Nogomet

Želel ostati v Sevilli, a 'klic' arabskih milijonov je bil premočan

Sevilla, 17. 08. 2023 10.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Dolga leta je bil nesporna številka ena med vratnicama serijske zmagovalke Lige Evropa. V Sevilli se je Yassine Bounou povsem udomačil in prikazal nekaj epskih predstav v vratih, s katerimi je prispeval levji delež k omenjenim lovorikam v drugem najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju. A očitno je napočil čas za spremembo okolja, konkretnejšo spremembo, vredno zaslužka 12 milijonov evrov na sezono.

Čeprav pri Marci in Diario de Sevilla, dveh španskih časnikih, poudarjajo, da si je Yassine Bounou želel ostati v Sevilli, je bil na koncu 'klic' arabskih milijonov vendarle premočan.

Za Andaluzijce bo odškodnina iz tega naslova v vrednosti 21 milijonov evrov prišla še kako prav, obenem pa bodo pri aktualnem zmagovalcu Lige Evropa morali zelo hitro zavihati rokave in najti ustrezno zamenjavo za legendarnega vratarja rdečih. Omenjena časnika poročata, da je (najverjetnejši) glavni kandidat za prihod na Sanchez Pizjuan odlični hrvaški reprezentančni čuvaj mreže Dominik Livaković.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Za Livakovića se ve že nekaj časa, da je na izhodnih vratih zagrebškega Dinama. Njegova odškodnina znaša okroglih 10 milijonov evrov, kar za takšen klub, kot je Sevilla, ne bi smelo predstavljati posebnih težav. Iz kluba glede tega sicer še ni prišla nobena uradna informacija, kar pa se pričakuje v naslednjih nekaj dneh. Kdor koli bo prišel kot zamenjava za Bounouja, bo stopil v velike čevlje," so med drugim zapisali pri Diario de Sevilla.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.