Nogomet

Zeljković: Verjamem, da bomo v prvenstvu uspešno pokazali, kaj smo počeli med pripravami

Ljubljana, 30. 01. 2024 18.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Olimpije so se vrnili s zimskih priprav v Turčiji, kjer so se pripravljali na spomladanski del sezone. Ljubljančani, ki so se jeseni prvič v zgodovini kluba merili v Konferenčni ligi, bodo v drugem delu sezone lovili zaostanek za vodilnim Celjem, ki si je po 19 krogih priigral zavidljivih 10 točk prednosti.

Zmaji so se na nadaljevanje sezone sicer začeli pripravljati na domačih tleh, kjer so že pred odhodom v Turčijo zaigrali na umetni travi Športnega parka Ilirija in s kar 8:0 premagali hrvaškega drugoligaša NK Jarun. Nato pa so se aktualni slovenski prvaki podali na enajstdnevno bivanje v Turčijo, kjer so v sončnem vremenu odigrali štiri tekme na naravni travnati površini.

Zmaji so najprej s 4:0 premagali madžarski Debrecen. Proti sedemkratnim državnim prvakom Madžarske so v polno merili Diogo Pinto, Admir Bristrić, Raul Florucz in Nemanja Motika, prvič pa je za zeleno-bele zaigral tudi novinec Antonio Marin

"Dokaj dobro smo igrali celotno srečanje in zasluženo zmagali. Minutažo smo tokrat razporedili 60/30. Zadovoljni smo lahko z vsemi. Vedno je lahko še bolje, a večino stvari, ki smo jih trenirali, smo dokaj dobro izvajali. Najbolj me veseli, da znova nismo prejeli zadetka. Ne ustavljamo se. To je naša filozofija, v to smer želimo iti," je bil z videnim zadovoljen glavni trener Olimpije Zoran Zeljković.

Na drugi tekmi pa so morali slovenski prvaki priznati premoč proti bolgarskemu prvaku Ludogorcu, ki je slavil s 3:0.

Džengis Čavušević in Zoran Zeljković
Džengis Čavušević in Zoran Zeljković FOTO: Damjan Žibert

Tretji tekmec Zmajev v turški Antalyji pa je bil v dvojnem sobotnem sporedu srbski prvoligaš Novi Pazar, ki v srbski Superligi zaseda peto mesto. Po dveh zadetkih v vsaki od mrež sta se ekipi razšli s prijateljskih 2:2. Za Olimpijo sta v polno merila Marko Ristić in znova starejši izmed bratov Motika.

"Priprave v Turčiji, kjer smo imeli na voljo zares vse, smo sklenili z dvema zahtevnima tekmama. Na prvi je bilo veliko dobrih stvari. Tudi nekaj takšnih, ki si jih ne želimo videti v naši igri. Po zaostanku smo še pred odmorom prišli do preobrata. Drugi polčas je prav tako ponudil kar nekaj priložnosti. Ob tem je pomembno, da se v čvrsti tekmi nihče ni poškodoval. Cilj je bil, da vsem fantom namenimo čim višjo minutažo in to smo izpolnili," je prvo sobotno tekmo ocenil Zeljković.

Za konec priprav v Turčiji pa se je Olimpija pomerila še s slovaškim prvoligašem Banikom iz Ostrave in srečanje izgubila 3:2. Za ljubljansko ekipo sta zadela Florucz in Aldin Jakupović. Srečanje s Slovaki je glavni trener Zmajev pokomentiral tako: "So zelo fizična ekipa. Veseli me način igre proti takšnemu nasprotniku. Z rezultatom razumljivo nisem zadovoljen, sploh gol v zadnjem napadu vselej boli. Res je, da se nismo predali. Pokazali smo karakter, izenačili in imeli priložnosti za preobrat, vendar ta tekma nas opozarja, da nas v prihodnje čaka še veliko dela."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Štiri odigrane tekme v Turčiji so strokovnemu štabu Olimpije ponudile številne odgovore in pred zaključkom priprav na domačih tleh poskrbele za želen dvig forme celotne zasedbe. "Nedeljo smo namenili regeneraciji, domov potujemo danes. Pred zadnjim pripravljalnim tednom se moramo dobro spočiti. Znova bomo trenirali v Ljubljani, v soboto pa nas čaka še generalka z WAC Wolfsberger. Verjamem, da smo dobro pripravljeni in da bomo v prvenstvu uspešno pokazali, kaj vse smo počeli med zimskimi pripravami, ki so vselej pomembne za celotno koledarsko leto," je ob povratku s priprav prepričan Zeljković.

Njegovi varovanci se bodo prvič na tekmovalno raven vrnili 10. februarja, ko bodo v Stožicah odigrali zaostalo tekmo 20. kroga slovenske prve lige proti Rogaški.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Aist 48
30. 01. 2024 19.25
-5
stoj?kov
31. 01. 2024 09.57
+2
Uroš
30. 01. 2024 18.43
-4