Nogomet

Xavi sporoča svojemu nasledniku: Trpel boš

Barcelona, 27. 05. 2024 20.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zdaj že nekdanji trener nogometašev Barcelone Xavi Hernandez je v zadnjem pogovoru za medije poudaril, da njegovega naslednika Hansija Flicka čaka zelo, zelo zahtevna naloga. "Ljudje se ne zavedajo, kako zahtevno okolje je Barcelona. Menim, da moje delo v zadnjih dveh letih in pol ni bilo dovolj spoštovano. Svojemu nasledniku pa svetujem, naj bo zelo potrpežljiv. Ker, če kaj, bo potreboval prav to," je med drugim dejal 44-letni Katalonec.

Ta je od novembra 2021, ko je sedel na vročo klop katalonskega ponosa, pa vse do svojega odhoda enkrat osvojil naslov španskega državnega prvaka in se veselil lovorike za zmago v domačem superpokalu.

V letošnji sezoni se je, z roko na srce, vse prej kot po imenih močno zasedbo prebil do četrtfinala najelitnejšega klubskega tekmovanja na svetu, kjer je njegovo zasedbo izločil Paris Saint Germain.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Karkoli sem storil v zadnjih dveh letih in pol, je bilo predmet razprave. Vse, kar sem delal, je bilo v interesu kluba. Prepričan sem, da moje delo ni bilo dovolj spoštovano, in čeprav sem v zahtevnih pogojih ob močnem finančnem primanjkljaju vsakič skušal iz moštva izvleči maksimum, sem bil nemalokrat krivično napadan bodisi v klubskih prostorih bodisi v javnosti," je v zadnjem pogovoru za medije dejal nekdanji strateg Blaugrane Xavi Hernandez, ki je po tem, ko sta s predsednikom Joanom Laporto aprila sklenila dogovor o nadaljevanju skupne poti, le mesec dni pozneje moral sprejeti odločitev klubskega vodstva, da mora oditi.

"Ni mi preostalo drugega, kot da sprejmem odločitev kluba. Ne glede na to, ali se osebno strinjam z njihovimi pojasnili ali ne. Imam pa povsem mirno vest, saj sem, kot sem že poudaril, delal vse v dobrobit kluba. Barcelona je zelo zahtevno okolje, zato svojemu nasledniku sporočam, da bo trpel," je še pristavil Xavi.  

  • 20 - Liv Amiti E+ 3 (žensko)
  • 19 - Liv Vall E+ 2 (žensko)
  • 18 - Gravel kolo Giant Revolt 0
  • 17 - Giant Reign E+ 1
  • 16 - Giant Propel Adv Pro 0
  • 15 - Giant DailyTour E+ 1 RT
  • 14 - Giant Stance E+ 2 29
  • 13 - Liv Avail Adv 1 (žensko)
  • 12 - Giant Propel Advanced Pro
  • 11 - Giant Trance X E+ 1 Pro 29
  • 10 - Giant Talon 1 29 GE
  • 9 - Giant Defy Advanced 2
  • 8 - Giant TCR Advanced 1 Disc
  • 7 - Giant Explore E+ 2
  • 6 - Giant Trance X 1 29er
  • 5 - EnviLiv Advanced (žensko)
  • 4 - Liv Embolden E+ 1 (žensko)
  • 3 -Giant Propel Advanced 1ct
  • 2 - Giant Fathom E+ 2 Pro
  • 1 - Giant TCR Advanced SL 0

KOMENTARJI (26)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Lucky
28. 05. 2024 15.06
+2
Skor nemogoče je tule kej debatirat, kjer crips pokvar vsako debato. Včeraj je kolleriku bluzu o božjih zapovedih iz 10-ih botov. 🤣 Kar se mene tiče, je Xavi moral it. Ni pa enostavn argumentirat. Jst sm ga dolg zagovarjal. In še vedn mi ga je žal. Na začetku je naredu velik. Zdej preskoka pa ni. Laporta ga je vprašal na tistem znamenitem sestanku pri njem doma, če verjame v ekipo. In je reku ja, čez par dni pa na tiskovki jamral. Če vsi vemo, da ni dnara. Na ekipo to jamranje zihr ne deluje motivacijsko. Pol maš pa maso zadev, kjer sem tule bolj kot ne osamljen. Jst trdim, da dokler bo Frenkie, pa tud Gundo, bomo gledal dolgocajtn fusbal. Sicer preko 90% natančne podaje. Sam vse v širino, nazaj in carinjenje žoge. Nista slaba, dalč od tega. Pol pa instaliranje mladine. Jst trdim, da je vse splet okoliščin, ne pa Xavijeve genialnisti. Yamal, Cubarsi, Fort, Fermin. Vsi so špilal, ker jih je bil prsiljen not dat. Zarad poškodb drugih. So pa priliko izkoristl. Fermina so hotl prodat za 400k. Nakupi. Skor vse je Xavijeva želja. Več kot 200 miljončkov je šlo. Preveč jih je za naštevat. Nadgradnje v igri letos ni blo. Obramba je pokasirala 2x več kot lani. V nedeljo sem vidu vsaj 10 opravičil, ko niso dal žoge v globino. Včasih jo je znal dat vsak. 2 mesca je rabu, da je končn Christensena sprobu na CDM, pol leta, da je najdu vlogo Raphinhi. Zato, ker si legenda, ne morš prčakvat neomejeno podporo.
Vladimir.Krutov
28. 05. 2024 16.56
+4
Luc....težka bo...sem bil proti nemcem.....kaj je bistvo menjave trenerja?....da mi z isto ekipo narediš boljši rezultat in ne da kupuješ kimicha....bolano....laporta udari po mizi...sedaj ali nikoli....ma za male dnare lahko vredu trener naredi čuda v barci...
Kollerik
28. 05. 2024 17.06
+4
Tisti nesrečni prekršek Arauja vs PSG je marsikaj spremenil. In že prej odhod Dembeleja. O La Ligi pa raje ne bom. XaVija nam je lahko žal, ker spet ni toliko kriv, kot se govori. Dobro, tu je težko razumljiva zgodba o Roqueju itd. Kar se tiče Laporte, verjamem da je dal vse od sebe in je kljub finančni stiski kluba zrihtal Xaviju čim več okrepitev, skoraj vse, kar si je Xavi želel. Žal ni šlo najbolje čez.
Fregasto
28. 05. 2024 17.39
+3
Flick je že dokazal, da je dober trener, a ima Xavi prav, trpel bo kot žival. S kadrom, ki si ga lahko privošči, bo zelo veliko breme na njem. Da ne govorimo o sojenju v La Ligi.
mmickica
28. 05. 2024 18.12
+8
Nacin igre bo potrebno nekoliko soremenit in se ne drzat te kao barcine znamenite igre kot pijanec plota. Ker ce za tak spil nimas ustreznih igralcev, dobis to, kot pravi Lucky, malo na stran, pa se bolj pocez in nazaj, potem pa se desetkrat isto ... Kdo bo to gledal?
Lucky
28. 05. 2024 19.41
+7
Vlado, na srečo ma menda Kimich menda prevlko plačo že v Bayernu. Eni pravjo 19 miljončkov. Jst ne vem, a je to točn podatek. Sej pravm, ure b ilohk pisal. Ne morš 100 igralcev kupt, pa upat, da bo en taprau. Trener, torej manager, mora razdelit vloge in igralci jih morjo sprejet. Začel se je z njegovim ljubljencem Koundejem. Jst hočm bit CB. Pol smola s poškodbami. Sam, če se rečmo Gavi ne bi poškodovali, Fermina zihr ne bi gledal. V športu maš miljon primerov, ko gre, če ustvariš kemijo. Xavi jo je letos zgubu.
Vladimir.Krutov
28. 05. 2024 20.19
+5
Se bojim da bodo zopet naredili napako in dali plačo ki si jo želi....kot da ni drugih igralcev...drži da ima 19M...
Kollerik
28. 05. 2024 21.00
+6
Bo kar držalo, da je Kimmich drag kot žafran. Po alscore ima Kimmich najvišjo letno plačo med branilci, 16.7 mil. Najbolj se mu približa samo De Ligt z 13.7 mil.
Vladimir.Krutov
28. 05. 2024 21.23
+3
Kolerik..upam da najdejo kaj cenejšega....ni to garancija za uspeh..
Kollerik
28. 05. 2024 21.58
+3
Saj že imajo dobro obrambo. Naj raje obdržijo Arauja in opustijo sanje o Kimmichu, ki ima tržno vrednost 60 mil. evrov, ter raje prodajo Koundeja. Zadnjo tekmo proti Sevilli recimo je Kounde delal same napake.
Vladimir.Krutov
29. 05. 2024 12.07
+1
Fregasto
29. 05. 2024 14.26
+1
Vladimir.Krutov
29. 05. 2024 15.31
+1
cripstoned
28. 05. 2024 13.27
-4
Pa gremo se na sago o Xavi/Flick..in na normalno komentiranje ki tukaj zaradi trpecih in lazujocih hejterckov reala pac ni mogoče ...največji problem koruptioone je laporta...se nedolgo nazaj je prosil xavija da ostane vse zato da ga po koncu sezone odpusti...xaviju se je zamerila uprava zato govori o tem da bo flick trpel ker laporta je znani laznjivec enako kot njegova predhodnika...vemo kaj je govoril o messiju in kako se je končala zgodba....kar se tiče pa flicka pa bo najprej njegovo delo da prepriča lewo v manjšo plačo (poznanstva iz bayerna) ter da ostane ter stegen (njegov rojak) ker brez golov lewe in obramb ter stegena bo ta klub samo se bolj trpel...pravtako je veliko taksnih ki v nemciji flicka ne gledajo kot top trenerja ker takrat ko je deloval pri bayernu je imel res močno ekipo v kateri je popravil samo malenkosti za uspeh ki je 0potem prišel sam od sebe...zdaj pri kataloncih pa bo moral sam ustvariti ekipo, z omejenim denarjem, predsednikom ki je velik hinavec in se xy ostalih dejavnikov ki mu ne bodo sli v prid...tudi časa bo imel zelo malo saj je znano da se pri barci menjajo trenrji kot po tekočem traku...
cripstoned
28. 05. 2024 12.32
-2
kako lahko nekdo trpi če pa ima sodnike na svoji strani, lahko kupujejo igralce pa čeprav jih ne bi smeli, imajo mocne sponzorje ki rešujejo njihove financne težave, imajo zaveznike po laligi in presdenika ki ti preko kosil v ljubljani z našim ceferinom zrihta najlažje žrebe v ligi prvakov in še sodnike v skupini (porto vs Koruptilona) ter v osminofinala (Koruptilona vs napoli)...da o španskem pokalu niti ne začnem kjer so samo letos pomagali kar na treh tekmah od tega proti dvem tretjeligasem (barbastro,unionistas)....pa se njihovi zavezniki v laligi (atletiko) in tamkajšnja sodniška pomoč villareal2x, grananda2x, almeria,celta,osasuna....
cripstoned
28. 05. 2024 12.03
-4
Koruptilona je tako dobra da če bi bilo vse pošteno bi osvojila ligo prvakov in laligo brez problema...pa čeprav ko je sojenje pošteno ni zmožna doma premagati neznane girone v evropi pa drugorazredni belgijski antwerp...ane kollerik?? Hahahahaha kakšno trpljenje...človek če bos tako nadaljeval te bo še pobralo...umiri se.malo, umakni se od tega portala vidiš da ti že pošteno škodi in da so ti se tvoji obrnili hrbet...to je dobronameren nasvet...ves da te ima cripsi rad in računa da te bi se dolgo trpal na tem portalu hahahahaha
Fregasto
28. 05. 2024 17.20
+2
Cripsi bi trpal... Res, da nam zaenkrat še perjad vodi državo, a vseeno nam lahko prihraniš manifestiranje svojih deviacij. Mavrica je samo modna muha izprijencev, ki so trenutno na oblasti in nič več kot to.
dinozaver79
28. 05. 2024 09.48
+1
eno samo jokanje ta xavi
Kollerik
28. 05. 2024 09.38
+1
Xavi seveda dobro ve, kaj govori V lopovski Perez Tebas ligi, kjer kradejo in pokradejo vse, kar ni Real iz Madrida, mora biti trener predvsem in zlasti Barce pripravljen mirno in stoično požret vsako sezono po eno veliko prikolico dre*ka. Tako da... herr Flick, dober tek...
cripstoned
28. 05. 2024 11.51
-1
In spet obračaš besede Hahahahah...včeraj si obračal besede trenerja seville danes pa pac besede xavija...resnica pa je taka da je ravno xavi imel dalec največjo sodniško pomoč lani in letos od vseh ekip v spaniji in evropi...real ne potrebuje sodnikov...potrebuje jih Koruptilona...zakaj že Laporta hodi k ceferinu na kosila v ljubljano??? Hahahahaha navijaš za najbolj pokvarjen klub in lažeš za real...kako frocovsko barcelonsko...hahahaha karma pa je vedno bila dokaz in ta tolče tebe, Koruptilono kot klub že prevec časa....ampak to je tvoj problem...samo da je tebi lažje
Gaylona
28. 05. 2024 08.45
-5
mmickica
28. 05. 2024 08.31
+3
Ni mi jasno, zakaj vsi pišejo o neki kao slabi igralski zasedbi v Barceloni, ko pa skoraj vsi barcini igralci, z izjemo nekaj teh mladih nedonošenčkov 😂, igrajo v svojih reprezentancah. To so sami izgovori. S to ekipo bi marsikdo naredil bistveno več in res me zanima, kako se bo lotil Flick, komaj čakam.
Amor Fati
28. 05. 2024 09.04
+1
Že na predsezonskem turnirju bo imel nemalo težav.
Kollerik
28. 05. 2024 09.40
+0
Barca ima dobro ekipo, le nihče jih ne rine naprej. Kar bi bilo še ok, če jih ne bi sodno pokradli, kjer se le da.
športnik66
28. 05. 2024 08.29
+11
Xavi ne zna preboleti odpovedi zaposlitve, Flick pa itak nima kaj izgubiti. Če dobiš 3 mio € na sezono itak ni glavobolov...
RUBEŽ
27. 05. 2024 21.27
-10
Boljša izbira za Flicka bi bil Bayern.