Nogomet

Zeljković zadovoljen z obiskom, a bi se z navijači vseeno rad pogovoril

Ljubljana, 03. 03. 2024 07.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Jakob Batič
Komentarji
14

Kako so sobotni derbi med Olimpijo in Celjem, ki se je končal brez zmagovalca (1:1), videli v obeh taborih? Z rezultatom so bili zagotovo bolj zadovoljni gostje. Na drugi strani je trener zmajev Zoran Zeljković pohvalil svoje varovance za prikazano, obžaloval pa predvsem neučinkovitost. Podobno toplo-hladen je bil, ko je beseda nanesla na navijače.

V Stožicah se je zbralo zavidljivo število navijačev (okoli sto jih je prišlo iz Celja), ki so pripravili zelo pohvalno vzdušje.
V Stožicah se je zbralo zavidljivo število navijačev (okoli sto jih je prišlo iz Celja), ki so pripravili zelo pohvalno vzdušje. FOTO: Damjan Žibert

Olimpija je v derbiju vodilnih ekip prve lige nadigrala Celje, bila vseh 90 minut boljša, na koncu pa trepetala celo za točko, do katere je prišla šele v 85. minuti, ko je izenačil Marcel Ratnik. Zmaji so kar trikrat stresli okvir gostujočih vrat in zapravili še kopico drugih lepih priložnosti. 

Trener Zoran Zeljković je po tekmi ocenil, da je Ljubljančanom za vse tri točke zmanjkalo tudi nekaj sreče. "V večini sem zadovoljen. Veliko smo si priigrali, nisem pa zadovoljen z realizacijo. Če bi Kasa udaril v dolgi kot, bi imel vse odprto. To je tudi stvar kvalitete. Mislim, da smo kontrolirali srečanje in bili boljši nasprotnik," je dodal in spomnil na zlato priložnost iz 90. minute, ko je rezervist Kasa iz neposredne bližine stresel vratnico. 

Trener zmajev je že pred tekmo izpostavil, da bi jih remi ohranil v realnem boju za naslov, a po tekmi s točko seveda ni bil zadovoljen. Zmage je zmaje stala napaka Agustina Doffa iz 40. minute, ki se je poigraval pred svojimi vrati, kar je z obilico sreče izkoristil Žan Karničnik

"Če želiš graditi igro, moraš žogo zadržati. Prav zato, ker smo igrali, smo imeli ogromno priložnosti. To je stil nogometa, ki si ga želimo igrati. Napake pa so sestavni del tega," Zeljković svojemu varovancu ni zameril napake. 

Trener v zmajevem gnezdu je nekaj besed namenil tudi – za ljubljanske razmere – precej solidnemu obisku. Zbralo se je dobrih štiri tisoč navijačev. "Zelo sem zadovoljen, sploh z navijanjem. Verjamem, da so navijači tako kot mi razočarani, ampak videli so, da želimo igrati napadalen nogomet in se ne predajamo. Upam, da bodo gledalci to prepoznali in bodo prihajali v vedno večjem številu."

Navijači zaustavili nalet zmajev, sledila je kazen na drugi strani 

Je pa nekdanjega trenerja Kopra vseeno zmotil dogodek iz 30. minute, ko so domači Green Dragonsi ravno ob pritisku Olimpije – pred tem je okvir vrat z razdalje stresel Peter Agba – z metanjem papirnatih rol za nekaj minut zaustavili srečanje. Prekinitev je dodatno podaljšal vratar Celja Simon Rozman, ki je k četrtemu sodniku odnesel predmet, ki je priletel s tribune za njegovim golom. 

"Dobro ga poznam. Izkušeno je želel provocirati, ampak to ne opravičuje, da so na igrišče priletele stvari, ki ne sodijo tja. To vedno obsojam. Si pa v prihodnje želim sestanka z našimi navijači, kajti z enim delom nisem bil zadovoljen in to jim bom tudi povedal," je bil do svojih pristašev precej oster Zeljkovič in nato pojasnil: "Bili smo v dobrem naletu, ki smo ga prekinili sami sebi. Verjamem, da je bilo dobronamerno, a v prihodnje bi se rad o tem pogovarjal z njimi."

Nogometaši Celja so lahko po bledi predstavi še kako zadovoljni, da so se domov vrnili s točko.
Nogometaši Celja so lahko po bledi predstavi še kako zadovoljni, da so se domov vrnili s točko. FOTO: Damjan Žibert

Popović iskreno priznal, da je bila Olimpija boljša v vseh segmentih

Pred Zeljkovićem sta pred novinarje iz gostujočega tabora stopila trener Damir Krznar in kapetan Denis Popović. Oba sta si bila enotna, da igra Celja tokrat preprosto ni bila na želeni ravni, zato sta bila s točko zadovoljna. 

"Do 85. minute smo imeli stvari v svojih rokah, potem pa nismo uspeli zadržati tega vodstva. Manjkalo nam je več poguma, da bi se postavili višje, ker bi bili potem iz protinapadov bližje golu in bi se manj trošili. Spustili smo se prenizko," je bil realen Krznar. 

Popović je z enim očesom že pogledoval proti prihodnjemu vikendu, ko bodo pred svojimi navijači pričakali Maribor: "Trener je povedal vse. Danes smo zelo trpeli. Nismo uspeli vzpostaviti naše igre. Olimpija je bila, iskreno povedano, boljša v vseh segmentih. Lahko bi zadeli za 2:0, a se na koncu ni izšlo. Treba je čestitati Olimpiji za dobro predstavo in se dobro pripraviti na naslednjo tekmo. Čez sedem dni nas čaka nov derbi." 

Olimpija – Celje
Olimpija – Celje FOTO: Sofascore.com

Celjani lukenj v zadnji vrsti Olimpije niso izkoristili

Trener, ki je sezono začel na klopi Maribora, je svoje varovance pohvalil za odgovorno predstavo, v kateri napak res ni bilo veliko. Olimpija je do svojih priložnosti prihajala po ekipnih akcijah. Da so ohranili sedem točk naskoka, se lahko Celjani poleg okviru vrat, ki jih je rešil kar trikrat, zahvalijo tudi precej razpoloženemu vratarju Rozmanu. 

Kaj pa je po mnenju Krznarja zmanjkalo za še kaj več? "Začeli smo dobro, potem pa se je zgodil pritisk na našo zadnjo linijo. Olimpija je postala bolj agresivna. Doffo in Agba sta bila bolj okretna od naših vezistov in sta na sredini pobrala vse žoge. Olimpija je bila dobra na naši polovici. Nam pa ni uspelo izvleči žoge iz gneče. Če bi nam, bi bila Olimpija pod večjim pritiskom." 

"Olimpija je bila boljša v visokem 'pressingu', nam je manjkala mirnost, da bi povezali igro in na bokih izkoristili Matkotovo in Prutsevo hitrost. Olimpija je imela v zadnji vrsti luknje, kar bi morali izkoristiti. Tudi teren ni bil najboljši, ampak to ni izgovor. Moramo se odpočiti, analizirati in se pripraviti na Maribor. Vse je še vedno v naših rokah," je pred štajerskim derbijem prihodnjo soboto še razmišljal Popović. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

omega _v6
03. 03. 2024 19.02
+0
Na vseh drugih tekmah so bakle in predmeti vrženi na igrišče med tekmo prepovedani in klubi plačujejo velike kazni!! Navijači Olimpije so seveda iozjema od bakel do predmetov ampak to očitno za favorizirane nebo problem!!
Davao
03. 03. 2024 14.03
-2
Kdor je bil na tekmi ve,da je bilo gledalcev znatno več od uradnih 3.811.Olimpija bila mbogo boljša,gol dali po sreči,saj se je videlo kako je bil Doffo odrinjen z rokami in je zato Celje dobilo žogo za gol nezasluženo
SamoPovemMojeMnenje
03. 03. 2024 14.25
+2
SamoPovemMojeMnenje
03. 03. 2024 13.37
+3
pa prosim ne uporabljat besede derbi za to tekmo...
SamoPovemMojeMnenje
03. 03. 2024 12.33
+2
ves da so nizko ko jim 3800 ljudi pomeni dober obisk
Triindvajseti December
03. 03. 2024 12.58
+1
A kakšen bi naj bil , k se igra ob 15 uri 🤣 ob tej uri je polna samo Fazanerija, k je polna vedno😉
boslo
03. 03. 2024 13.01
-1
Hebi ga, ritmična gimnastika je bila istočasno
SamoPovemMojeMnenje
03. 03. 2024 13.32
+4
nevem kaj ima ura veze stem, razumem da je tekma med tednom, ampak v soboto to ni izgovor 😂
panter89
03. 03. 2024 10.01
+5
Stadion bi moral biti poln... dve ekipi na vrhu, prestolni, lepo vreme, sobota... ah sramota
Bigbadjohn
03. 03. 2024 09.53
+3
Hehe, zmajčki so še zeleni in nezreli, zdaj pa jim je ravnatelj Zéle zapretil z ukorom pred izključitvijo...
Bebec
03. 03. 2024 09.12
+5
Če je to kakšen obisk?????150 green dragonsov je sramota.ta skupina je v zadnjih 15 letih povsem nazadovala.pa sem velik navijač Olimpije.
Triindvajseti December
03. 03. 2024 13.00
-2
Hahahaha maš pa pravi "nickname"🤣 al pa res hudga dilerja. Gd je v zadnjih 15 letih postala resna organizirana navijaska skupina in konkurenčna v vseh ultras segmentih, za razliko od prej k so jo vodili razni narkomani in frizerji 🤣
SamoPovemMojeMnenje
03. 03. 2024 13.34
+1
zelo so dobri ja, na povprecni tekmi jih je 36 😂
BELAN
03. 03. 2024 08.16
+9
Daj te no,kakšen pa je to obisk za prestolnico,čista sramota.....