Nogomet

Xavi se je dokončno poslovil od aktivnih nogometašev in se seli med trenerje

Doha, 02. 05. 2019 17.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Legendarni katalonski nogometaš Xavi Hernandez je v sporočilu za medije iz Dohe sporočil, da zaključuje kariero poklicnega nogometaša in da se seli med trenerje. "To je moja zadnja sezona, toda veselim se tega, da vidim, kaj mi prinaša prihodnost kot trenerju," je sporočil.

Hernandez je pustil velik pečat v Barceloni, kjer je v zlatih časih osvojil vse, kar se je osvojiti dalo.
Hernandez je pustil velik pečat v Barceloni, kjer je v zlatih časih osvojil vse, kar se je osvojiti dalo. FOTO: AP

Xavi, ki je to leto z Al Saddom osvojil katarsko ligo, ima že jasno oblikovan stil nogometa, ki ga želi gojiti kot trener. "Moj stil nogometa temelji na stilu, ki smo ga razvili pod vplivom Johana Cruyffa in v La Masii (nogometni šoli Barcelone)," je bil jasen Katalonec, ki tako kot mnogi drugi katalonski strategi želi nadaljevati to filozofijo nogometa. "Navdušuje me, ko ekipa prevzame iniciativo na igrišču, napadalni nogomet in to, kar nam je bilo všeč že od otroštva – nogomet z veliko posesti žoge," je bil jasen Xavi.

"Osvojiti ligo zvezd v Katarju, edino lovoriko, ki mi je še manjkala, je bil idealen konec moje kariere v Katarju. Odkar sem prišel, smo osvojili vse razen lige, tako da sem zelo vesel za Al Sadd Sports Club. Ekipa, vredna spoštovanja, ki je trdo delala, da je zasluženo osvojila to lovoriko," je povedal 39-letnik iz Terrasse. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CestniKolesar370Wattov
03. 05. 2019 12.42
-10
Fuzbaler
03. 05. 2019 13.06
+5
Ce si star 10 let normalno,da ne ves kdo je bil maestro nogometa.
Johnny_J
02. 05. 2019 18.49
+16
Bravo in upam, da bo trenerska kariera prav tako uspesna...najbolj na klopi Barce!
BBarca
02. 05. 2019 18.47
+18
Legenda, mojster nogometne igre. Lahko bi našteval superlative cel večer. Naj se zdaj v miru priuči trenerskega poklica in nekoč ponovno sede na klop Camp Nou-a.