Nogomet

Zadnji podatki iz tabora Valencie: skupno okuženih že 25 oseb?

Valencija, 27. 03. 2020 20.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po tem, ko se je izteklo 14 dni obvezne samoizolacije za člane košarkarskih in nogometnih ekip Real Madrida, se bo ta konec tedna ta rok iztekel za člane nogometnega kluba Valencia. V taboru "netopirjev", ki so zadnjo tekmo pred prekinitvijo vseh tekmovanj odigrali z Atalanto slovenskega reprezentanta Josipa Iličića, naj bi bilo okuženih kar 25 oseb.

Ekipi Valencie in Atalante (desno z našim Josipom Iličićem ob vratarju Sportiellu) pred prvim sodnikovim žvižgom na Mestalli.
Ekipi Valencie in Atalante (desno z našim Josipom Iličićem ob vratarju Sportiellu) pred prvim sodnikovim žvižgom na Mestalli. FOTO: AP

Tako je poročal Radio MARCA, ki je del najvplivnejšega španskega športnega časopisa z istim imenom. Ta konec tedna se bo namreč iztekel 15. dan samoizolacije igralcev nogometne ekipe Valencia in zaposlenih v klubu, ki so bili tako ali drugače v stiku z nogometaši, pri katerih so potrdili bolezen covid-19.

Valencia je zadnjo tekmo odigrala v osmini finala Lige prvakov proti Atalanti slovenskega reprezentanta Josipa Iličića, ki je na stadionu Mestalla, kjer gledalcev na tribunah ni bilo, zabil kar štiri gole za zmago s 4:3.

'Ekipa je bila zelo izpostavljena virusu'
"Klub je v stiku z vsemi okuženimi, ki ne kažejo simptomov, zdaj pa bo znižal strogost samoizolacije," na svoji spletni strani piše dnevnik MARCA.

Radio vplivnega španskega časnika je poročal, da je skupno število okuženih v taboru Valencie kar 25, šlo naj bi za deset nogometašev članskega moštva in 15 ostalih zaposlenih v klubu. V javnost so zaenkrat prišla le tri imena nogometašev: gre za branilce Eliaquima MangalajaEzequiela Garaya in Joseja Luisa Gayaja.

Pri Atalanti še naprej le ena potrjena okužba
"Do sedaj je klub želel imena igralcev in ostalih zaposlenih ohraniti v tajnosti, da bi zaščitil njihovo zasebnost. V klubu vztrajajo, da so spoštovali zelo striktna navodila za to, da bi se izognili širjenju bolezni, a da je bila ekipa zaradi tekme v Milanu in kasnejšega gostovanja Atalante na Mestalli zelo izpostavljena virusu," še piše MARCA.

Iz Italije so prišle ostre kritike na račun odgovornih zaradi prve medsebojne tekme Atalante in Valencie na milanskem San Siru, ki naj bi po mnenju nekaterih močno vplivala na kasnejše nenadzorovano širjenje bolezni covid-19 v Bergamu, ki je po številu smrti v svetovnem vrhu. Pri Atalanti so sicer zaenkrat potrdili le eno okužbo z novim koronavirusom, ki so ga odkrili pri rezervnem vratarju Marcu Sportiellu. 27-letnik je sicer branil ravno na povratnem dvoboju na Mestalli. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uporabnik479666
28. 03. 2020 08.33
+5
Se pravi Atalanta ima enega okuženega, Valencia pa 25? Tukaj nekaj ne štima potem