Nogomet

Zahović 'lovil' v Muri: Peričić k Mariboru tik pred povratno tekmo polfinala

Maribor, 23. 04. 2019 12.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vodstvo slovenskega nogometnega prvoligaša Maribora je potrdilo prihod 25-letnega hrvaškega branilca Špira Peričića, dozdajšnjega igralca Mure, ki bo v Ljudskem vrtu igral od prihodnje sezone pa do leta 2022.

Peričić (levo) se bo v naslednji sezoni z Olimpijo meril na večnih derbijih kot član Maribora.
Peričić (levo) se bo v naslednji sezoni z Olimpijo meril na večnih derbijih kot član Maribora. FOTO: Damjan Žibert

"Ni imel pogodbe za naslednjo sezono, kar je bilo nekoliko presenetljivo, zato smo izkoristili priložnost, da ga pripeljemo v naš klub. Peričić je podpisal triletno pogodbo, verjamemo v fanta. Smo v boju za dve lovoriki, najbolj pa nas zanima tretja, ki je najbolj pomembna," je ob sklenitvi dogovora za klubsko spletno stran pojasnil športni direktor Maribora Zlatko Zahović

Špiro Peričić je to sezono za Muro odigral 22 tekem, napoved njegovega odhoda pa je v Murski Soboti dvignila veliko prahu, saj ga je trener Ante Šimundža odstranil iz ekipe, ko je postalo jasno, da se je odločil črno-beli dres sleči brez odškodnine, in to tik pred sredino povratno tekmo polfinala Pokala Slovenije, kjer bodo muraši v Fazaneriji pričakali ravno štajerske sosede. Ti so prvo tekmo v Mariboru dobili z 1:0.

PERIČIĆ

"Dobil sem ponudbo, nisem še imel sklenjenega dogovora za naprej in smo se hitro dogovorili. Maribor bo velik izziv zame, pripravljen sem na novo vlogo. Zahvaljujem se za zaupanje Mariboru, prav tako pa tudi Muri, saj je za menoj uspešno leto v Murski Soboti, z rednim igranjem in zelo dobrimi rezultati moštva. Spoznal sem ligo in te izkušnje mi bodo olajšale prilagajanje na novo okolje," je povedal 25-letni Dalmatinec, ki je pred Muro igral za Cibalio, Dugopolje, Slaven Belupo, Solin, Primorac in Hajduk.

LESTVICA

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zabuko
24. 04. 2019 11.40
+1
Šimundža je Milaničev pomočnik, ni kaj.
Nimasmisla
24. 04. 2019 08.18
+2
kdo pa danes ne kopuje vse je v denarju
Nimasmisla
24. 04. 2019 08.17
mufflon
23. 04. 2019 14.42
-3
Seveda, kupovati, krasti, ...saj imajo svojo nogometno šolo precej slabo....