Nogomet

Zanimiva ideja Garyja Nevilla: festival nogometa kot zaključek sezone?

London, 20. 03. 2020 18.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Legendarni bočni branilec Manchester Uniteda Gary Neville je predlagal zanimiv način, s katerim bi lahko v kratkem času nadoknadili veliko število tekem, ki so bile prestavljene zaradi koronavirusa. V pogovoru za Sky Sports, kjer dela kot strokovni komentator, je razkril načrte za ‘festival nogometa’.

Gary Neville je vso svojo igralsko kariero branil barve Manchester Uniteda.
Gary Neville je vso svojo igralsko kariero branil barve Manchester Uniteda. FOTO: Twitter

V četrtek je angleška nogometna zveza (FA) dokončno odpovedala vse tekme do 30. aprila, kar pomeni, da je sezona v Premier League pod velikim vprašajem. Idej, kako nadoknaditi tolikšno število zamujenih tekem, je bilo v zadnjem času precej, z eno bolj domiselnih pa je postregel Gary Neville, ki predlaga festival nogometa. Na ta način bi se angleško prvenstvo lahko zaključilo v dveh tednih, Liga prvakov v enem, angleški FA pokal pa zgolj v nekaj dneh. 

"Zadnja stvar, ki me trenutno skrbi, je, kako bo zveza rešila težavo z vsemi prestavljenimi tekmami," je za Sky Sportsov podkast začel nekdanji angleški reprezentant. "Če bi se morali obračuni v najslabšem primeru igrati vsak dan, devet dni zapored, denimo, bi bilo to zagotovo izvedljivo. Vodilni bi se morali združiti in ustvari festival nogometa. To bi bilo spektakularno. Nogomet ima to moč, da vrne nasmeh na obraze ljudi, ko se ta kriza zaključi," optimistično meni Neville. 

"Festival bi omogočil, da se Premier League konča v dveh tednih, Liga prvakov bi vzela sedem dni, FA pokal pa štiri. Tako bi bila sezona pod streho, in to na poseben, še neviden način. Ne trdim, da bi morala vsa tekmovanja pristati na to idejo, a zagotovo bi to razveselilo navijače. Nogomet lahko osreči nacijo, izkoristimo to možnost," je pozval 45-letnik. 

'Pomislite na praznične čase'
Angleški nogomet je znan po tem, da v božično-novoletnem času igralcem ne ponudi odmora. Tekme se tedaj vrstijo ena za drugo, kar je po Nevillovem mnenju le še en dokaz več, da je ideja o festivalu nogometa izvedljiva: "Pomislite na božični čas. Vsaka ekipa takrat odigra štiri srečanja v osmih dneh. Nekoč smo morali z Manchester Unitedom zaradi FA pokala odigrati štiri tekme v enem samem tednu. Zato ne dvomim, da je izvedba takšnega projekta izvedljiva."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Hachi
21. 03. 2020 09.45
+3
Ja Gary,res si zasijal v polnem sijaju.daj mi se povej,ce bos ti odgovarjal za vse poškodbe, ki se bi sigurno pojavile zaradi izcrpanosti,premalo regeneracije,... S to izjavo se je samo osmesil,nic drugega.
resnicaosvobaja
20. 03. 2020 19.48
+10
Nazadnje, ko je imel zanimivo idejo pred 4 leti, je Valencija dobila 7 komadov
mferk11
20. 03. 2020 19.54
+7
Chon
20. 03. 2020 19.39
-5
Še več gladiatorskih iger... da, to potrebujemo bolj kot vsega ostalega. In to izjavi debilnik, ki je imel par milijonov EUR mesečne plače v primerjavi z inžinerji v farmaciji, kateri imajo po usranih 2000 EUR na mesec. Če je tako pameten naj raje pomaga glede cepiva za virus...