Nogomet

Za Borussio Mönchengladbach bo navijalo 13.000 kartonastih navijačev

Mönchengladbach, 21. 05. 2020 19.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Skoraj 13.000 kartonastih navijačev Borussie Mönchengladbach bo v soboto sedelo na sicer praznem stadionu, ko bo Borussia v tekmi nemškega prvenstva za zaprtimi vrati gostila Bayer Leverkusen.

Borussia Mönchengladbach je gostila prvo tekmo nemške prve lige brez navijačev, in sicer že 11. marca, le malo preden je bila sezona zaradi pandemije novega koronavirusa prekinjena. Ena izmed navijaških skupin kluba Fanprojekt Mönchengladbach je prišla na idejo, da bi natisnili slike navijačev v naravni velikosti, ki bi potem zasedle stadion.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izrezane podobe so nameščene na drugače praznem stadionu, imetniki letnih kart pa imajo ta privilegij, da njihova podoba zaseda njihov stalen sedež."Uredili bomo blizu 13.000 izrezanih podob, prejeli pa smo skoraj že 20.000 naročil," je za agencijo SID dejal Thomas Ludwing, vodja navijaške skupine. Idejo podpira tudi športni direktor kluba Max Eberl: "To je lepa akcija, ki bo ustvarila atmosfero na stadionu. Čeprav je obenem to opomnik, da nogomet brez navijačev ni enak."

"To je čudovito. Res imamo občutek, da nismo sami, ko treniramo na stadionu," je dodal trener Gladbacha Marco Rose. Gladbach je tretji v nemškem prvenstvu in za vodilnim Bayernom iz Münchna zaostaja šest točk. Pretekli konec tedna, ko se je nemška liga po dvomesečnem premoru nadaljevala, je Borussia Mönchengladbach s 3:1 premagala Eintracht Frankfurt.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

samomojemnenje
21. 05. 2020 20.11
+1
Neumnost in zapravljanje denarja in papirja. Koliko dreves bo padlo za 13.000 kartonskih navijačev? Da bodo potem kamermani prikazovali obraze in bo narod pred TV skakal, če bodo videli svoj obraz.
idiu3krasne
21. 05. 2020 20.35
+3
trol...reciklaža pa te fore..nikad čuo ...ali...gre se za ambient ki je vsekakor pomemben za igralce...
samomojemnenje
21. 05. 2020 20.48
+2
Ful mora biti ambient če sedijo na tribuni neme papirnate glave. Reciklaža ja, gre pa za reciklažo energija.