Nogomet

Xavi: Smo ena najslabših ekip, kar se tiče izkoriščanja priložnosti

Valencia, 18. 12. 2023 11.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Barcelona je v 17. krogu španske LaLige zgolj remizirala proti Valencii, ki je zadnjo prvenstveno zmago dosegla pred več kot mesecem dni. Trener moštva Xavi Hernandez po tekmi ni skrival jeze, a ne zgolj zaradi rezultata, temveč zaradi številnih zapravljenih priložnosti svojih varovancev.

Blaugrana se je na gostovanje v Valencio odpravila z močno željo po zmagi, saj je na zadnjih dveh tekmah pred tem izgubila. V 16. krogu LaLige ji je mrežo napolnila visokoleteča Girona, med tednom pa je bil v Ligi prvakov od Barce boljši še odpisani Royal Antwerp. Katalonci so zato upali, da se bodo z zmago proti Valencii vrnili na zmagovalna pota, vendar jim to ni uspelo. Čeprav so si varovanci Xavija priigrali številne lepe priložnosti, so v gol pretvorili le eno, ko je bil v 55. minuti uspešen Joao Felix.

"Zaslužili smo si zmago, naredili smo vse. Ponovilo se je to, kar se je v zadnjih tednih dogajalo glede učinkovitosti," je po tekmi povedal Xavi in razočarano dodal: "Ta tekma v veliki meri povzema našo sezono. Treniramo zaključne strele, vendar je uspešnost na tekmi odvisna od samozavesti igralcev." Kako resno je stanje v Barceloni, pa je 43-letni Katalonec opisal z naslednjo izjavo: "Smo ena najslabših ekip v Evropi, kar se tiče izkoriščanja priložnosti. Danes sem zelo razočaran."

Xavi Hernandez
Xavi Hernandez FOTO: AP

Xavi je po tretji zaporedni tekmi brez zmage svojim igralcem poslal jasno sporočilo: "Od sebe moramo zahtevati več. Nismo dovolj učinkoviti. Naj gre za zaključne podaje, streljanje ... danes nam je šlo vse zelo slabo, saj smo se znašli v zelo jasnih položajih za zaključek tekme. Ne igramo na zahtevani ravni in moramo biti bolj samokritični."

"Vendar to ne pomeni, da ne zaupam več svojim igralcem. Gre za to, da jim primanjkuje samozavesti, da bi dosegli gole, ko jih potrebujemo. Toliko stvari, zaradi katerih bi morali zmagati, smo naredili prav in zato je tako frustrirajoče, da ne zadevamo golov," je dodal nekdanji vezist.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Barcelona je proti Valencii sprožila 16 strelov, od katerih jih je šlo osem v okvir gola, medtem ko so jih nasprotniki sprožili 11, štiri v okvir gola. Na prejšnjih treh tekmah v vseh tekmovanjih je Barca skupno dosegla 58 strelov, od tega le 22 v okvir gola, dosegli pa so pet golov. Po podatkih statističnega portala OptaJose je Barca zdaj ekipa z največ zapravljenimi velikimi priložnostmi (41) v petih najboljših evropskih ligah.

Statistika tekme Valencia - Barcelona
Statistika tekme Valencia - Barcelona FOTO: Sofascore.com

Statistika tekme Valencia - Barcelona

Čeprav naj Xavijevo delovno mesto ne bi bilo ogroženo, je nekdanji španski reprezentant pod velikim pritiskom. V primeru nove zmage Girone, ki bo 17. krog španske LaLige končala nocoj s tekmo proti Alavesu, bi Barcelona za vodilnim moštvom prvenstva zaostajala že za devet točk. Katalonci bodo rezultatsko krivuljo sicer poskusili preobrniti v sredo, ko bodo gostovali pri zadnjeuvrščeni Almerii.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3