Nogomet

ZDA iščejo novega selektorja: nova priložnost za Lopeteguija?

Ljubljana, 23. 11. 2018 09.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Po neslavnem odhodu s klopi 'kraljevega kluba', ki ga je vodil na vsega 14 tekmah, je Julen Lopetegui na svoj naslov prejel zanimivo reprezentančno ponudbo. Bo to nova priložnost za nekdanjega selektorja španske izbrane vrste?

Ni skrivnost, da je 52-letnega Baska prezgodnji odhod s klopi madridskega Reala zelo prizadel, saj je bil ves čas prepričan, da mu lahko uspe obrniti rezultatsko krivuljo navzgor.

Toda po šest zmag in porazov ter dva neodločena izida na vsega 14 tekmah, kolikor je Julen Lopetegui vodil aktualnega evropskega klubskega prvaka v vlogi glavnega trenerja, je bilo občutno premalo za neučakanega predsednika 'belega baleta' Florentina Pereza, ki se je odločil za menjavo na vroči madridski klopi. Nekdanji vratar pa očitno ne bo dolgo čakal na novo priložnost, saj naj bi mu jo ponudilo vodstvo Ameriške nogometne zveze (USSF), ki že leto dni neuspešno išče naslednika legendarnega Brucea Arene. Ta je namreč odstopil s selektorskega položaja Združenih držav Amerike po neuspešnih kvalifikacijah za uvrstitev na svetovno prvenstvo v Rusiji.

Nekdanji selektor španske izbrane vrste in madridskega Reala Julen Lopetegui naj bi bil v igri za izpraznjen selektorski stolček ameriške izbrane vrste.
Nekdanji selektor španske izbrane vrste in madridskega Reala Julen Lopetegui naj bi bil v igri za izpraznjen selektorski stolček ameriške izbrane vrste. FOTO: AP

Spomnimo, da ima Lopetegui že kar nekaj izkušenj v selektorski vlogi, saj je v preteklosti vodil mlajše selekcije (U-17 do U-21) vključno s člansko špansko izbrano vrsto, ki jo je 'pet pred dvanajsto' zapustil na svetovnem prvenstvu, potem ko so španski mediji razkrili do tedaj dobro varovano skrivnost o njegovem odhodu k Realu.  

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.