Nogomet

Zeljković: Lille je odlično moštvo, ki ima tudi svoje slabosti

Ljubljana, 29. 11. 2023 16.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Olimpije z nestrpnostjo pričakujejo zadnji domači evropski obračun v iztekajočem se koledarskem letu. Nasprotnik zmajev v 5. krogu Konferenčne lige pa je ugledni francoski predstavnik Lille, ki v Stožice prihaja v vlogi (izrazitega) favorita. Na prvem medsebojnem obračunu so bili prepričljivo boljši Francozi (2:0), v ljubljanskem taboru pa si želijo boljše igre in posledično pozitivnega rezultata, ki bi zadovoljil apetite navijačev. Neposredni prenos dvoboja na Kanalu A in VOYO v četrtek od 18.25 naprej.

Strateg zeleno-belih Zoran Zeljković verjame, da so njegovi varovanci zmožni prikazati veliko boljšo igro kot na prvem medsebojnem dvoboju.  

"Za to tekmo se pripravljamo kot na vsako drugo. Zelo dobro se zavedamo, kako zahteven nasprotnik nas čaka, a po drugi strani nimamo kaj za izgubiti," uvodoma pravi 43-letni nogometni strokovnjak, ki je, odkar je zasedel mesto glavnega trenerja aktualnega slovenskega državnega in pokalnega prvaka, prerodil moštvo iz Stožic.

Trener nogometašev Olimpije Zoran Zeljković (levo) upa, da bodo navijači zeleno-belih čim bolj napolnili stoženske tribune.
Trener nogometašev Olimpije Zoran Zeljković (levo) upa, da bodo navijači zeleno-belih čim bolj napolnili stoženske tribune. FOTO: Luka Kotnik

Nogometaši Lilla, ki v skupini A Konferenčne lige, v kateri se poleg Olimpije nahajata še Slovan iz Bratislave in ferski Klaksvik, zasedajo vodilni položaj z osmimi točkami, bodo v tekmo krenili morda malce podcenjevalno, kar bi lahko bila voda na mlin zmajev. "Ne bi se strinjal s tem. Vsako moštvo ima svoj način priprave na tekmo. Ne verjamem, da nas bodo podcenjevali. Vemo pa, da premorejo ogromno posamične kakovosti, a imajo po drugi strani tako kot vsa druga moštva svoje slabosti, za katere upam, da nam jih bo uspelo izkoristiti," optimistično razmišlja Zeljković, ki si je ogledal in tudi analiziral prvi medsebojni obračun teh dveh tekmecev, ko še sam ni bil na klopi Olimpije.

"Nekaj stvari, predvsem taktičnih, bo zagotovo drugačnih kot na prvi medsebojni tekmi. Zdaj se bolje branimo, toda morali si bomo upati več tudi v napadu. Ko bomo torej imeli žogo v svoji posesti, bomo stremeli k podaji oziroma potezi več, če bomo želeli tekmo dobiti," pravi nekdanji trener Kopra, ki bo lahko računal bolj ali manj na vse razpoložljive moči.

Olimpija je na zadnji evropski tekmi pred reprezentančnim premorom nadigrala ferski Klaksvik (2:0), v četrtek pa jo čaaka bistveno močnejši tekmec - francoski Lille.
Olimpija je na zadnji evropski tekmi pred reprezentančnim premorom nadigrala ferski Klaksvik (2:0), v četrtek pa jo čaaka bistveno močnejši tekmec - francoski Lille. FOTO: Aljoša Kravanja

"Trenutno zdravstveno stanje igralcev je na zadovoljivi ravni. Nekateri sicer imajo določene težave, toda tisti, ki bodo dobili priložnost za igro, bodo morali prikazati svojo najboljšo igro. Verjamem v svoje fante, da bodo v danem trenutku dali svoj maksimum."

V zmajevem taboru upajo, da bi bile lahko stoženske tribune tokrat veliko bolj zasedene kot na predhodnih evropskih obračunih s Klaksvikom in bratislavskim Slovanom."Srčno upam, da se bo jutri zbralo čim več naših navijačev. Menim, da smo si z nekaj dobrimi rezultati v zadnjem obdobju večjo podporo s tribun tudi zaslužili. Če k temu dodamo še ugledno ime nasprotnika, ni boljšega vabila za prihod v Stožice," se pomembnosti podpore s tribun zaveda strateg zeleno-belih.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Intihar
30. 11. 2023 13.33
Žabari se za burek nimate
zmerni pesimist
29. 11. 2023 21.56
+3
Tile so pa res optimisti
Chaparral
29. 11. 2023 19.45
+2
No, bomo videli jutri ......
omega _v6
29. 11. 2023 19.44
+1
To tekmo bodo gladko izgubili saj ne bo sodil Slovenski sodnik Olimpija pa brez pomoči sodnikov ne more zmagati!! Žalostno ampak resnično!!
mackon08
29. 11. 2023 19.43
+2
Sanje so dovoljene, samo tu ne sodijo NZS sodniki.
drofel 1
29. 11. 2023 19.32
+2
Bomo milostni in jim bomo dali en gol več kot oni nam. VOLK SIT IN KOZA CELA :)))))