Nogomet

Zeljković po debiju: Zelo sem zadovoljen, saj smo ob treh točkah vpisali tudi ničlo zadaj

Ljubljana, 22. 10. 2023 10.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zoran Zeljković je po vsega štirih dneh na klopi ljubljanske Olimpije prišel do prve zmage. Zmaji so v Domžalah slavili brez prejetega zadetka in tako ostali pri vrhu prvoligaške razpredelnice. Pod osmi gol v aktualni sezoni 1. SNL se je med drugim podpisal Portugalec Rui Pedro. Zeljkovića že čez nekaj dni čaka tudi evropski debi, saj bodo prvaki v četrtek v Konferenčni ligi gostovali na Ferskih otokih. Od 18.30 s prenosom na Kanalu A in VOYO.

Tekmo v Domžalah je predvsem v prvem delu spremljalo močno deževje.
Tekmo v Domžalah je predvsem v prvem delu spremljalo močno deževje. FOTO: Aljoša Kravanja

Lokalni derbi je pripadel favorizirani zeleno-beli zasedbi, ki je igrala navdahnjena s prihodom novega stratega Zorana Zeljkovića. Olimpija je v Domžale prišla s popotnico le ene zmage na zadnjih štirih tekmah, vendar je tokrat pokazala dovolj za nove tri točke. "Zelo težko se je v treh dneh pripraviti na tekmo z novo ekipo, zato sem zelo zadovoljen, saj smo ob treh točkah vpisali tudi ničlo zadaj! Fantom vselej govorim, da bodo priložnosti ob takšni igri zagotovo prišle, a težko je vedno zabiti dva oziroma tri zadetke. S tega vidika je obrambni segment igre zelo pomemben in na prvi skupni tekmi nam je uspelo," je za uradno spletno stran ljubljanskega kluba povedal Zeljković.

"Voda je malce vplivala na potek tekme, a dobro pripravljeno igrišče nam je omogočalo pravi ritem. Dalo se je igrati. Ne bi iskal izgovorov, saj mislim, da ima ekipa še ogromno rezerve. Predvsem v obrambnem delu. Tukaj še nisem povsem zadovoljen, a to je razumljivo. Fantje so dali vse od sebe in to je vsekakor osnova," za spletno stran Olimpije pravi novi strateg zeleno-belih, ki imajo sedaj 23 točk.

Ljubljančane v četrtek čaka Klaksvik. Evropsko gostovanje na Ferskih otokih, ki ga bomo v četrtek od 18.30 prenašali na Kanalu A in VOYO, bo za 43-letnega strokovnjaka obenem predstavljalo prvi izziv na mednarodni sceni. 

Zoran Zeljković in njegov pomočnik Džengis Čavušević.
Zoran Zeljković in njegov pomočnik Džengis Čavušević. FOTO: Damjan Žibert

"Olimpija lahko marsikoga premaga, na žalost pa smo že videli, da se ob lahkomiselnosti hitro pripeti tudi obraten scenarij. V četrtek igramo proti kvalitetnemu tekmecu, dvoboj bo potekal na umetni površini, kar pomeni, da se bo hitro treba prilagoditi. Verjamem, da smo sposobni doseči pozitiven rezultat, zato gremo na zmago."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

wsharky
22. 10. 2023 18.04
-2
domžale prodale, sicer pa so vedno bile samo satelit nk-bezigrada
Zdravko Lajh 1
22. 10. 2023 15.29
-4
Olimpija je med vodilnimi klubi v Evropi ........... po dosojenih enajstmetrovkah .............. v njenoo korist namreč
alenka.NN
22. 10. 2023 15.16
-2
Ja ja seveda....lahko se duvati, teren mu je pripravil Riera....bomo videli, česa je sposoben, ko zdaj nekaj sanja, kaj vse ne štima....aja bo cime poštimau
omega _v6
22. 10. 2023 13.16
-7
Sem gledal prvi polčasd pa tekma ni bila gledljiva zaradi pristranskega sojenja v korist Olimpije!! Sodniška sramota se nadaljuje zato pa imamo tako zanič Olimpijo na Evropskih tekmah!!
bob7
22. 10. 2023 11.25
-1
Tokrat je šlo tudi brez podarjene enajstmetrovke. Čestitke.
Juzles Iters
22. 10. 2023 11.18
-7
"...saj smo ob treh točkah vpisali tudi ničlo zadaj" Ja, ne vem katero cifro razen ničle, bi lahko po zmagi za trojko še napisal? 2, -1, 4? A tudi komolc na nogi, pardon, roki kaj boli?
STDB
22. 10. 2023 15.09
+5
Nič hudega, če ne veš. Ni pa zato treba bit sarkastičen. Zeljković je v enem prejšnjih intervjujev dejal, da problem Olimpije ni napad, ampak da dobijo preveč golov. In s tole 'ničlo zadaj' je, vsaj po moje, mislil, da je obramba končno zdržala brez zadetka v lastni mreži.
Juzles Iters
22. 10. 2023 16.00
-4
No, tri točke spredaj in ničla zadaj samo po sebi ne pomeni, da nasprotnik ni dal gola, saj bi se lahko tekma končala tudi z 10:9, pa bi bilo še vedno samo 3 točke in 0 točk za nasprotnika. Tako da narobe razmišljaš.