Nogomet

Xavi: S tako slabo predstavo si zmage nismo zaslužili

San Sebastian, 05. 11. 2023 15.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Barcelona se je po porazu na El Clasicu z minimalno zmago proti Real Sociedadu hitro vrnila na zmagovalno pot. A trener katalonskega moštva Xavi je na novinarki konferenci po tekmi dejal, da je s predstavo svojega moštva vse prej kot zadovoljen in hkrati priznal, da si njegovo moštvo 'zlata vrednih' treh točk tokrat ni zaslužilo.

Španski nogometni prvoligaš Barcelona se je za osmo ligaško zmago v letošnji sezoni precej namučil. Nogometaši katalonskega kluba so bili na težkem gostovanju v San Sebastianu v prvem polčasu povsem neprepoznavni, saj niso našli odgovora na visok pritisk nogometašev Real Sociedada. Kljub večinoma podrejenemu položaju pa se je mreža prvič in edinkrat na tekmi zatresla v šele v sodnikovem dodatku, ko je Ronald Araujo mojstrsko izkoristil natančno podajo Ilkaya Gündogana in z glavo zadel za minimalno zmago Barcelone.

Ronald Araujo
Ronald Araujo FOTO: AP

Trener Barcelone Xavi Hernandez pa je bil kljub sladki zmagi njegovih varovancev v izdihljajih tekme na novinarski konferenci po tekmi slabe volje: "Zmagati je vedno dober občutek, a tokrat res nismo igrali dobro, nikakor nismo znali zadržati žoge. V drugem polčasu smo sicer igrali bolje, a Real Sociedad je ves čas pritiskal na nas. Prejšnji teden smo si zaslužili zmago, pa je nismo dosegli, na tej tekmi pa si zmage nismo zaslužili, a smo jo vseeno dobili. Nogomet je včasih težko razložiti. Po El Clasicu se je nekoliko spremenila naša miselnost, nekako smo še čutili mačka s te tekme. Tri ročke, ki smo jih osvojili danes, so za nas zlate."

Xavi Hernandez
Xavi Hernandez FOTO: AP

43-letni španski strateg  je predstavo njegovih varovancev označil za nesprejemljivo in dodal: "Nismo bili dobri in moramo biti samokritični. S tako slabo predstavo si zmage nismo zaslužili. Nismo igrali dobro in tako ne moramo nadaljevati sezone. Proti Realu smo igrali dobro, danes pa nam je zmanjkalo intenzivnosti. Veste, da ne gledam samo na rezultat. Prvih 20 do 25 minut je bilo nesprejemljivih. Iskreno nisem pričakoval, da bomo zmagali."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po tekmi naj bi bilo tudi vroče  tudi v garderobi Kataloncev: "Vprašal sem fante, ali je kdo utrujen, ker je bilo to, kar sem videl, nesprejemljivo. Fantje so rekli, da ne, zato sem jih še vprašal, zakaj niso igrali tako intenzivno, kot bi morali. To je bila igra individualnih bojev, igra drugih žog in v teh segmentih nas je premagal Real Sociedad. Ustvarili smo si le nekaj priložnosti, s čimer ne moramo biti zadovoljni."

Xavi Hernandez
Xavi Hernandez FOTO: AP

Xavi je po tesni zmagi njegovih varovancev priznal tudi, da bi si Real Sociedad zaslužil točko za predstavo: "Real je bil boljši od nas, zaslužili so si več." Na vprašanje, ali je bila zmaga zanj prelomna, pa je odgovoril: "Zagotovo. Zmagati tekmo brez dobre igre je tisto, kar počnejo prvaki. To je zmaga, ki je vredna zlata."

Statistika tekme Real Sociedad - Barcelona

Nekdanji vezist Barcelone je po zmagi pozdravil tudi vrnitev Pedrija, ki se je po več kot 70 dneh odsotnosti zaradi poškodbe, vrnil na zelenice: "Pedri bo spremenil našo igro na sredino igrišča. Njegova vrnitev na zelenice je zelo dobra novica za nas in zanj."

Pedri
Pedri FOTO: AP

Pedrija bo Barcelona potrebovala že v torek, ko jo čaka naslednja tekma in sicer v elitnem evropskem klubskem tekmovanju Ligi prvakov. Xavi in njegovi varovanci bodo gostovali pri Šahtjaru, ki so ga pred dvema tednoma doma premagali z 2:1.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vladimir.Krutov
05. 11. 2023 20.49
+3
Xavi sam si kriv za tole.....lewandowski ti reže kruh in šteje delovne dni v barci....
cripstoned
05. 11. 2023 20.43
-11
Hejtercki ni vam kriv kripsi da ste vi Hejteri največjega kluba v zgodovini in sele potem "Navijači" najbolj umazanega kluba v zgodovini...
Maxx365
05. 11. 2023 21.04
+11
Kdo je večji hejter kot pa tisti revček beli, ki hodi nonstop bevskat, jokat in pljuvat pod članke o Barci.
Brgolino
05. 11. 2023 19.30
+9
Xavi posteno povedano, treba bo igrati bolje predvsem pa je problem ko se Barco napade na njihovi polovici in potem ne razvije svoje igre. So pa take tocke najslajse
Maxx365
05. 11. 2023 18.59
+14
Belčki pravijo, da je to karakter prvakov, kadar uspejo z usrano igro zmagat. In tega "karakterja", ko jim je riti reševal Bellingham so letos pokazali že kar veliko.
cripstoned
05. 11. 2023 17.16
-19
Po hernandezu, ortizu, ruizu, soto gradu je zdaj na sceno stopil se rojas...xavi se lahko zahvali omenjeni peterki da so KORUPTILONI prinesli že 13točk...praktično vsako gostovanje enako....igra brez repa in glave sodniki pa prinašajo točke..to je ta KORUPTILONA v vsem svojem sjaju...
samomojemnenje
05. 11. 2023 17.34
+22
Še vedno si en velik klovn. Pojdi v cirkus.
cripstoned
05. 11. 2023 17.07
-18
Končno je dojel da so za slabe predstave krivi igralci in on sam ...ne pa trava, dež in veter kot je v preteklosti jokal...sicer pa xavi ne skrbi...ekipa je slaba vse do.trenutka ko na sceno stopijo 4je igralci koruptilone v rumenih majcah ....z eno besedo...brukkaaa
Kollerik
05. 11. 2023 17.03
+16
Xavi iskreno in na način, kot to počno le veliki trenerji. Glede na prebrano pa še dobro, da je Arena štrajkala s prenosom.... Araujo? Mladi dragulj svetovnega formata.
cripstoned
05. 11. 2023 17.04
-20