Nogomet

PSG z novo zmago pripravljen na Atalanto, debitiral tudi 17-letni zvezdnik

Pariz, 06. 08. 2020 12.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Paris Saint-Germain je pred odhodom v Lizbono, kjer se bodo francoski prvaki 12. avgusta (prenos na Kanalu A in VOYO) v četrtfinalu Lige prvakov pomerili z Atalanto, odigral prijateljsko tekmo z drugoligašem Sochauxom (1:0). Obračun z nekdanjim klubom Valterja Birse in Bojana Jokića pa je minil v znamenju prvega nastopa talentiranega 17-letnega Nizozemca Xavija Simonsa.

Trener PSG Thomas Tuchel (levo) ob brazilskem zvezdniku pariškega kluba Neymarju Jr. med lansko tekmo v Beogradu.
Trener PSG Thomas Tuchel (levo) ob brazilskem zvezdniku pariškega kluba Neymarju Jr. med lansko tekmo v Beogradu. FOTO: AP

Še ne polnoletni srednji vezist Xavi Simons je v poletnem prestopnem roku iz Barcelone z veliko pompa prestopil k Paris Saint-Germainu. Simons, ki je veljal za velikega talenta katalonske nogometne šole, je kljub rosnim letom že zelo prepoznaven v svetu nogometa tudi po zaslugi družbenih omrežij, kjer že dolgo časa velja za enega največjih najstniških zvezdnikov. Skoraj eno leto po selitvi iz Katalonije je Simons dočakal prve minute pri članskem moštvu, ko ga je trener Thomas Tuchel na sredini prijateljski tekmi s Sochauxom poslal v igro v 74. minuti, ko je zamenjal Juliana Draxlerja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Simons je bil kar devet let član mladinskega pogona Barcelone, nato pa se poleti 2019 presenetljivo odločil preseliti v Francijo. Barcelona mu je v zadnjem hipu poskušala ponuditi novo pogodbo, s katero bi postal eden od treh najbolje plačanih nogometašev kluba (če ne štejemo članske ekipe), a je Nizozemec ponudbo zavrnil.

Za PSG je bila to zadnja preizkušnja pred četrtfinalno tekmo Lige prvakov z Atalanto, a je Tuchel številnim nogometašem namenil počitek. Tekmo je na praznem stadionu Parc des Princes odločil Eric Maxim Choupo-Moting v 15. minuti, PSG pa je, med drugim, igral tudi brez Neymarja Jr., Angela Di Marie, Maura Icardija, Marca Verrattija, Thiaga Silve, Marquinhosa in drugih standardnih članov prve postave, ki jih ni bilo niti na klopi. Priložnost so od "znanih obrazov" poleg Choupa-Motinga in Draxlerja dobili zgolj vratarja Keylor Navas in Sergio Rico, branilca Juan Bernat in Abdou Diallo ter vezisti Leandro Paredes, Ander Herrera in Pablo Sarabia. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.