Nogomet

Zadnji dan v Serie A: Genoa obstala, Lecce Žana Majerja se seli v drugo ligo

Lecce, 02. 08. 2020 22.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Edina neznanka na zadnji igralni dan v Serie A je bila, kdo bo kot 18. izpadel v Serio B in komu se bo uspelo rešiti. Genoa, ki je imela po 37 tekmah točko več od Lecceja, je obstanek potrdila z visoko zmago proti Hellasu iz Verone, zaradi česar se je moral Žan Majer s soigralci dokončno posloviti od elite. Občasni slovenski reprezentant je ob porazu s Parmo (3:4) igral od 61. minute.

Žan Majer se po porazu seli med drugoligaše.
Žan Majer se po porazu seli med drugoligaše. FOTO: AP

Scenarij, po katerem bi Lecce obstal med elito, je bil jasen. Soigralci Žana Majerja bi morali doma nujno ugnati Parmo in obenem upati, da Genoa ne premaga Hellasa. A upanja za kaj takega je bilo hitro konec, saj je Genoa gostom iz Verone že v prvem delu natresla tri zadetke. Junak kluba iz pristaniškega mesta je bil Antonio Sanabria, ki je zabil prva dva gola. Rezultat polčasa in, kot se je kasneje izkazalo, tudi tekme je postavil Cristian Romero

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na drugi strani se je Lecce že v 24. minuti znašel v zaostanku dveh zadetkov. Do konca prvega dela se je sicer uspel vrniti prek Antonina Baraka in Biagia Meccariella, a je bilo tedaj bolj ali manj že jasno, da rumeno-rdečim ne pomaga niti zmaga. Gostje iz Parme so podobno kot v prvem tudi v drugem kmalu povedli za dva gola, Lecce se je prek nekdanjega nogometaša Gorice Gianluce Lapadule sicer še enkrat vrnil, a je bilo to tudi vse, kar so varovanci Fabia Liveranija zmogli. 

Lecce se tako s 35 točkami poslavlja od Serie A, v drugi ligi pa bosta naslednjo sezono nastopala tudi predzadnja Brescia in zadnji Spal. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Serie A, 2. avgust, izidi: 

Spal – Fiorentina 1:3 (1:1) 
D'Alessandro 39.; Duncan 30., Kouame 89., Pulgar 90. (11-m)

Bologna – Torino 1:1 (1:0) 
Svanberg 18.; Zaza 67. 

Genoa – Hellas Verona 3:0 (3:0)
Sanabria 13., 25., Romero 44.

Lecce – Parma 3:4 (2:2) 
Barak 40., Meccariello 45., Lapadula 68.; Lucioni 11. (ag.), Caprari 24., Cornelius 52., Inglese 66. 
Žan Majer je igral od 61. minute

Sassuolo – Udinese 0:1 (0:0) 
Okaka Chuka 53. 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.