Nogomet

Zahović 'ponosen' ob slovesu Milaniča: Njegova poteza je človeška

Maribor, 08. 03. 2020 11.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Športni direktor mariborskega nogometnega prvoligaša Zlatko Zahović po odstopu Darka Milaniča išče novega trenerja članskega moštva. Zaenkrat še ni znano, kdo bo stopil v velike čevlje uradno najtrofejnejšega trenerja v zgodovini slovenskega nogometa, kot najresnejši kandidat pa se omenja trenutni strokovni vodja klubske nogometne šole in nekdanji trener Aluminija Oliver Bogatinov.

Zahović (na fotografiji) je lahko na sobotni tekmi videl tudi proteste navijaške skupine Viole.
Zahović (na fotografiji) je lahko na sobotni tekmi videl tudi proteste navijaške skupine Viole. FOTO: Damjan Žibert
Oliver Bogatinov, ki je svojčas kot sodelavec Marijana Pušnika deloval tudi na klopi ljubljanske Olimpije, naj bi bil med najresnejšimi kandidati za vročo klop. Mednje velja prišteti še nekdanjega napadalca in trenerja Maribora Anteja Šimundžo, ki že več sezon uspešno vodi Muro.

"Zaenkrat je o novem trenerju še prehitro govoriti. Če je eden od kandidatov Oliver Bogatinov? Ne, kot pravim, zaenkrat je še vse prehitro," je za maribor24.si povedal Zlatko Zahović, ki se je v jutro po presenetljivem porazu z ljubljanskim Bravom v Ljudskem vrtu (1:2) prebudil brez točk in brez glavnega trenerja. Darko Milanič je namreč po tekmi dejal, da odstopa.

"Šport je do tega privedel," ocenjuje Zahović. "Kako sem sprejel in razumel odločitev Milaniča? Žalostno vidim to. Ponosen sem, da sem podpisal najtrofejnejšega trenerja v zgodovini slovenskega nogometa. Njegova poteza je človeška. Poteza človeka, ki ima družino. Mislim pa, da je kader odličen. Če pogledam nazaj, so bili poleti vsi navdušeni nad prihodom Roka Kronavetra in Rudija Požega Vancaša, lani najboljšega igralca v ligi. Letvica je pri nas visoka in zgodil se je šport."

Milanič (na fotografiji) z dolgoletnim sodelavcem Sašo Gajserjem.
Milanič (na fotografiji) z dolgoletnim sodelavcem Sašo Gajserjem. FOTO: Damjan Žibert

'V takšnih razmerah je težko nadaljevati'
Milanič, ki je enkrat že predčasno zapustil Maribor, ko je leta 2013 prevzel vodenje graškega Sturma, je po porazu z Bravom med drugim omenil "negativno ozračje okoli kluba" in zdaj že kar famozno izjavil, da se "čuti odgovornega, ne pa krivega".

"Ko si pod takšnim pritiskom, kot smo mi, ko je prisotnih toliko kritik, je fantom bistveno težje igrati," je Milaniča citirala uradna spletna stran nkmaribor.com. "To je opazno na vsakem koraku, to se čuti. Nismo dobro opravili svojega dela na zadnjih dveh tekmah, tega se zavedamo. Sem pa mnenja, da se je negativno ozračje okoli kluba odrazilo na igro. Večina igralcev tega ni vajena, niso mirni pri sprejemih, zvrstijo se napake in potem se je zgodilo, kar se je. Dobro smo začeli, bili prisotni, potem pa nam je negativna situacija z vodstvom gostov obrnila tekmo v drugo smer. V takšnih razmerah je težko nadaljevati, ker nimamo pozitivne energije, da bi lahko obrnili dogajanje v pravo smer," je nadaljeval osvajalec kar 12 trofej na klopi Maribora.

"Ponosen sem, da sem bil dolgo del te zgodbe. Zelo ponosen, tukaj je bilo storjenega ogromno dobrega dela. Situacija pa je takšna, da se mora zgoditi nekaj drastičnega. Počutim se odgovornega, zelo odgovornega, za nič pa krivega. V karieri športnika je to en trenutek, ena epizoda, preko katere moraš iti. Pogovoril sem se s športnim direktorjem in po mojem mnenju je čas, da se poslovim."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (95)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ziggy
11. 03. 2020 08.20
Hoj, ena misel ob komentar Marči, s katerim se strinjam. V kar nekaj letih dela in kariere sem spoznal različne ljudi, ki se lotevajo posla 'obrtniško', ko jih pa to preraste, pa niso iz takih in drugačnih razlogov sposobni preiti na 'industrijski' nivo. Kalo je pa seveda temu primeren in spada zraven. Na enem nivoju 100, na drugem veliko več. Če hočeš imeti vse pod absolutno kontrolo, te pa enkrat raznese oz. povozi, kakor vam ljubše. Pa lep pozdrav.
Kollerik
10. 03. 2020 19.33
+1
Nagnat oba, tako zahota kot milaniča....
tv1206802
10. 03. 2020 12.05
+7
Odstop se je zgodil samo zato ker drugače bi ga VIOLE ven vrgle. Žal mi je, da sam ni spoznal, da so mu zadeve ušle izpod nadzora, ki ga realno nikoli ni imel, ampak je vedno delal po navodilih ZZ.
apodgra
10. 03. 2020 07.46
+4
Sedaj je na potezi še športni direktor Zahovič. Dokler bo on na tem mestu , se v bistvu ne bo nič spremenilo na bolje. Sicer pa privoščim ekipi Maribora ,da se srečujejo s težavami in ,da spoznajo, da se je treba spustiti na realna tla. Nič ni podarjeno in da se je treba za dobra rezultate trudi bolje potruditi. Preveč so jih nagrajevali za svoje slabo igro . Šport in zabava ne gresta nikoli skupaj .
SVETTEL5
10. 03. 2020 17.03
+1
lusma00
09. 03. 2020 19.09
-6
Ce je kdo kriv za vse skupaj je to najvecji prepotetnez v zgodovini slo nogometa...stajeci ste se ves cas delali norca glede na razmere ki so se dogajale v LJUBLJANI...nisem skodozelen ampak da vas vidimo zdej...a ste kos nizjim ligam
ivanv
09. 03. 2020 19.06
+7
Itak si je Mila...pridobil dovolj denarja s stavami, potopil Maribor in odstopil. Tak je to, če poslušaš direktorja in tudi z naslednikom ne bo drugače. Ubogi igralci, so na ta način izgubili voljo za igro in vso motivacijo še posebej, ko je mali odšel, se je lažje vse skupaj zmanipuliralo. Zakaj nekaj klučnih igralcev ni igralo. Zakaj je Kreco izgubil žogo za gol in oni Pirič golman se vrgo v prazno. Z odhodom Handanoviča je šlo vse navzdol. Mislim, da je bil moteč faktor.....in še marsikateri igralec. Mafijska posla pač, ki se vedno tako končajo. Navijam za Aluminij, ki z neznanimi igralci zmagujej. Seveda dokler jih nebo prijela v roke podobna združba kot je Maribor.
www.jaz
09. 03. 2020 18.12
+10
Nogomet se igra zaradi GLEDALCEV in NAVIJAČEV nasploh ! V NK Mariboru pa so to spregledali. Menijo, da so sami sebi dovolj. Tudi z malo slabšimi rezultati se ta ZAPRTI KROG POSAMEZNIKOV lepo "nasiti" ! A dolgoročno tako ne gre. Stadioni se gradijo predvsem za NAVIJAČE, igrišča pa so za IGRALCE, ki morajo zadovoljiti svoje NAVIJAČE !
SVETTEL5
10. 03. 2020 17.05
-1
papi1
09. 03. 2020 16.18
+12
A pijanček pa ostaja? Dokler bo tako bo MB šel navzdol, na žalost.
SVETTEL5
10. 03. 2020 17.06
-2
awontuwej
09. 03. 2020 14.50
+4
Le kaj bodo Milanič, Gajser in Zaho, Šiško in njegovi so glavni...
FAUSTOS1
09. 03. 2020 14.07
+6
Edini krivec je zahovič on kupuje igralce on določa kdo bo igral on določa plače on določa trenerje ki morajo biti poslušni in ubogljivi-in kot vedno predloži svojo krivdo na druge,da lahko on še nadalje kroji politiko nk maribor-ki nazaduje z starostjo zahoviča ki ne prizna da ga je čas povozil a trpi moštvo.
SVETTEL5
09. 03. 2020 14.42
-1
09ZarMan10
09. 03. 2020 13.15
+16
V bistvu se navijači Maribora situacije zavedamo in točno vemo, zakaj je temu tako. Imamo Zlatka, ki je pred leti ekipo s svojim znanjem in igralskimi izkušnjami, predvsem pa z vezami, s svojo karizmo in voditeljskimi sposobnostmi preporodil. Po drugi strani pa je začel "vtikati svoj nos" v vse pore delovanja kluba. Kakorkoli se to čudno sliši, Zlatko je športni direktor, glavni trener, predsednik kluba, verjetno tudi ekonom... . V tako velikem klubu to enostavno ne znese. Zraven sebe potrebuješ strokovnjake na svojem področju, vsega preprosto ne zmoreš, ne znaš in si ne smeš domišljati, da boš lahko sposoben voditi. "Pravi" trener v Mariboru enostavno ne pride v poštev. Zlatko potrebuje marioneto, ki bo navidezni trener, v ozadju pa bo zadevo vodil še zmeraj sam. Tako smo se znašli v pat poziciji. Če Zlatka ne bi bilo, bi klub organizacijsko stagniral, ker Zlatko je, pa stagnira "igralsko"
RedRooster
09. 03. 2020 10.39
+21
V LJ smo imeli trenerja (Biščan), ki se ni pustil nobenemu, še najmanj pa Mandarini! Ko ga je Mitrović vprašal, zakaj sedi na tribuni, mu je dejal, da je po kvaliteti prva rezerva rezerve za mesto štoperja (pred Biščanom je bil standardni), da ne omenjam, da so prvo rezervo rezerve vpoklicali celo v reprezentanco, Kronaveter se pri Biščanu ni naigral, ker njegovih muh ni dovolil mešati v ekipo, Kretu je bil nesiguren, Klinar pa preteče celo igrišče in potem ne zna centrirat, niti se pravočasno vrnit nazaj! Trener mora imeti jajca, da vsakemu pove, kar mu gre in da na koncu prevzema odgovornost on in NE sodniki, mediji in vreme! No, dragi Štajerci, v ste te igralce vzeli in Milanić verjetno ni imel preveč besede, niti jajc in 100% sem, da ste imeli boljše, ker vem, kako ste mleli Olimpijo na vseh tekmah v preteklosti pod taktirko Milanića in nihče ne more reči, da sedaj pa je on vsega kriv, ima več trofej, kot vsi trenerji Olimpije skupaj! Po vseh klubih vam igrajo posojeni igralci, podobno kot počne naša Olimpija in na sveto čudo se nikoli nobenega ne prikliče nazaj v Maribor, raje se jemlje drage druge igralce, posojeni pa vam potem na tekmah grenijo življenje! Vsaka ekipa ima padce in kakorkoli sem navijač Olimpije, vseeno mislim, da si Milanić zasluži častno slovo, ker derbi je bil in bo vedno samo eden, ne glede kje je kdo na lestvici in trenerji, ki so nam gledalcem nudili vse te užitke, si zaslužijo določeno spoštovanje, nogomet naj bi bil samo igra...., kjer zmaguje nogomet....
09ZarMan10
09. 03. 2020 09.49
+6
...Kdo bo zamenjal IZOLJANA? Pa dajte se malo "samo lektorirati". Dajte, preden objavite vsaj hišniku, da vam pregleda vsak vpis. Drugače bomo čez čas hodili na morje v Izoljo!
awontuwej
09. 03. 2020 14.45
+2
Ja, Albanci v Izoli so res Izoljani....24 ur in lektoriranje pa nikakor ne gresta skupaj.
Levannio
09. 03. 2020 15.05
+2
Zakaj se brukaš z neumnostmi? Strinjam se, da večina besedil na tej strani ni lektoriranih, ampak tvoj jezikovni občutek je prav tako zanič. Kako reči prebivalcu nekega kraja? Pogledaš v Slovenski pravopis, ki je normativni priročnik, kjer boš našel iztočnici Izolčan in Izoljan. Prenehaj s širjenjem krive vere po forumih, grammarnazi...
Malo_sutra
09. 03. 2020 09.03
+1
Mauro pride, kdaj ze sm to napisal.
Fatanamoru
09. 03. 2020 08.43
+3
sam hitr naj gre da se slučajno ne premisli.....spokajte mu kufre in takoj brco v rit skozi vrata naj piči Darko proti Izoli ribe lovit
bigdick19
08. 03. 2020 20.13
+19
Situacija pa je takšna, da se mora zgoditi nekaj drastičnega. Počutim se odgovornega, zelo odgovornega, za nič pa krivega. izjava leta cime 2
Thomasb
08. 03. 2020 19.51
+21
LEPO BI BILO,KO BI TUDI ZAHO ŠEL
SVETTEL5
08. 03. 2020 20.07
+0
babylon5
08. 03. 2020 19.31
+14
aja pa sašo gajser tud gre ? ker če zahota pa gajserja pogledaš k da bi ga skp pila do 5ih zjutri
awontuwej
09. 03. 2020 14.46
+4
babylon5
08. 03. 2020 19.30
+5
Kaj a zaho se trezne pa je končno vidu. Sam me je zdej strah ker bo zdej Maribor spet nevaren za naslov oziroma za olimpijo. Zaho: ribič ribič me je ujel a zdaj me je zapustil =)
united
08. 03. 2020 18.54
-1
Olimpija bo prvak Al zeleni Al Kosič