Nogomet

Zanimanje za Oblaka in druščino izjemno, stadion postaja premajhen

Madrid, 10. 10. 2018 12.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Španski mediji te dni pišejo o zanimivem in morda celo nepričakovanem pojavu. Nov stadion Atletico Madrida Wanda Metropolitano v zadnjem času postaja premajhen.

Ko se je Atletico Madrid preselil na nov stadion, so številni pričakovali, da bo prevelik in ga bo težko napolniti. A zdaj se je izkazalo ravno nasprotno. Ob gromozanskem zanimanju za tekme rojiblancosov stadion postaja premajhen. Wanda Metropolitano sprejme 68.000 obiskovalcev in je za večino tekem Atletica premajhen, pišejo pri španskem AS-u.

Navijači Atletica pridno polnijo stadion Wanda Metropolitano.
Navijači Atletica pridno polnijo stadion Wanda Metropolitano. FOTO: AP

To se bo zgodilo vsaj na prihajajočih štirih domačih tekmah Atletico Madrida, so prepričani španski mediji. 27. oktobra bo Atletico igral z Real Sociedadom, že zdaj pa je jasno, da bo stadion premajhen, saj je v prodaji ostalo zgolj še dobrih 300 vstopnic. Le štiri dni po Real Sociedadu v Madrid prihaja Athletic Bilbao, v prodaji pa je še dobrih 1300 vstopnic. Naslednja domača tekma v la Ligi je obračun z Barcelono, za katerega je že zdaj na voljo le slabih 700 vstopnic, večina v sektorju VIP. Vmes sledi še tekma Lige prvakov z Borussio Dortmund, kjer je na voljo še 3500 vstopnic, a pričakovati je, da bo tudi ta tekma razprodana. 

V Ligi prvakov se je namreč na domačem obračunu z Bruggeom zbralo 55.000 gledalcev, kar je glede na nerenomiranega nasprotnika velik uspeh. Kaže pa se trend, da je med navijači Atletica vendarle večje zanimanje za ogled tekem la Lige kot Lige prvakov. In spomnimo, finale Lige prvakov bo v tej sezoni prav na Wandi.

Kultni Vicente Calderon, stadion, na katerem je Atletico, za katerega več kot odlično barve brani tudi slovenski nogometaš Jan Oblak, igral pred selitvijo na Wando, je – za primerjavo – sprejel 54.000 gledalcev.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.