Nogomet

Gorica in Triglav sta se na prvi tekmi razšla z remijem

Nova Gorica, 26. 07. 2020 19.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.G.
Komentarji
0

ND Gorica in NK Triglav sta se v prvi tekmi dodatnih kvalifikacij za Prvo ligo v Novi Gorici razšla z remijem (1:1). Zadetek za vrtnice je v 27. minuti prispeval Bede Amarachi Osuji, za goste pa je tri minute pozneje izenačil Kristjan Česen.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Prvo dejanje "boja za Prvo ligo" v Mestu vrtnic se je končal brez zmagovalca, odločitev o zadnji ekipi, ki bo v prihodnji sezoni nastopala v elitnem ligaškem domačem tekmovanju, bo padla čez štiri dni v gorenjski metropoli. Poleg skupnega zmagovalca goriško-kranjskega obračuna bodo v PLTS v sezoni 2020/21 igrali še Celje, Maribor, Olimpija, Mura, Aluminij, Bravo, Tabor Sežana, Domžale in Koper. Goričani in Kranjčani so brezkompromisno začeli prvi medsebojni kvalifikacijski obračun za elitno domače ligaško tekmovanje v sezoni 2020/21. Oboji so se gnali do skrajnih meja, prvo priložnost pa so si izborili domači nogometaši.

Po globinski podaji Leona Mariniča se je v sijajni priložnosti znašel nigerijski napadalec Bede Amarachi Osuji, njegov strel pa je z bravurozno obrambo ubranil Jalen Arko in že v uvodu tekme preprečil najhujše. V izenačenem in enakovrednem obračunu so v nadaljevanju dvakrat gorenjski nogometaši, žoga je po strelu Gabra Petrica z 20 metrov švignila mimo desne vratnice domačega vratarja Darka Marjanovića, ki se je predvsem izkazal v 17. minuti po strelu Rena Wilmotsa. Gostitelji, ki so se predvsem zanašali na atletske sposobnosti nigerijskega nogometaša v konici napada, so v 27. minuti povedli. Akcijo je začel Tine Kavčič, njegovo dolgo podajo pa je izkoristil Osuji in na spreten in zvit način popeljal svoje soigralce v vodstvo z 1:0.

Tine Kavčič je mojstrsko podal pri zadetku Osujija.
Tine Kavčič je mojstrsko podal pri zadetku Osujija. FOTO: Damjan Žibert

A veselje izbrancev domačega trenerja Borivoja Lučića je bilo kratkotrajno, le tri minute kasneje so Kranjčani izenačili. Po kotu z desne strani se je v domačem kazenskem prostoru v pravem trenutku na pravem mestu znašel Arh Česen in zadel za 1:1. V začetku drugega polčasa so primorski in gorenjski nogometaši prikazali zelo všečno predstavo. V obojestransko odprti predstavi je že v drugi minuti nadaljevanja Petric uprizoril samostojen prodor, v zaključku akcije pa ni ne streljal ne podal, tako da je priložnost splavala po vodi.

Le dve minuti kasneje je Kolenc sprožil močan strel z roba kazenskega prostora, a je bila gostujoča obramba na pravem mestu in preprečila najhujše, v še lepši priložnosti pa se je v 51. minuti po kotu z leve strani znašel Marinič, a je iz neposredne bližine slabo streljal. V nadaljevanju so več od igre imeli izbranci gostujočega trenerja Vlada Šmita. Ti so imeli jalovo pobudo, izrazitih priložnosti pa si niso priigrali, medtem ko se je pri gostiteljih poznalo, da so že dolgo časa izven tekmovalnega pogona.

Dodatne kvalifikacije za PLTS, prva tekma:
ND Gorica - NK Triglav 1:1 (1:1)
Osuji 27., Česen 30. 

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.