Nogomet

Zeljković: Če bomo na želeni ravni, se lahko s Slovanom enakovredno kosamo

Bratislava, 14. 12. 2023 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred nogometaši ljubljanske Olimpije je še zadnji evropski nastop v letošnji sezoni. Zeleno-beli so namreč že pred časom ostali brez možnosti za napredovanje v izločilne boje, nocoj od 20.40 dalje (z neposrednim prenosom na Kanalu A in VOYO) pa jih čaka obračun 6. kroga v skupini A Konferenčne lige na gostovanju proti Slovanu iz Bratislave. Trener aktualnega slovenskega državnega in pokalnega prvaka Zoran Zeljković verjame, da njegovi varovanci ne bodo razočarali.

"Ne glede na to, da nimamo več možnosti za napredovanje, želimo odigrati najbolje, kar se da, in skušati zmagati v Bratislavi. Moramo se naučiti prilagajati na določena stanja. Veseli nas, da nas bo kljub vsemu na Slovaškem spodbujalo veliko število naših navijačev, kar zagotovo predstavlja določeno odgovornost, da se pokažemo v čim boljši luči," pred nocojšnjim zadnjim nastopom v letošnji izvedbi skupinskega dela Konferenčne lige pravi strateg Olimpije Zoran Zeljković, ki se zaveda, da njegovo moštvo še ni na ravni, da bi lahko kazalo enakovredno kakovostne predstave na več frontah. 

UEFA KL: Slovan Bratislava – Olimpija
UEFA KL: Slovan Bratislava – Olimpija FOTO:

"Gostovanje na Ferskih otokih bi najraje pozabil. Nismo bili na ravni, ki se pričakuje od ekipe, kot je Olimpija. Smo pa še daleč od ravni, ki se zahteva za igranje v več tekmovanjih hkrati. Upam, da bomo nekoč prišli do omenjene ravni. Povratna tekma s Klaksvikom v Stožicah je bila naša daleč najboljša predstava v Konferenčni ligi. Ob visokem ritmu igre, ki smo ga narekovali skozi praktično vso tekmo, smo za piko na i dosegli še dva lepa zadetka za zmago. Zadnja domača preizkušnja z Lillom pa je potekala v pogojih, o katerih raje ne bi izgubljal odvečnih besed," je Zeljković ocenil evropske nastope Olimpije pod njegovim vodstvom in se ozrl k nocojšnjemu dvoboju s Slovanom.

"Ogledal sem si domačo tekmo s Slovanom in videl, da se proti njim da igrati. Je pa res, da premorejo odlične posameznike in bodo zagotovo zahteven tekmec. Če bomo na zadovoljivi ravni, se gotovo lahko kosamo s Slovanom. Bo pa treba odigrati preudarno in odgovorno v vseh fazah igre," se kakovosti tekmeca zaveda šef Olimpijine stroke, ki je, odkar je zasedel izpraznjeno trenersko mesto v Stožicah, uspel malce bolje spoznati moštvo.

"Ko sem prišel v klub, nisem imel dovolj časa, da bi podrobneje spoznal svojo ekipo. Ampak človek se mora znati prilagoditi, verjamem pa, da se bomo pozimi ustrezno okrepili in da bo moštvo videti tako, kot si sam želim. Menim, da se mora ekipa že sedaj oblikovati za Evropo. Če bomo na zimskih pripravah dobro delali, se lahko poleti nadejamo novega evropskega uspeha," optimistično razmišlja Zeljković.

Konferenčna liga, skupina A, 6. krog (Kanal A in VOYO, ob 20.45), izid:
Slovan Bratislava – Olimpija Ljubljana -:- (-:-)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SamoPovemMojeMnenje
14. 12. 2023 14.43
spet bo nula... maribor je v ligi prvakov dosegel več zadetkov in točk kot jih je letos olimpija 🤣🤣
St. Gallen
14. 12. 2023 13.07
+1
namesto na njivi bo tekma danes na igriscu
wsharky
14. 12. 2023 11.43
+2
kosate se lahko samo, če bo sodnik Matej Jug
Panter 63
14. 12. 2023 11.32
+1
Pred vsako tekmo enaka zgodba. "Lahko se kosamo, lahko igramo, niso nic boljsi,in tako naprej". Zmagali pa so do zdaj amaterje z Farskih. Ne vem na cemu gradijo taksni optimizem.
zibertmi
14. 12. 2023 10.15
+2
ko bodo na željeni ravni in pri sodnikih nzs ,bodo konkurenčni
Koroški Slovenec
14. 12. 2023 09.50
+3
Kosate se že lahko, kaj pa je z igro?
zmerni pesimist
14. 12. 2023 08.06
+3