Nogomet

Zeleni del Aten slavi Šporarja, Panathinaikos še naprej neporažen v sezoni

Atene, 07. 11. 2022 07.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Največji grški nogometni derbi, mestni dvoboj med Panathinaikosom in Olympiakosom, je navkljub delitvi točk (1:1) veliko bolj osrečil domače navijače, ki podpirajo "može v zelenem". Panathinaikos je bil še v sodnikovem podaljšku tik pred prvim porazom v sezoni, saj je rezultatsko zaostajal, nato pa je slovenski reprezentančni napadalec Andraž Šporar z uspešno izvedeno enajstmetrovko poskrbel za izenačenje in zeleni ostajajo neporaženi v prvenstvu, pred večnimi rivali pa imajo deset točk naskoka. Drugo mesto drži AEK, ki za vodilnimi zaostaja šest točk.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Andraž Šporar se je pred začetkom sezone k 20-kratnim grškim prvakom preselil iz lizbonskega Sportinga, nazadnje pa je bil kot posojeni igralec član angleškega drugoligaša Middlesbrougha, s katerim je v minuli sezoni v FA pokalu izločil tudi Manchester United in Tottenham, ter se z ekipo zavihtel v četrtfinale. Za Middlesborough je Šporar na 35 tekmah dosegel osem golov.

Slovenski nogometaši v tujini
Slovenski nogometaši v tujini FOTO: Sofascore.com

Panathinaikos je v lanski sezoni v grškem prvenstvu osvojil četrto mesto, v letošnji sezoni pa mu gre fantastično, saj je tudi po večnem mestnem derbiju z Olympiakosom še naprej neporažen, pred rdeče-belimi iz Pireja pa imajo kar deset točk naskoka. Na drugem mestu je trenutno še en klub iz Aten – AEK za zelenimi zaostaja šest točk. Po poročanju tamkajšnjih medijev naj bi Grki za 28-letnega Ljubljančana Sportingu pred sezono odšteli dobre tri milijone evrov odškodnine, kasneje pa je (bo) portugalski klub upravičen tudi do desetih odstotkov morebitne nove odškodnine. Šporar je v tej sezoni v grškem prvenstvu dosegel pet golov, dodal je tudi dve asistenci.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izid:
Panathinaikos - Olympiakos 1:1 (0:0)
Šporar 90./11m; Pep Biel 82.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

firbas
17. 11. 2022 09.11
šeško legenda
123xyz
07. 11. 2022 11.39
+1
ma koga zanima sporar. Jojo je zdej glavni
olafur
07. 11. 2022 12.10
+3
Jojo bi bil še v tujini, če bi bil v vrhunski formi, verjemi. Je pa imel Šporar kar srečo, da ni šlo preko gola, tako se penal ne strelja.
123xyz
07. 11. 2022 12.32
+2