Nogomet

Zaccagni z zmagovitim golom proti Romi polepšal večer navijačem Lazia

Rim, 10. 01. 2024 21.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nogometaši Lazia so v velikem mestnem obračunu v četrtfinalu italijanskega pokala pred nabito polnimi tribunami Olimpica z golom Mattie Zaccagnija v 51. minuti z enajstmetrovke prišli do zmage nad večno tekmico Romo in se tako prebili v polfinale omenjenega tekmovanja, kjer jih čaka zmagovalec obračuna med Milanom in Atalanto.

Mestni derbi je torej odločil zadetek z 11-metrov Mattie Zaccagnija v šesti minuti drugega polčasa, kar je pričakovano povzročilo delirij med navijači nebeško-modrih na tribunah Olimpica. 

Varovanci trenerja Joseja Mourinha bi lahko na drugi strani izid vsaj izenačili, če sicer odličnega poskusa Andree Belottija v 89. minuti ne bi z izjemno parado obranil vratar Lazia Christos Mandas. Sinovi volkulje so imeli v osmi minuti sodnikovega dodatka prek Romeluja Lukakuja še eno veliko priložnost za izenačenje, a je Belgijčev strel s škarjicami zletel mimo leve vratnice domačih vrat.

Statistika tekme: Lazio vs. Roma
Statistika tekme: Lazio vs. Roma FOTO: Sofascore.com

https://www.sofascore.com/sl/roma-lazio/Zdbsceb#id:11940484

Tokratni 'Derby della Capitale' so zaznamovali tudi trije rdeči kartoni – dva na strani Rome in eden na strani Lazia – ter kaos na tribunah pred začetkom dvoboja. A k sreči italijanski mediji za zdaj ne poročajo o poškodovanih. Lazio se bo v polfinalu italijanskega pokala pomeril z boljšim iz para Milan – Atalanta.

Italijanski pokal, četrtfinale, izid:
Lazio - Roma 1:0 (0:0)
Zaccagni 51.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.