekmi v prvem krogu je Bayern na Camp Nouu povsem povozil Barcelono. Rezultat 3:0 v korist gostov se morda niti ne zdi tako visok, a dejstvo je, da nogometaši Blaugrane v 90 minutah niso zmogli niti enega strela v okvir vratarja Manuela Neuerja. Tudi tokrat je bil izid enak (3:0), Bavarci pa so z novimi tremi točkami z veliko prednostjo zasedli prvo mesto v skupini in samozavestno pričakujejo žreb in nadaljevanje izločilnih bojev v Ligi prvakov.

Najboljši posameznik tekme v Münchnu
Najboljši posameznik tekme v Münchnu FOTO: Sofascore.com

Katalonci so nujno potrebovali zmago, sicer bi jih prehitela Benfica (ob zmagi proti Dinamu Kijevo), tako da so bili v težkem položaju. Barcelona ni že od leta 2000 nastopov v Ligi prvakov zaključila po skupinskem delu, a se je zgodilo prav to: Barcelona je izgubila in izpadla in bo svojo pot nadaljevala (le) v Ligi Evropa.

Bavarci ob tem v uvodnih petih krogih skupinskega dela sploh še niso izgubili točke. Barcelona se v prestolnico Bavarske ni podala z najlepšo popotnico, saj je konec prejšnjega tedna doma izgubila z Betisom, a je trener Xavi Hernandez vseeno verjel, da lahko njegovi varovanci pridejo do vseh treh točk, kar pa se ni uresničilo. Barca je bila tokrat daleč od uspeha, gostitelji so bili dominantni večji del tekme in so zasluženo vknjižili zmago in tri točke.

Trener Bavarcev Julian Nagelsmann je tekmo začel z naslednjo enajsterico: Manuel Neuer, Benjamin Pavard, Dayot Upamecano, Niklas Sule, Alphonso Davies, Corentin Tolisso, Jamal Musiala, Kingsley Coman, Thomas Muller, Leroy Sane, Robert Lewandowski. 

Tekmec na klopi Barce Xavi pa se je odločil za naslednjo udarno postavo: Marc-Andre ter Stegen, Ronald Araujo, Gerard Pique, Clement Lenglet, Jordi Alba, Pablo Gaviria, Sergio Busquets, Frenkie de Jong, Sergino Dest, Memphis Depay, Ousmane Dembele. 

Bavarci so lepo priložnost zamudili v 27. minuti, ko je po strelu Thomasa Müllerja pred golom zamudil Robert Lewandowski, nato pa je Jamal Musiala v 32. minuti streljal z glavo, a je vratar Marc Andre ter Stegen ulovil žogo brez težav. So pa Katalonci v 30. minuti ostali brez Jordija Albe, ki je igro zapustil zaradi poškodbe. 

Zamenjal ga je Oscar Mingueza. Gostitelji so bili v tem prvem delu malce nevarnejši, več je bilo priložnosti na Barcini polovici in nato so tudi povedli. Thomas Müller je spravil v loku čez golovo črto Barcinega gola, čeprav je žogo izbil Araujo, glavni sodnik je dosodil veljaven gol.

Ni trajalo dolgo, ko je Bayern še povišal vodstvo. Tokrat je bil v glavni vlogi Leroy Sane, ki je v 43. minuti s fantastičnim strelom iz precejšnje razdalje zadel za 2:0. To je bil izid polčasa, Barcelona pa je bila zelo oddaljena od ugodnega izida in možnosti, da nadaljujejo z boji v Ligi prvakov.

Statistika tekme Bayern - Barcelona (3:0)
Statistika tekme Bayern - Barcelona (3:0) FOTO: Sofascore.com

Takoj na začetku drugega polčasa nova izjemna priložnost za Saneja, a je streljal v vratarja Barce, tako da je izid ostal nespremenjen. A ne za dolgo, med strelce se je vpisal še mladi Jamal Musiala. Lepo je podal Davies, Musiala pa je brez težav spravil žogo v mrežo za vodstvo s 3:0 v 62. minuti. 

To je bil končni izid tekme, Bayern se ni preveč namučil za zmago, lahko bi dejali, da so precej rutinirano opravili s tekmecem, ki je pustil zelo bled vtis. Bavarci so osvojili prvo mesto v skupini (18 točk), druga je Benfica, ki je premagala kijevski Dinamo (2:0) in zbrala osem točk, točko manj ima Barcelona, ki se kot omenjeno seli v Ligo Evropa. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izida:
Bayern - Barcelona 3:0 (2:0)
Müller 34., Sane 43., Musiala 62.
Bayern: Neuer, Davies (71./Richards), Süle (77./Nianzou), Upamecano, Pavard, Tolisso (60./Roca), Musiala, Coman (71./Sarr), Sane, Müller, Lewandowski (77./Tillman);
Barcelona: Ter Stegen; Alba (31./Mingueza), Lenglet, Pique, Araujo, Busquets, de Jong (73./Puig), Gavi (86./Demir), Dest (46./Nico), Dembele (73./Coutinho), Depay;

Benfica - Dinamo Kijev 2:0 (2:0)
Jaremčuk 18., Junior 22.;

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Liga prvakov_ zadnje kolo skupinskega dela_pasica

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

23.05

Toliko za danes, znova bomo z vami jutri ...

... seveda ob zadnji tekmi Mure v Konferenčni ligi! Pričnemo ob 20.30, lepo vabljeni!

23.03

In še najboljši posameznik tekme

(seveda po oceni Sofascore.com)

22.54

Statistika tekme Bayern - Barcelona

(Zagotavlja jo Sofascore.com)

22.53

Bayern prvi, Barca tretja

Bayern je po šestih tekmah stoodstoten (18 točk), druga je v skupini E Benfica (8 točk), tretja pa Barcelona (7). Le eno točko je na zadnjem mestu osvojil Dinamo iz Kijeva.

90+4'

KONEC TEKME!

Konec je v Münchnu, konec mučenja za Barco! 3:0 je zmagal Bayern in se s šesto zmago uvrstil v osmino finala Lige prvakov. Barca potuje v Ligo Evropo!

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (271)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mother Russia
09. 12. 2021 17.38
+3
Lagano, sportski... 14 golov na treh tekmah proti Barceloni. To je Bayern...
HALAcR7
09. 12. 2021 10.22
+1
Fantje jaz drugo razredna tekmovanja ne komentiram več,imam svoj kodex,,tako da ko se vrnete med elito so vidimo,,,se prvi čez 5-10 let ali upam nikoli
User416781
09. 12. 2021 10.24
+0
Bilo bi sicer lepo, če bi utihnil, ampak nekako ne verjamem, da bo res tako. Sicer pa - vsako tele ima svoje veselje. Če te to veseli - super. Pove pa nekaj o tebi. Konec dneva sicer na kvaliteto mojega življenja igra Barce nima popolnoma nobenega vpliva, pri tebi je očitno drugače. Get a life.
dark horse
09. 12. 2021 11.40
-1
Bomo videli krele kripsl matrax koliko casa boš tiho 🙈😂
09ZarMan10
09. 12. 2021 14.40
+0
Ko ti nogomet postane prva in edina pomembna stvar v življenju in ko začneš v svoji zvišenosti po "nogometno" razglabljat o razširjeni vlogi nogometa, o kateri očitno nimaš "blage veze", potem nastanejo takšni komentarji, pod katere se podpisuje HALAcR7. Večina navijačev z leti odraste in postane bolj razsodnih, vsi pač ne!
mmickica
09. 12. 2021 10.14
-2
Žalostno, ampak pričakovano, kaj reči drugega... Upam, da se bodo v januarskem prestopnem roku vsaj malo kadrovsko okrepili in konec sezone pristali vsaj na 4.mestu La-lige. V nasprotnem primeru bo izgubljena tudi naslednja LP. Čimprej prodati Nizozemce, razen mogoče Frenkija De Jonga, Coutinha, po mojem tudi Dembeleja, ker je težaven in še nonstop poškodovan. S tem denarjem pa sem prepričana, da bo Xavi znal bolj pametno kupovati, kot njegovi predhodniki. Držim pesti!
User416781
09. 12. 2021 10.28
+2
Od Dembeleja ne moreš pričakovati ničesar, razen občasnega hitrega prenosa žoge. In nobenega učinka. Naj ga prodajo, dokler kaj dobijo zanj.
mmickica
09. 12. 2021 13.35
+2
Verjetno sem malo nerazumljivo napisala. Tudi jaz bi prodala Coutinha in Dembeleja, tako je bilo mišljeno.
Kollerik
09. 12. 2021 16.08
-2
Verjetno ima Zaho prav ko pravi, da mora Xavi "pritisniti" na upravo kluba, da namenijo del financ vendarle tudi za okrepitve moštva, ne samo za nov (ali obnovljen?) stadion. Coutinha čim prej zbincati ven. Dembele pa...ne vem, no.
samomojemnenje
09. 12. 2021 09.51
+0
Zdaj je treba vse sile usmeriti v Laligo in skušati priti do tega željenega 4tega mesta. Kajti ne uvrstitev v LP naslednjo sezono bi pomenil za že tako ubobožano Barco pravo katastrofo. Tudi potencialni novinci, ki bi mogoče prišli v Barco, vedno bolj gledajo, da ekipa igra v LP. Poleg tega ne vem kaj bo s sponzorji. In kaj Barci potem ostane? Že sedaj je padla na nivo Milana izpred let, ko je čez noč mrknil. Tudi o tem smo že brali, da jih lahko reši arabski kapital, če klub kupi kakšen šejk, kot PSG, City, Newcastle, ampak to bo pri Barci težko, ker so lasniki kluba navijači in dvomim, da bi glasovali za prodajo kluba. Skratka, bo še zanimivo.
User416781
09. 12. 2021 09.58
+7
Za začetek bodo morali svoje preplačane nogometaše plačati toliko, kot si zaslužijo. In ne zapravljati na stotine milijonov za nakupe nekih nogometašev. To je bil gambling, ki je uničil klub in tako tveganje ne bi nikoli smeli sprejeti. Ravno Bayern je najlepši primer, kako sestaviti ekipo brez izrazitih zvezdnikov in brez metanja denarja čez okno. Bayern je lahko vzor vodenja kluba vsem ostalim. Skratka, treba se bo vrniti h koreninam Mes Que Un Club, ker že dolgo časa to ni več bil. Na trgu pa iskati perspektivne nogometaše, ki jih lahko dobiš za manj denarja in jih potem oblikuješ. Spet, Bayern je lep primer.
User416781
09. 12. 2021 10.00
+9
...najbolj smešno je, da so nogometaši Barce še vedno plačani bistveno bolje, kot pa nogometaši Bayerna. Pa poglej kaj se dogaja na igrišču. To je direktna pot v propad.
samomojemnenje
09. 12. 2021 10.07
+3
Davies je bil že vse dogovorjen, da pride samo še podpisati v Barcelono. Pa je Bartomeu povedal, da je kanadčan in da že ne more biti dober. Pogovarjali sso se s Hallandom in je spet Bartomeu rekel, da ni perspektiven in o potem kupili Martina B. Pripeljali so čudežnega dečka Demirja, ki p še ni pokazal nič od čudežev. Dest v Ajaxu zelo dober, v barci čisto poniknil. Trincao (novi Ronaldo naj bi bil), spet nič. Po drugi strani Bayern kot si rekel. Real Madrid pripeljal Valverdeja, Vinija, Rodryga za skoraj nič denarja in danes že kažejo, da bodo res bodočnost ekipe. Ali Ajax, vsako leto razprodajjo in vedno znova pripeljejo mlade, ki so potem odlični igralci. Zakaj Barca tega ni sposobna več? Baje so imeli v J. Ameriki dobro preplačanega skauta, ki pa ni našel ničesar.
User416781
09. 12. 2021 09.49
+8
Po moje je Messiju sedaj žal, da je odšel...ker bi se lahko potegoval za trofejo, ki je še ni osvojil.
samomojemnenje
09. 12. 2021 09.58
+3
Ja, če bi bil Messi, bi še lahko mogoče mislili, da se barca lahko poteguje za osvojitev EL, ampak brez njega ta ekipa tega ni sposobna. Je preveč trenutno boljših ekip v LE.
samomojemnenje
09. 12. 2021 09.35
+5
Barca bo s tem izpadom izgubila 20,3M €. Poleg tega bo izgubila sredstva za TV prenose LP. EL daje dosti manj denarja. Če bi šla do konca, bi kapnilo komaj 5,4M €. Tako sem prebral. Če je drugače, naj me kdo popravi.
Lektor Jure T.
09. 12. 2021 09.37
+2
Bolj se gre za to, če ji slučajno ne uspe priti v LP naslednje leto. To bi bil pravi polom. Da ne govorim, da bi se jih tudi sponzorji z bajnimi denarji zuačeli na široko izogibati. Jaz osebno tu vidim večji problem. Izjemno pomembna sezona za Barco letos.
samomojemnenje
09. 12. 2021 09.39
+2
Ja, tudi o tem sem hotel pisati, pa si me prehitel.
samomojemnenje
09. 12. 2021 09.30
+0
Barca ni slabo začela, vsaj na oko. Potem pa kmalu padec v igri. Po prejetem golu pa jim je takoj padla motivacija, kot bi se zavedali, oz. bili prepričani, da ne morejo zabiti dva gol. In če pogledamo, da so v šestih tekmah zabili samo dva gola, je to že razumljivo. Tukaj sicer niso objavili, ampak Muller je tudi izjavil, da ima Barca tehnično dobre nogometaša, ki jim manjka intenzivnosti. Se pravi borba, tekanje, in to je danes sodobni nogomet. Tika-taka proti presingu ne uspeva. Bayern je bil vedno tekalna ekipa, z presingom in kot tak, Bayern nikoli ni pasal Barci.
Lektor Jure T.
09. 12. 2021 09.38
+3
Tako neizkušeni mladeniči kot jih ima Barcelona trenutno v ekipi, žal ne morejo dobivati takšnih tekem. Pritisk je za te fante enorm. In manjka ogromno izkušenj za takšne tekme.
samomojemnenje
09. 12. 2021 09.43
-1
Ja, to je problem. Pred tekmo se pogovarjjo ali bo Gavi igral. In potem vesela novica, da bo Gavi igral in s tem je ekipa rešena. In kako potem to vpliva na 17 letnega mulca, ki mu polagajo takšno breme na pleča.
User416781
09. 12. 2021 09.46
-1
Bili so časi, ko so ravno taki mladeniči od Barce dokazovali nasprotno. Barca potrebuje psihologa in nekoga, ki bo znal zabiti gol. Problem pa je, da je v Barci trenutno tako sranje, da je vprašanje, kdo bo hotel priti k njim. Problem je, ker imajo poleg luzerstva, ki so se ga nalezli, tudi finančne težave. Po moje bo trajalo 10 let, da bo spet kaj od njih. Grejo po poti Interja in MU.
samomojemnenje
09. 12. 2021 09.56
+0
Pero, seveda mladi lahko zablestijo, ko imajo ob sebi starejše nosilce igre. Dnes pa se v barci od 17 letnikov pričakuje, da bodo nosilci. Tu pa potem mladi pregorijo. Poglej Pedrota lani, ob Messiju nosilec igre in toliko tekem, pa repka EP in OI in vidimo, da je fizično in psihično padel.
User416781
09. 12. 2021 10.26
-2
Kdaj je recimo Messi dobil prvo zlato žogo? Ko je bil star toliko kot Mbappe, je mislim da imel že tri...
samomojemnenje
09. 12. 2021 10.45
-2
Messi je eden in edini, ki je tega bil sposoben. Tako da to ni primerljivo.
Kollerik
09. 12. 2021 16.11
-1
Ta ekipa nima ravnovesja dobri stari vs. mladi in v tem je problem. Ko je Messi dobil svojo prvo žogo, je imel ob sebi moštvo. In koga imata zdaj ob sebi recimo Fati in Ped+ri? Desta, Coutinha in še nekaj šmokljanov za tretjo ligo.
dule100
09. 12. 2021 09.23
-2
Lektor Jure T.
09. 12. 2021 09.38
+5
Kollerik
09. 12. 2021 16.12
-3
Lukas92
09. 12. 2021 09.09
+4
Kolleri Hallerjev ata.... kjee sta? 🤣🤣🤣
Od Halerja ati
09. 12. 2021 09.18
-5
Lektor Jure T.
09. 12. 2021 09.22
+6
kaj mata pa onadva z Barco? Si se zmotil? Onadva sta pa ja PSG fana že od nekdaj
Od Halerja ati
09. 12. 2021 09.28
-4
Hvala Borci povej mu hihi Sam zdej bo jezn 🙈🤭
Lukas92
09. 12. 2021 10.28
+3
Samo vprašam kko sta? Kako se kej počutita k bosta svoj "ljubljeni" morala podpirati v ligi evropa mogoče drugo sezono še to ne🤣🤣🤣
Od Halerja ati
09. 12. 2021 10.30
-3
hihihi misko Messi s PsG jem se je uvrstil z lahkoto naprej. Se ti pa hlacke tresejo da jih Real ne dobi. Siiiuuuu da stric 7 zlata zoga spet kaksnega dresa ne prodaja sredi Madrida hihihi
Chaparral
09. 12. 2021 18.58
+1
Saj veš kaj pomeni "hihihi", to je zmiksano podstrešje .....
Vladimir.Krutov
09. 12. 2021 08.56
-7
Čestitke barci za borbo....čestitk pa niso deležni vsi igralci...
User416781
09. 12. 2021 09.18
+9
Hellsrael
09. 12. 2021 08.54
+4
Lektor Jure T.
09. 12. 2021 08.50
+4
to je največja sramota Barce v zadnjih 20 letih..pa vse huje bo..še vsaj par let
graf
09. 12. 2021 08.28
+6
tako nebogljene Barce kot včeraj že dolgo nisem videl ...
Lektor Jure T.
09. 12. 2021 08.40
+6
baynybluff
09. 12. 2021 08.26
+4
Bayern dominanten kot že dolgo
User416781
09. 12. 2021 09.16
+4
Proti Barci so trenutno vsi dominantni. Barca več ni merilo.
Lektor Jure T.
09. 12. 2021 08.19
+5
drugače pa, kot sem že pred časom dajal..s xavijem bo še slabše, ker bo forsiral tiki tako..s tole ekipo pa je to žal samomor..xavi je prišel ob napačnem času..
The GOAT
09. 12. 2021 09.21
-1
Xavi bo sestavil ekipo, ne more cez noc…pol ekipe bo odslovil, poklical mladince pa bo…verjam
Optimisty
09. 12. 2021 08.19
+7
navajeni smo uspehe Barcelone... Barcelona doživlja tranzicijo celotne ekipe....treba je to razumeti....edino kar je žalostno da pri vsem denarju tega niso opravili pravočasno....predolgo časa so stavili na paradnega konja messija....
borut30
09. 12. 2021 08.19
+6
Barcina katastrofo je moč ponazoriti z besedami, ki jih je nekoč izjavil nepreveč moder človek; siiiiuuuu. Vidimo se nekoč, nekdaj, nekje...... Pa srečno.
Iniesta
09. 12. 2021 08.17
+7
Se Dinamo Zagreb bi jih poknil …
giovanni2
09. 12. 2021 09.04
-3
Lektor Jure T.
09. 12. 2021 08.11
+5
Tole se za Barco razvija v pravo katastrofo. V kolikor jim še v la ligi ne uspe priti med prve 4 in ostanejo naslednje leto brez LP, bo to za tako finančno nebogljen klub kot je trenutno Barcelona, katastrofalen izzid, ki jih bo pahnil še v večjo finančno krizo..
TEDOxy50pMEDO
09. 12. 2021 08.07
+4
Barcelona je enaka kot prej. Xavi ne more pomagati, ker so igralci brez volje v Barceloni.
User416781
09. 12. 2021 08.52
+4
Niso brez volje, ampak so se nalezli luzerstva. Pridejo na tekmo izgubiti. Treba je poštimat psiho. Bolj kot trenerja, potrebujejo psihologa. In nujno, res nujno rabijo nekoga, ki zna zabijat gole.