Nogomet

Zbadanje v garderobi Panathinaikosa: 'Samo Srbijo nam dajte'

Atene, 04. 12. 2023 10.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Jakob Batič
Komentarji
3

Panathinaikos bo imel na prihajajočem Euru največ tujih nogometašev v svoji zgodovini. Trije bodo zastopali Slovenijo, dva pa Srbijo. Sobotni žreb, ki je reprezentanci postavil v isto skupino, je pričakovano poskrbel za kar nekaj zbadanja v garderobi grškega velikana. "Samo Srbijo nam dajte, da bomo imeli tri točke že zagarantirane," je srbskim soigralcem sporočil Andraž Šporar.

Slovenija se bo v prvem krogu pomerila z Dansko, nato sledi "balkanski derbi" s Srbijo, v zadnjem krogu pa še obračun z Anglijo.
Slovenija se bo v prvem krogu pomerila z Dansko, nato sledi "balkanski derbi" s Srbijo, v zadnjem krogu pa še obračun z Anglijo. FOTO: Luka Kotnik

Žreb skupin je v garderobi trenutno vodilne ekipe grškega prvenstva močno odmeval. Poskrbel je, da se bo slovenski trio Andraž Šporar, Adam Gnezda Čerin in Benjamin Verbič v drugem krogu skupine C pomeril proti Filipu Mladenoviću in Filipu Đuričiću v dresu Srbije. 

"Zelo zanimivo bo, sploh tista tekma v Münchnu proti Srbiji. Verjamem, da bo pol stadiona slovenskega, pol pa srbskega. To bo balkanska poslastica. V ekipi imamo dva Srba, tako da je bilo že kar nekaj zbadanja," je po nedeljski zmagi proti OFI-ju iz Krete povedal Benjamin Verbič

Andraž Šporar je nato pojasnil, o čem so se pogovarjali s srbskima soigralcema: "Rekli smo jim: 'Samo Srbijo nam dajte, da bomo imeli tri točke že zagarantirane.' Oni pa so to govorili za nas. Bilo je nekaj zbadanja, kar je normalno." 

Filip Mladenović je s Srbijo že okusil slast igranja na velikem tekmovanju. Na lanskem svetovnem prvenstvu je začel tekmo proti Braziliji.
Filip Mladenović je s Srbijo že okusil slast igranja na velikem tekmovanju. Na lanskem svetovnem prvenstvu je začel tekmo proti Braziliji. FOTO: AP

Mladenović: Nas bo dosti, a tudi vas bo 

Slovenija se bo s Srbijo pomerila 20. junija v Münchnu. Obe reprezentanci sta na uvrstitev na evropsko prvenstvo čakali kar 24 let, zato bodo navijači enih in drugih nedvomno množično romali na Allianz Areno.  

"Nas bo dosti, a tudi vas bo. Mislim, da bo atmosfera sijajna za uživanje. Vsi že komaj čakamo," proti drugemu krogu skupinskega dela pogleduje Filip Mladenović. 29-kratni srbski reprezentant je dodal, da o nasprotnikih pred žrebom ni preveč razmišljal, saj da je vseh 24 ekip izjemno kvalitetnih. Je pa zadovoljen, da se bo lahko pomeril s klubskimi soigralci.

Podobno razmišljata tudi Šporar in Verbič. "Kakorkoli obrnemo, na Euru so same vrhunske ekipe. Z Dansko imamo neporavnane račune. Čakata nas še balkanski derbi s Srbijo in pa Anglija, ki je velesila. Zanimivo bo," je nadaljeval Šporar, ki je nedeljski obračun – tako kot Gnezda Čerin – pospremil s klopi. 

"Na Euro ne bomo šli samo nastopit," zagotavlja strelec zadnjega slovenskega gola v minulih kvalifikacijah.
"Na Euro ne bomo šli samo nastopit," zagotavlja strelec zadnjega slovenskega gola v minulih kvalifikacijah. FOTO: Damjan Žibert

Verbič že razmišlja, kako popraviti vtis po porazu na Parknu 

Srbija je na papirju najmanj zahteven nasprotnik, a strelec zmagovitega gola proti Kazahstranu je prepričan, da lahko Slovenija tudi proti favoriziranima Angliji in Danski iztrži pozitiven rezultat.

"Oba nasprotnika poznamo. Že dvakrat sem igral proti Angliji, ki je ena najmočnejših reprezentanc na svetu. Danska je dokazala svojo moč v kvalifikacijah. Težko bo, ampak tja ne bomo šli samo nastopit," je odločen Verbič, ki je bil zadovoljen, da je žreb znova združil Slovenijo in Dansko. 

"Že tekma na Parknu je bila zame posebnega pomena. Po dolgem času sem se vrnil na "svoj" stadion. Kar bolelo me je, ker smo bili precej nemočni. Morali bomo preučiti, kako igrajo, in jih skušati presenetiti. Tekma bo drugačna od tiste, ker ne bodo igrali doma. Proti nikomur se ne bomo predali, tudi proti Dancem ne."  

Šporar prepričan, da bo podpora navijačev izjemna 

Če o nasprotnikih (še) nista preveč razmišljala, pa Šporar in Verbič nista skrivala zadovoljstva, da je bil žreb za slovenske navijače precej geografsko ugoden. "Bližje Sloveniji, tem bolje. V Münchnu proti Srbiji pričakujem ogromno Slovencev. Verjamem pa, da bodo prišli tudi v Stuttgart in Köln. Prepričan sem, da bomo imeli izjemno podporo," se nadeja Šporar.  

Šporar je prepričan, da bo imel s soigralci na evropskem prvenstvu veliko podporo navijačev. Sploh v najmanj oddaljenem Münchnu, kjer se bo Slovenija pomerila prav s Srbijo.
Šporar je prepričan, da bo imel s soigralci na evropskem prvenstvu veliko podporo navijačev. Sploh v najmanj oddaljenem Münchnu, kjer se bo Slovenija pomerila prav s Srbijo. FOTO: Luka Kotnik

Panathinaikos 4:0 OFI 

 

Panathinaikos se je v nedeljo pobral po dveh zaporednih porazih in prišel do desete prvenstvene zmage sezone. Po 13 krogih ima pred drugouvrščenim Olympiakosom, ki je v Volosu le remiziral (2:2), tri točke prednosti. Tretji AEK s tekmo manj zaostaja štiri točke. 

 

Slovenska trojica je tekmo začela na klopi in v nadaljevanju ob glasnem aplavzu s tribun družno odšla na ogrevanje. Vstopil je le Benjamin Verbič v 78. minuti. Gnezda Čerin in Šporar, ki sta tri dni prej začela v Ligi Evropa proti Villarrealu, sta dobila nekaj počitka. 

 

Z dvema goloma se je izkazal Fotis Ioannidis, med strelce sta se vpisala še Aitor Cantalapiedra in Sebastian Palacios. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Žreb za EP 2024
Žreb za EP 2024 FOTO: Sofascore.com
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uporabnik1908615
04. 12. 2023 13.54
+4
Danci so uspešni zato, ker s svojo borbeno in napadalno igro imajo vedno glavno pobudo na igriču, medtem ko SLO vedno igra bolj pasivno obrambno in se ne upa odpreti k bolj napadalni igri na polovici svojega nasprotnika
canelo
04. 12. 2023 15.38
+7
Ne upa se odpreti, ker nima kvalitete za tako igro. Izkoriščajo tisto, kar imajo.
Maxx365
04. 12. 2023 16.22
+1
uporabnik, a res pričakuješ, da bo Slovenija igrala odprto in napadalno kot ena Anglija, Francija, Portugalska, Španija...? Svetlobna leta smo oddaljeni od najboljših zato je treba biti malo bolj realen glede slovenskega dometa