3°C

Zajčeva Genoa do preobrata proti Kurtićevi Parmi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
STA /J.B. /
KOMENTARJI
0
Parma Jasmina Kurtića in Genoa Mihe Zajca sta odprli 28. krog italijanskega nogometnega prvenstva. Uspešnejša je bila slednja, ki je zmagala z 2:1, pa čeprav je Parma preko Graziana Pelleja prva prišla do zadetka.

Miha Zajc se je s soigralci veselil nove zmage.
Miha Zajc se je s soigralci veselil nove zmage.FOTO: AP

Tako Jasmin Kurtić kot Miha Zajc sta začela tekmo in igrala do 79. oziroma 89. minute. Dvoboj pa so bolje začeli domači, saj je predzadnja na lestvici Parma povedla v 16. minuti, ko je zadel Graziano Pelle.

Gianluca Scamacca, ki bo igral tudi na bližnjem evropskem prvenstvu do 21 let v Sloveniji (Italija je prav v skupini s Slovenijo, Španijo in Češko), je izenačil v 50. minuti. Devetnajst minut pozneje je isti igralec zadel še enkrat za vodstvo in zmago Genoe, ki je na 13. mestu.

V soboto bosta na sporedu obračuna Crotone - Bologna in Spezia - Cagliari, medtem ko je bil dvoboj med vodilnim InterjemSamirja Handanovića in Sassuolom preložen zaradi okužb z novim koronavirusom v taboru milanske ekipe, pozitiven je bil tudi Handanović.

V nedeljo pa bodo še preostale tekme, in sicer bo AtalantaJosipa Iličića gostovala v Veroni, Juventus bo gostil Benevento, Sampdoria Torino, Udinese Lazio, Fiorentina Milan, derbi kroga pa bo med Romo in Napolijem.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Serie A, 19. marec, izid: 

Parma – Genoa 1:2 (1:0)
Pelle 16.; Scamacca 50., 69.
Jasmin Kurtić je igral do 79. minute, Miha Zajc pa je igrišče zapustil deset minut kasneje