Nogomet

Zapata dokončno Atalantin, spremembe tudi v drugih italijanskih prvoligaših

Bergamo, Milano, Rim, Neapelj, 17. 01. 2020 12.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Italijanski nogometni prvoligaš Atalanta iz Bergama, pri katerem blesti slovenski reprezentant Josip Iličić, je od Sampdorie dokončno odkupil kolumbijskega napadalca Duvana Zapato.

Prvo in za Atalanto ter slovenskega reprezentanta Josipa Iličića zgodovinsko tekmo osmine finala Lige prvakov z Valencio boste lahko 19. februarja od 20.40 naprej spremljali samo na Kanalu A in VOYO.

Kolumbijski reprezentant Duvan Zapata se je Atalanti poleti 2018 pridružil ob dveletni posoji, in sicer za 14 milijonov evrov z možnostjo dokončnega odkupa še za 12 milijonov. To so zdaj pri bergamskem klubu izkoristili.

Čeprav je izgubil zadnje tri mesece zaradi poškodbe stegenske mišice, je Zapata na 49 tekmah za Atalanto dosegel 35 zadetkov. Atalanto pa bo zapustil Roger Ibanez, ki bo za 18 mesecev posojen Romi, ta pa ga bo nato odkupila za približno 11 milijonov evrov. Enaindvajsetletnega Brazilca zdravniški pregledi čakajo v začetku prihodnjega tedna. Ibanez se je Atalanti pridružil januarja lani iz Fluminenseja za štiri milijone evrov, a v Bergamu ni skoraj nič igral.

Duvan Zapata je dokončno postal član Atalante iz Bergama.
Duvan Zapata je dokončno postal član Atalante iz Bergama. FOTO: AP

Rrahmani v Napoli, Ashley Young bo oblekel dres Interja
Delodajalca v Italiji bo zamenjal tudi kosovski reprezentant Amir Rrahmani, ki se bo poleti preselil iz Hellasa Verone k Napoliju. Slednji bo za branilca, ki bo kmalu opravil zdravniške preglede, plačal 14 milijonov evrov. Za Verončane bo to dober posel, saj so lani poleti zagrebškemu Dinamu zanj plačali "le" dva milijona evrov. Petindvajsetletni Rrahmani bo podpisal petletno pogodbo, ki mu bo prinesla 1,8 milijona evrov na sezono.

Spremembe bo po poročanju angleških in italijanskih medijev doživel tudi milanski Inter Samirja Handanovića. Kmalu bo v Italijo na zdravniške preglede prispel Anglež Ashley Young, nazadnje član Manchester Uniteda. Za 34-letnega angleškega reprezentanta bodo rdeči vragi dobili 1,5 milijona evrov in nekaj dodatnih bonusov.

Inter bo sicer okrepil tudi Leonardo Spinazzola iz Rome, v nasprotno smer pa bo šel Matteo Politano, kar bržčas pomeni, da bo Inter do konca sezone nekomu, verjetno Newcastlu, posodil Valentina Lazara.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.