Nogomet

Xavi: Pripravljen sem na vrnitev v Barcelono, a začel bi z ničle, brez strupenih ljudi

Doha, 29. 03. 2020 18.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Čeprav je še nedavno, ko je Barcelona mrzlično iskala novega trenerja ob slabih rezultatih Ernesta Valverdeja, zatrjeval, da za poveljevanje Barceloni še ni pripravljen, je po vsega dveh mesecih legendarni nekdanji vezist Barcelone Xavi Hernandez zdaj povsem obrnil ploščo. Med vrsticami je razkril, zakaj se ob glasni in javni snubitvi Barcelone ni odločil za vrnitev domov.

Xavi je Barceloni sporočil: Pripravljen sem, toda projekt želim začeti z ničle.
Xavi je Barceloni sporočil: Pripravljen sem, toda projekt želim začeti z ničle. FOTO: AP

Jasno je, da se bo prej ali slej Xavi Hernadnez usedel na klop Barcelone, vprašanje je le, kdaj. "Zagotovo si želim vrniti v Barcelono, to mi daje veliko navdiha. Pred leti bi do tega imel veliko spoštovanje, toda zdaj, ko sem se že spoznal v vlogi trenerja, mislim, da lahko prenesem stvari na nogometaše. A Barceloni sem dal jasno vedeti, da si želim v ta projekt vstopiti 'z ničle' in da bi jaz bil rad tisti, ki bo sprejemal odločitve," je v zadnjem pogovoru za katalonsko La Vanguardio priznal Xavi, ki trenutne trenerske sposobnosti izpopolnjuje pri katarskem Al-Saddu, kjer je tudi zaključil igralsko kariero. S tem je dal jasno vedeti, da si Barcelone ne želi voditi v vlogi gasilca, temveč bi rad imel besedo že pri samem oblikovanju ekipe.

Dodal je, da ga ne moti, če se njegovo ime naglas povezuje z Barcelono, tako kot je bilo januarja letos, ko so številni mediji poročali o sestanku z Ericom Abidalom v Dohi, še preden se je z mesta glavnega trenerja poslovil Ernesto Valverde. "S tem nimam nobenih težav, pred nikomer se ne skrivam niti umikam. Želel bi si delati z ljudmi, na katere se lahko zanesem, ki so zvesti in ki so uveljavljeni. Okoli garderobe si ne želim videti nikogar strupenega," je še pojasnil nekdanji nepogrešljivi vezist Barcelone.

Želel bi si delati s Puyolom
Xavi je priznal, da bi si v projektu Barcelona želel delati skupaj z nekdanjim soigralcem Carlesom Puyolom in sinom (preminulega) trenerja Johana Cruijffa – Jordijem Cruijffom. "Sem ekipni človek, ne želim se odločati sam. Tukaj (v Al-Saddu, op. p.) odločitve sprejemamo v štabu, s konsenzom. Na koncu je seveda zadnja beseda moja," je še priznal legendarni katalonski vezist. Ta zelo ceni filozofijo Johana Cruijffa, pod katero je zrasel v Barcelonini nogometni šoli. "Nekoč mi je Johan Cruijff rekel, da bodo prišli pome in mi mi dal nasvete. Če bi bil nogomet religija, bi on bil njegov bog," je bil slikovit Xavi.

Xavi ne skriva občudovanja do Neymarja.
Xavi ne skriva občudovanja do Neymarja. FOTO: AP

Ta se ozrl tudi proti trenutni zasedbi španskega prvoligaša in našel kar nekaj nogometašev, za katere meni, da so najboljši na svojih položajih. "Velik del zasedbe se mi zdi izjemen, začenši z vratarjem Marcom-Andrejem Ter Stegnom, ki se mi zdi najboljši na svetu. Jordi Alba je zame najboljši levi bočni branilec na svetu, Gerard Pique je najboljši osrednji branilec, Sergio Busquets najboljši defenzivni vezist, Lionel Messi pa najboljši nogometaš na svetu. Če k temu prištejem še Luisa Suareza, Frenkieja de Jonga in Arthurja, dobim nogometaše, ki lahko v Barci zmagujejo še deset let in več. Osnova se mi zdi zelo dobra," je poudaril 40-letnik iz Terrasse. Tako kot mnogi 'culeji' ne skriva navdušenja nad nekdanjim zvezdnikom Barcelone Neymarjem. "Podpisal bi krilne napadalce, kot je na primer Neymar. Barca že ima igro na sredini, toda manjkajo ji krilni napadalci, kot jih ima Bayern. Ne potrebuje veliko novih: Jadon Sancho, Serge Gnabry ...," je začel naštevati Xavi.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (22)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

flamengo
30. 03. 2020 14.36
+3
Ufff suarez bo čez 40 čez 10 let. Večina sedanje barce bo čez 40 čez 10 let. :)
modelx
30. 03. 2020 13.12
+1
prvi strup, poleg bartolomea, v klubu je pique in njega se je potrebo znebiti. Sergio je v zadnjem letu nazadoval in po moje bi ga bilo potrebno zamenjati v 1 postavi (klop in pomoč novemu, mlajšemu igralcu). albi je tudi močno padel nivo, tako, da bi bilo potrebno menjati. arturju je potrebno dati na sredo enakovrednega igralca - de jonga. vsekakor je potrebno narediti nekaj podobnega, kar je pep naredil davnega 2008? - pustiti messija in okoli njega postaviti mladce.
samomojemnenje
29. 03. 2020 21.24
+3
Verjetno se bo Bartomeu še drugo sezono z vsemi štirimi držal fotelja, ko mu 2021 poteče mandat. Vprašanje kakšne neumnosti še lahko do takrat naredi. Ker ta človek je največji strup v Barci. Malo tudi Xavi pretirava. Alba je bil dober, ampak je na žalost, tudi zaradi poškodb, vsako leto slabši. Pique ni bil nikoli najboljši branilec na svetu. To bi lahko rekel za Puyola. Res je tudi, da igra na trenutke vrhunsko, potem pa naredi otročje napake. Bousquets tudi ni več to, kar je bil. Zame je trenutno najboljši Casemiro. Messi tudi ne bo večen, leta trkajo na vrata. Suarez daje gole le še iz nemogočih situacij, 100% prilike pa zgreši. Neymar bi lahko s svojim znanjem naredil marsikaj, ampak vprašanje, če je sposoben narediti spremembo v obnašanju. Pa tudi vprašanje, če bo imela Barca denar, da ga kupi. Sancho bo tudi imel ceno 100+ milijonov. Tudi Lavtaro. Tudi Gnabry ne bo dosti manj. Če bi sploh želeli v Barco.
Roglič šampion
29. 03. 2020 21.46
+12
Messi lahko se igra nekaj let na najvisjem nivoju...za casemira se strinjam, ceprav je na polozaju cdmja sijajen tudi rodri, pa lani je bil izjemen tudi fernandinho ki pa letos igra kot centralni branilec. Suarez lahko se marsikaj ponudi, tu je se de jong ki ga bo xavi verjetno znal prav uporabiti pa odlicni neymar ki bi v napadu razbremenil messija
resnicaosvobaja
30. 03. 2020 12.35
+2
Kar manjka Barceloni v napadu ? Manjkajo napadalci , ki lahko naredijo višek še posebej na krilih , da razširijo igro in razredčijo o sredino obrambe. V neki fazi lahko to delajo tudi ofenzivni bočni, ampak je lahko ob minimalni napaki protinapad neusmiljen
samomojemnenje
30. 03. 2020 12.53
+2
Bočnih pa Barca nima več pravih. Alba počasi popušča. Firpo kakor da igra z nekim krčem. Se ne sprosti. Semedo je že pokazal, da zna v napad, ampak po eni dobri tekmi, se nato dve tekmi izgubi. Je pa tudi res, da bočni igralci veliko bolj pridejo do izraza, če lahko dajejo "center šute" napadalcem, kar pa je pri Barci nemogoče, saj nimajo napadalcev za skok igro. In potem morajo iskati napadalce tako, da jim podajajo na nogo. In potem vidiš bočne, da bolj kot proti nasprotnemu golu, podajajo žoge nazaj branilcem.
Roglič šampion
30. 03. 2020 15.03
+0
Albe ne bi odposov.Pac je v slabi formi.Bo pa se pobrav
on39
29. 03. 2020 20.45
-7
Omenja ,da so vsi najboljši na svetu ma kaj so pa naredili na evropski ravni al gleda samo špansko
resnicaosvobaja
30. 03. 2020 12.36
+4
NobedenkotMessi
29. 03. 2020 20.32
+8
Poglejte moje skromno mnenje je da Messi lahko igra saj dve sezone na vrhunski ravni.Prihodom Xavija, Neymarja,Jadon Sancho, potem še dva v zadnji liniji mislim da dve leti jih ne premaga nobeden ali celo več odvisno kok bo Messi lahko še igral.
cripstoned
29. 03. 2020 20.30
+24
xavi je legenda barce pravtako puyol...verjamem da bo po upokojitvi v klubu kot sportni direktor deloval se pique...to so pravi ljudje ki zelijo barci dobro...potrebno se bo znebiti strupenih (uprava) tam pa na mesto postaviti joana laporto...je pa res da bo to sele zacetek nove barce ki bo morala potem imeti se igralce in sele potem bomo lahko govorili o delu bivsih igralcev (legend)...seveda pa zelim da xavi in ostali naredijo novo zgodbo z barcelono...privoscim njim in klubu...
resnicaosvobaja
30. 03. 2020 12.37
+4
samomojemnenje
30. 03. 2020 14.55
+3
Resnica...to je samo hinavski komentar. Sploh zadnji stavek, ker drugače je v 1000 komentarjih napisal drugače.
HalaCr77
31. 03. 2020 09.01
+0
Crip prvi april je jutri.jaz jim tudi želim vse najj.samo 1.aprila
dark horse
29. 03. 2020 19.35
-3
Sam Neymarja ne
resnicaosvobaja
29. 03. 2020 19.34
+17
Torej bo počakal, da bo predsednik Puyol ?
AtleticoSLO
29. 03. 2020 19.22
+31
Vesel bi bil njegove vrnitve...kajti mesto si zasluži klub, ki bi bil grajen na zdravih temeljih...roko na srce sedaj malce gnijejo....upam..da streznejo glave
HalaCr77
29. 03. 2020 19.16
+7
Strupeni ljudje,vsaj nekaj ima prav
samomojemnenje
29. 03. 2020 20.03
+8
Tudi brati ne znaš, kaj šele pisati. Rekel je, da si ne želi strupenih ljudi okoli garderobe. Trenutno so pa res strupeni Bartomeu in Abidal, pa še kdo v upravi.
resnicaosvobaja
29. 03. 2020 20.11
+1
kar pa ni isto kot pokvarjeni ...pokvarjene pa Hala tako poznaš, če si menda njihov FUN
Alfi2
29. 03. 2020 19.14
+3
Zaradi krize bo po njegovem podpisu za nove igralce namenjenih namesto 600mio samo 500mio
Maxx365
29. 03. 2020 20.55
+0
Zato bo potrebno še toliko bolj pametno in preudarno kadrovati