Nogomet

Zeljković: Naš cilj je, da smo prvi!

Ljubljana, 09. 01. 2024 15.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenski prvoligaši so začeli priprave na spomladanski del sezone. Po prvem delu najbolje kaže nogometašem iz Celja, ki imajo pred drugouvrščeno Olimpijo, kar 10 točk naskoka. Na tretjem mestu je primorski Koper. V sredo so pred novinarje stopili v taboru Ljubljančanov, kjer optimistično pričakujejo nadaljevanje sezone, 20. krog se začne 10. februarja. Še pred tem potujejo v Turčijo, kjer jih čakajo tri pomembne pripravljalne tekme.

Na tiskovni konferenci je besedo imel najprej Igor Barišić, ki se je dotaknil govoric o finančnih težavah in vse skupaj zanikal. Povedal je, da na vidiku ni niti velikih kadrovskih sprememb, v Radomlje je brezplačno odšel Nemanja Gavrić, sicer pa naj bi klub okrepila še dva nova igralca. Skupnega jezika ne najdejo z naslednjimi nogometaši: Rui Pedro, Pascal Estrada, Mustafa Nukić in Marko Mijailović. "Moram razumeti trg in seveda moram razumeti, da je klub vedno na prvem mestu. Želim si okrepitev, ampak si želim tudi, kot sem že večkrat povedal, da gledamo dolgoročno. Igralci, ki jih bomo pripeljali, morajo biti res dodana vrednost," pa je besede potrdil trener Zoran Zeljković.

Trener je prepričan, da mora biti dobra ekipa pripravljena na vse tekme, želi pa si, da te krasi napadalna igra. "Hočem, da igramo napadalni nogomet, da mi dominiramo. Po drugi strani pa si želim, da se znamo tudi prilagajati. Imam visoke cilje s to ekipo, igrali bomo različne tekme, dobra ekipa pa mora znati odigrati vse. "

Po prazničnem času se je sicer ekipa Olimpije že zbrala na skupni večerji, toda veliko skupnega časa tako še niso imeli. "Vzdušje v ekipi verjamem, da je dobro. Mislim, da so fantje že komaj čakali, sicer pa se nismo še veliko pogovarjali, ker še ni bilo časa za to. Veseli me, da so program, ki so ga imeli, do potankosti izpolnili. Čaka nas zelo težko delo. Rad pa bi se vrnil še na zaključek lanskega leta, na tekmo z Bratislavo. Še enkrat lahko rečem, da sem zelo ponosen na to, kako smo odigrali to tekmo. Slovenski klubi so že velikokrat premagali favorita, toda ne na takšen način. Zares smo igrali tako, kot si trener lahko le želi. Po drugi strani pa se zavedam, da je vse to za nami. Na temu zagotovo ne bomo spali."

Nogometaši Olimpije za vodilnim Celjem zaostajajo 10 točk, toda Zeljković je prepričan, da se še ne bodo predali: "Situacija je sedaj takšna, da za Celjem zaostajamo kar veliko točk, tako da na žalost nismo odvisni sami od sebe. Tega si seveda nismo želeli, toda tako je. Kot klub bomo storili vse, da poskusimo prehiteti Celjane. Naš cilj je, da smo prvi. Dokler obstaja teoretična možnost, se ne bomo predali. Ne bo lahko, toda verjemite mi, da bo ta ekipa vsako tekmo igrala na zmago!"

Pred prvo tekmo spomladanskega dela, ki jo bodo odigrali proti Rogaški, pa Zmaje čakajo še priprave v Turčiji. Tam se bodo pomerili proti Debrecenu, Ludogorcu in Banik Ostravi: "V sredo odpotujemo in odigrali bomo tri močne tekme. Komaj čakam, kajti vreme pri nas ni ravno prijazno, vedno bolj je mrzlo. Res imamo zagotovljene odlične pogoje, ravno prej smo vse preverili. Točno tako, kot si želim. Ja, še enkrat lahko rečem, da bodo močne tekme in dobri nasprotniki."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BELAN
09. 01. 2024 20.00
+0
Sanjaj če....r
RUBEŽ
09. 01. 2024 19.51
-3
Če jim bosta pomagsla NZS in sodniki, bodo sigurno prvi.
ReAnDa
09. 01. 2024 19.40
-1
Neki je treba zint, da se upraviči plača.
Mekenzi
09. 01. 2024 19.28
+1
Če ti bodo sodniki in Mijatović pomagal drugače, mora Celje, se sprehodit, v Slovenski ligiker imajo igralski kadar ki, je nima nobeden v Slovenski ligi. 💪
zmerni pesimist
09. 01. 2024 18.46
+3
Poskusiti ni greh
Bigbadjohn
09. 01. 2024 18.08
-1
"Po drugi strani pa se zavedam, da je vse to za nami. Na temu zagotovo ne bomo spali." Vi in vaši "na temu, s temu, s njemu"...
ivan z Doba
09. 01. 2024 17.57
+2
Tudi Celjani bodo še izgubljali. Trenutna ekipa Olimpije ni sposobna konkurirati Celjanom. Klub potrebuje okrepitve, predvsem v napadu. 💚
sevenup
09. 01. 2024 17.26
-3
Prvi od odzadaj hh
ivan z Doba
09. 01. 2024 17.54
+1
wsharky
09. 01. 2024 17.04
-4
želje so eno realnost pa je druga zgodba, ampak glede na sodniško pomoč se lahko tudi te želje uresničijo
Sixten Malmerfelt
09. 01. 2024 17.00
+3
naš cilj je Kislo Zelje
Bigbadjohn
09. 01. 2024 18.10
-3
Povsem realno dosegljiv, legitimen cilj! Repe pa letos, bojda, na tržišču primanjkuje (zaradi poplav)...