Nogomet

Zeljković po izjemnem začetku sezone: Mislim, da smo sposobni uvrstitve v Evropo

Koper, 31. 08. 2021 18.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Milena Novak, M.G.
Komentarji
0

"Trenutno opravljam posel, ki ga imam rad in za to sem hvaležen," nam je v Kopru povedal aktualni trener tamkajšnjega prvoligaša Zoran Zeljković. Ta je svojo pot na klopi FC Kopra začel izjemno dobro, po sedmih krogih kljub odigrani tekmi manj so Primorci na samem vrhu Prve lige. Nazadnje so vpisali peto zaporedno zmago in 16. točko sezone. Drugouvrščeni Bravo je s sedmimi odigranimi tekmami pri 13.

"Zavedamo se, da je do konca še dolga pot. Šli bomo postopoma, na vsak korak se bomo osredotočili in verjamem, da lahko uspešno pridemo do cilja. Realen cilj je bil, da pridemo v Evropo," nam je na Obali preudarno povedal trener koprskega prvoligaša Zoran Zeljković. Zgodba o trenerskem prestopu nekdanjega nogometaša iz Krke v Koper je sila zanimiva: v dodatnih kvalifikacijah pretekle sezone je vodil novomeško zasedbo, s katero se je zoperstavil Kopru, ki se je lani še boril za obstanek v ligi. "Par dni po naši tekmi v dodatnih kvalifikacijah za Prvo ligo sem dobil klic in potem smo se dokaj hitro dogovorili," nam je zaupal Zeljković. 

FC Koper je aktualno sezono začel izjemno dobro: po uvodnem remiju z Aluminijem, ki je trenutno sicer najslabša ekipa aktualne sezone, je sledilo pet zaporednih zmag. Tudi nad aktualnimi prvaki, nogometaši Mure, pa prvaki iz sezone 2019/20 Celjani, pa tudi nad vselej visoko letečima Mariborom in Olimpijo. "Če dobro začneš, ne rabiš loviti, ampak če se ustaviš, te hitro ulovijo. Naš nekakšen realen cilj je bil, da bi poskusili priti v Evropo. Imamo veliko število novih igralcev, zato ne bomo delali neke panike, če se to ne zgodi. A mislim, da imamo konkurenčno ekipo in mislim, da smo tega sposobni," je še dodal Zeljković. Kaj še nam je zaupal, pa si lahko ogledate v zgornjem videoposnetku. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.