Nogomet

Zeljković: Ko zmagaš, lažje pričakuješ naslednjo tekmo

Ljubljana, 11. 12. 2023 13.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Olimpija se bo na zadnjo tekmo skupinskega dela Konferenčne lige podala z dobro popotnico. Ljubljanska ekipa, ki se bo v četrtek v Bratislavi pomerila s tamkajšnjim Slovanom, je namreč v 19. krogu slovenske prve lige z 2:4 premagala Koper. Četrtkov obračun si boste lahko od 20.40 dalje v živo ogledali na Kanalu A in VOYO.

Z 11. ligaško zmago se je tako Olimpija utrdila na drugem mestu ligaške razpredelnice, kjer ima po novem prav pred Koprom sedem točk prednosti, za vodilnim Celjem pa prav tako zaostaja sedem točk (oba kluba sta sicer odigrala tekmo manj). 

"Mislim, da je zmaga zaslužena. Zelo dober prvi polčas z naše strani. Veliko nam je uspevalo. Bili smo dobri v mnogih segmentih, v realizaciji odlični in visoka prednost ni bila slučaj. Zelo sem zadovoljen, saj je šlo za težko gostovanje. Osvojene tri točke so zelo pomembne," je bil po tekmo zadovoljen Zoran Zeljković, ki se je pred dvema mesecema k Olimpiji preselil prav iz Kopra.

Ob zmagi ljubljanskega moštva se je izkazal mladi Raul Florucz, ki je že v prvem polčasu dvakrat meril v polno. "Z Raulom se veliko pogovarjava in jasno sem mu dal vedeti, da je to premalo. Imamo ogromno igralcev, ki lahko dajo več. Mislim, da se v tem primeru Raul tega zaveda. Verjamem, da lahko z delom pride vse na svoje mesto. Da bo iz tekme v tekmo tudi on boljši," je po tekmi o mladem Avstrijcu povedal trener Zmajev.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zeljković se je po gostovanju v Kopru ozrl tudi na prihajajoče gostovanje v Bratislavi: "Vedno je lepše, ko zmagaš, saj lažje pričakuješ naslednjo tekmo. Gostovanje v Bratislavi vsekakor predstavlja poseben izziv. Imamo tudi nekaj težav s poškodbami. Doffo namreč ne bo nared za dvoboj. Nekatere stvari bomo morali zamenjati, vendar ponavljam, Olimpija ima dovolj širine. Klub mora znati igrati takšne tekme in verjamem, da bomo na Slovaškem to tudi pokazali."

Statistični predogled tekme Slovan Bratislava – Olimpija
Statistični predogled tekme Slovan Bratislava – Olimpija FOTO: Sofascore.com

 Statistični predogled tekme Slovan Bratislava Olimpija

Olimpija je sicer po porazu proti Lillu v predzadnjem krogu ostala brez možnosti za napredovanje v izločilne boje, Slovan pa si je ob Lillu že zagotovil napredovanje.

Konferenčna liga: Slovan Bratislava – Olimpija
Konferenčna liga: Slovan Bratislava – Olimpija FOTO:

 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Hc4life
11. 12. 2023 16.09
+0
Sploh ko zmagaš ptoti Liverpoolu ...zelnata glava
drimtim
11. 12. 2023 14.49
+2
Bravo Olimpija.Šampionsko.
wsharky
11. 12. 2023 14.40
+0
a bo tekma na njivi?