Nogomet

Zaradi okužb Norvežani lahko sestavili le ekipo B

Oslo, 16. 11. 2020 18.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Tudi evropsko nogometno Ligo narodov vse bolj kroji pandemija covida-19. Po tem, ko so morali prestaviti enega od obračunov lige B, so v ukrajinski izbrani vrsti potrdili že sedem pozitivnih primerov, medtem ko bodo Norvežani v Avstrijo pripotovali z rezervno ekipo, poročajo tuje agencije.

Doslej je bila Evropska nogometna zveza (Uefa) primorana prestaviti le en obračun, in sicer prav obračun Norveške z Romunijo, ki ni smel biti odigran zaradi strogih norveških ukrepov v boju proti novemu koronavirusu. Vsi tamkajšnji nogometaši, ki so bili prvotno vpoklicani v reprezentanco, morajo po higienskih protokolih zdaj opraviti še 10-dnevno karanteno.

To je, kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, razjezilo nemške nogometne klube, ki želijo svoje igralce nazaj še pred iztekom karantene. Med njimi je tudi Borussia Dortmund, ki računa na to, da se bo lahko njihov zvezdnik Erling Haaland vrnil v Nemčijo, četudi je bil v stiku z okuženim nogometašem Omarjem Elabdellaouijem.

Zaradi pozitivnih primerov so na Norveškem sestavili ekipo B, ki pa bo v Avstriji velika neznanka, nenazadnje tudi za nadomestnega selektorja Leifa Gunnarja Smeruda. Ta je na vprašanje, s koliko težavami se spoprijema pred sredinim obračunom z vodilnim moštvom skupine 1 v ligi B, odgovoril: "Z enajstimi."

Norvežani bodo morali naslednjo tekmo odigrati brez najboljših, tudi brez Erlinga Haalanda.
Norvežani bodo morali naslednjo tekmo odigrati brez najboljših, tudi brez Erlinga Haalanda. FOTO: AP

Tudi sestava ukrajinske enajsterice bo težavna, saj se primeri novega koronavirusa med varovanci Andrija Ševčenka množijo. Novo testiranje je namreč razkrilo še tri nove pozitivne primere, s čimer se je skupno število okuženih nogometašev povzpelo na sedem.

Dva od na novo pozitivnih ukrajinskih nogometašev sta nazadnje igrala proti Nemčiji (1:3), in sicer Jevgenij Makarenko ter Edvard Sobol. Ukrajince v torek čaka obračun proti Švici, za zdaj pa po poročanju dpa še ni jasno, kakšna bo usoda obračuna, saj bodo imele zadnjo besedo švicarske oblasti.

Koronavirus pasica november
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.