Nogomet

Zeljković: Nadzirali smo tekmo in bili nagrajeni za vztrajnost

Ljubljana, 10. 11. 2023 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Olimpija je le dočakala zmago v skupinskem delu Konferenčne lige. V četrtem krogu skupinskega dela je v Stožicah z 2:0 padel Klaksvik. A tekma je bila za Zmaje vse prej kot lahka, čeprav so od 62. minute dalje igrali z igralcem več. Trener Zoran Zeljković pa kljub zgodovinski prvi zmagi Olimpije na evropskih tekmovanjih ne bo pustil, da zmaga njegove fante ponese previsoko.

"Mislim, da smo zasluženo zmagali. Nadzirali smo tekmo in bili nagrajeni za vztrajnost," je po zmagi proti Klaksviku povedal Zoran Zeljković, ki je pred manj kot mesecem dni prevzel vodenje ljubljanskega moštva.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po ne najboljšem prvem polčasu so se njegovi varovanci v drugem polčasu le zbrali in ob koncu tekme strli čvrsto obrambo Fercev. "Nekatere stvari smo v drugem polčasu poskusili popraviti. V prvem polčasu smo na trenutke bezljali, potem smo se malo umirili, igrali bolj potrpežljivo, situacije bolje prepoznavali, si ustvarili kar nekaj priložnosti, ampak na igrišču ni lahko, ko je nasprotnik ves čas za žogo, tako da smo vztrajali in bili na koncu nagrajeni," je svoj pogled na tekmo opisal Zeljković.

43-letni Ljubljančan je tokrat v polno zadel z menjavami. V 76. minuti tekme je opravil trojno menjavo in v igro poslal Pedra Lucasa, Davida Sualeheja in Mustafo Nukića. Slednja dva sta kmalu zatem tudi zadela za zmago Zmajev, medtem ko je Lucas odigral ključno vlogo pri drugem zadetku.

"Ves čas ponavljam, da imamo široko klop. Iskreno sem Davida že pogrešal, zame gre za odličnega igralca, verjamem, da bomo z njim še boljši, ampak vsak, ki je prišel v igro s klopi, je vnesel neko dodatno energijo. Zdi se mi, da dihamo kot eno, in to je zelo pomembno tudi za nadaljevanje prvenstva," je o menjavah povedal trener Olimpije in o morebitnem prostoru za izboljšavo dodal: "Prepoznavanje nekaterih situacij bi lahko bilo boljše, ampak ne glede na vse sem videl, mislim da, samo dve situaciji, ki bi jih lahko bolje izpeljali. Konec koncev smo že v prvem polčasu, ki je bil razveljavljen, ampak težko si je ustvariti 10 priložnosti na polčas. Mislim, da smo bili blizu te številke čez celotno srečanje in nekaj jih moraš izkoristiti. V Evropi te neučinkovitost tudi dostikrat kaznuje, samo poglejmo prejšnjo tekmo, ko smo dobili v bistvu iz štirih priložnosti tri zadetke."

Jorge Silva
Jorge Silva FOTO: Aljoša Kravanja

Eden ključnih dogodkov na tekmi je bila tudi izključitev Arnija Frederiksberga v 62. minuti tekme. "Ja, zagotovo je bila to olajševalna okoliščina. Ne smemo sedaj 'leteti', premagali smo nasprotnika, ki ga ni lahko premagati, a ga moraš, sploh z igralcem več. Tako da ne bi rad preveč visoko letel, ampak prvo zmago si vedno zapomniš in to je neka dobra popotnica za naprej," je na vprašanje o pomembnosti izključitve nasprotnikovega igralca odgovoril Zeljković, ki se bo sedaj osredotočil na domače prvenstvo: "Ne bo nič lažje, utrujeni smo, v nedeljo pa nas čaka že nova, zelo težka tekma z Muro. Je pa mogoče iz psihološkega vidika zelo pomembno, ko zmaguješ, je vedno tudi boljša atmosfera, ampak mislim, da imamo še ogromno rezerve."

"Fantom sem že rekel, da sem zadovoljen samo takrat, ko igraš tako dobro, da lahko samo zmagaš. Jaz nisem videl, da bi imel danes nasprotnik kakšno resno priložnost ... Mi pa smo po mojem mnenju ne glede na vse naredili napredek v napadu. Konec koncev smo dali dva gola in po tej poti moramo iti naprej," je o pozitivnem vidiku srečanja še pripomnil nekdanji nogometaš Olimpije, ki je vesel, da se v ljubljanskem klubu poleti niso odločili za razprodajo najboljših igralcev: "Imamo dovolj širine, ampak kar ves čas ponavljam, je, da ti igralci niso bili v nekem ritmu in da verjamem, da bo ta ekipa vsak dan boljša. Seveda so finance zelo pomembne in dobro vemo, da mora klub vedno gledati tudi na to, je pa zelo pomembno, da ni bilo neke razprodaje že pred sezono. Vseeno je glavni del ostal in samo tako lahko narediš nekaj v Evropi."

"Danes je bila ta podoba, kot si jo želim. Se pravi, da igramo napadalen nogomet, da smo agresivni, da ustvarjamo priložnosti ... Kako daleč smo, bomo videli, kajti najtežje v življenju je stvari ponavljati. Mi moramo biti iskreni, v Celju nismo bili takšni, kot smo lahko, in po eni zmagi z igralcem več na igrišču ne bi letel previsoko," ostaja po zgodovinski prvi zmagi Olimpije na evropskih tekmovanjih previden Zeljković.

Celje – Olimpija
Celje – Olimpija FOTO: Luka Kotnik

Kljub evropskemu naboju tekme so bile Stožice tokrat slabo obiskane, a so tisti, ki so prišli, celo tekmo glasno podpirali svoje ljubljence: "Nisem pričakoval (da bo stadion bolj pol op. a.), kajti za to smo največji krivci mi. Verjamem, da če bi že na Ferskih otokih zmagali, bi bilo večje število gledalcev. Sem pa zelo zadovoljen z navijanjem, se pravi ti, ki so prišli, so nas res glasno podpirali in bili naš 12. igralec."

Tekmo je s klopi spremljal tudi Olimpijin kapetan Timi Max Elšnik, ki še ni popolnoma okreval po poškodbi. "Poškodba gre na bolje, ampak nismo hoteli iti v nek rizik. Dvakrat je poskušal trenirati z nami, pa je bilo naslednji dan razboleno, se pravi še slabše, ampak verjamem, da bo za nedeljo v optimalni formi in bo lahko zaigral tudi za reprezentanco," je o kapetanovem stanju povedal Olimpijin glavni trener.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

In kaj čaka Zeljkovića in njegove varovance sedaj? "Čaka nas veliko dela, ne smemo 'leteti' do premora. Mislim, da lahko naredimo veliko stvar, lahko pa vse tudi izničimo, tako da rad bi še obdržal fokus do konca jesenskega dela, potem pa imamo približno dva meseca odprto okno, da se spočijemo za nadaljevanje prvenstva," je za konec še povedal zmagoslavni trener.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (55)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tomjaz
10. 11. 2023 18.00
+2
Ferci so prišli kar tako v Evropo? Poglejte kako so ti tako zvani "ribiči" katere so izločili, da so prišli do tega tekmovanja in ja precej boljše klube kakor je Olimpija. Saj bi napisal nekaj vsem tem ljudem, ampak si bom zadržal zase, ker več kot očitno takoj užaljeni.
apodgra
10. 11. 2023 17.38
-1
Končno zadetek v mrežo in prva zmaga. To ni slovenski nogomet, v tej ekipi je zelo malo Slovencev. Proti ekipi iz Ferskih otokov , kjer igra polovica amaterjev, zmagati ni noben uspeh. Samo pogled na stadion pove veliko , kakšno je zanimanje za našo slovensko ligo . Čudim se ,da še kdo prenaša to nogometno mučenje žoge Telemach je za ne prenašanja španske, francoske ,angleške in italijanske lige na sport kanalih "obogatil" osiromašeno s slovensko ligo. Pozor vse za isti denar . Krompir je zamenjal z eksotičnim sadjem .
backo88
10. 11. 2023 16.27
-1
OLIMIPIJA JE BILA BOLJŠA IN ZATO JE ZMAGALA.
backo88
10. 11. 2023 16.27
-1
OLIMIPIJA JE BILA BOLJŠA IN ZATO JE ZMAGALA.
viking76
10. 11. 2023 15.08
-1
Če ne bi bilo izključitve bi bilo 0 0, pa navijam za Olimpijo. Mal realnosti ne bi škodilo.
David Rak
10. 11. 2023 14.51
-1
Stavim 500€,da bodo zadnji v skupini.
Cupko
10. 11. 2023 14.42
+1
Malo dolgo so se matrali ampak v tolažbo jim gre, da je res njiva v Stožicah in je težko igrati
štajerc65
10. 11. 2023 14.20
-4
In kdaj pride naslov: Na krilih zmage proti Fercem se samozavestno podajamo v borbo v domačem prvenstvu! Luzerji eni se gledalcev nimate!
levnuh, ne svecko
10. 11. 2023 13.37
+2
Zmagi se ne gleda v zobe, toda igra Olimpije, obup in žalost, mučenje žoge. Hvalite tele Portugalce, ki v svoji domovini ne bi igrali niti v 5. ligi, če jo imajo? Zeljkovič, kak trener si ti? Daj nehaj jih božat, naj igrajo naprej v globino, ne pa nazaj ..
James Bond in tovariš Tito
10. 11. 2023 13.18
+3
...Zeljković pogruntal, da mu igra vsaj malo bolj steče ko ni Elšnika v igri....me pa zanima če je Kekekc vido, da njegovi zvezdniki iz reprezentance nič kaj ne igrajo(razen Oblak in Bijol)...vse ostalo več ali manj vstopajo v igro.....
STDB
10. 11. 2023 15.06
+1
Ker to, da redno igraš v slovenski ligi je pa neka huda referenca. Dejmo Šeška pa Šporarja na klop, pa not ... emmmm .... a sploh mamo kakega slovenskega napadalca v slovenski ligi? Žal se je do sedaj še prevečkrat izkazalo, da je igralec, ki v tujem klubu sedi na klopi, celo bolje pripravljen kot ta, ki redno igra v slovenski ligi. Od slo lige je itak ena sama žalost. Sej razumem, da ne more vsak čarat z žogo, ampak lahko pa hitreje in več teče. Vsaj bolj dinamično in gledljivo bi bilo vse skupaj.
apodgra
10. 11. 2023 17.40
+1
Tudi Šeško ni takšna kvaliteta , običajno prihaja v ekipo zadnjih nekaj minut. Njega smo primerjali Hanevaldom . Nogometna stroka nima pojma .
ReAnDa
10. 11. 2023 10.56
+2
Čestitke navijačem!!!
Mcmrtfg
10. 11. 2023 10.50
+8
spektakularna zmaga z igralcem več proti ekipi,ki je zjutraj morala v službo🤣🤣🤣🤣
Husavik
10. 11. 2023 11.27
+7
Par let nazaj so Sev.irci narisali cmaribor.Zjutraj so se vrnili v pub na jutranje pivo in pojest ocvrto ribo in krompir.Po trebuhih so bili na meji debelosti....
drimtim
10. 11. 2023 12.55
+1
a tvoji pa samo za vikend igrajo,res so dobri
Komentator987
10. 11. 2023 10.44
+2
Če premagaš ekipo s Ferskih otokov (torej ekipo električarjev, mesarjev, smetarjev...) in še to z igralcem več..., to te pa res ponese v evforijo ja 🤣🤣
stoj?kov
10. 11. 2023 11.08
+3
ajax 9-1,chelsea 6-0,lpool 0-7,coleraine,zimbru...tukaj mate ogledalo toteki...
Husavik
10. 11. 2023 11.40
+5
Če te premagajo vampasti Irci (ekipo ljubiteljev piva in viskija)je pa dosežek za spomenik postavit.
drimtim
10. 11. 2023 12.55
+4
RUBEŽ
10. 11. 2023 13.09
-1
stoj?kov - ti nisi resen. Primerjati te klube HAHAHAHAHA, ja pač žabastan. Vse jasno.
apodgra
10. 11. 2023 17.43
+1
Vse dokler bodo v naših slovenskih klubih igral tretje kategornik iz drugih držav , toliko časa ne bo napredka v slovenskem nogometu in tudi gledanosti ne bo.
Mamuth
10. 11. 2023 10.28
+0
Pa ste postavili nov mejnik v evropskih tekmovanjih... Žal v negativnem smislu
stoj?kov
10. 11. 2023 11.06
+7
v negativnem smislu?ok,ampak vseeno je kapnilo pol miljona na olimpijin račun...
RUBEŽ
10. 11. 2023 13.09
+2
bohinj je zakon
10. 11. 2023 10.24
+1
Olimpija je z to ekipo ..........med 5 najboljših ...........v Evropi.
bohinj je zakon
10. 11. 2023 13.32
+0
Minusi? Eni ne marajo Olimpije. Saj to je daleč najboljši klub v Sloveniji.
Kollerik
10. 11. 2023 10.00
+4
Tokrat res bravo, tako se bori. Zasluženo....
dule100
10. 11. 2023 09.44
+13
Neverjetno, pa vam je uspelo premagati amaterje, ki so dopoldne redno zaposleni, popoldne pa igrajo nogomet za hobi! Kaj, ko bi se zgledovali po njih! Glede na vaš nivo znanja nogometa, vam garantiram, da uspeh ne bo dosti manjši! Vem pa, da bo problem, ker med vami ni električarjev, ribičev, trgovcev, zidarjev itd. 😏🤔🫣
dule100
10. 11. 2023 09.49
+11
Da ne bo pomote, to velja za vse slovenske klube!
Robi333
10. 11. 2023 09.55
+13
Teli ferci ne igrajo nogometa za hobi, je pa res, da imajo vsi, razen enega, redne službe.
tekač
10. 11. 2023 09.35
+9
Ne razumem,da se Olimpija tolče po prsih, ko je pa Klaskvik igral z 10 imi igralci. Če bi igral v popolni postavi bi Olimpija izgubila ....torej bolje,da so vsi tiho in skromni...
Robi333
10. 11. 2023 09.56
+6
Klaksvik ni mel nekih resnih šans včeraj. So pa igral totalen bunker, kar je blo za pričakovat.
Husavik
10. 11. 2023 11.32
+1
Vedeževalec Blaž se je izvršilni.Ce bi,ko bi,mogoče bi....
wsharky
10. 11. 2023 09.29
+4
moje čestitke vsem 525 zvestim navijačem, ki so se včeraj zbrali v stožicah in pripravili peklensko vzdušje na tribunah
RUBEŽ
10. 11. 2023 13.10
-1
MiliVanili65
10. 11. 2023 09.28
-2
Komentirajo in se vžigajo v glavnem štajerske ovce. Mi smo v Evropi,kje ste pa vi?
Kollerik
10. 11. 2023 09.59
+2
kmkm
10. 11. 2023 11.28
+2
Toteki ne bi videli še drugega kola, če vam sodnik ne bi poklonil penala sodnik vam je poklonil tisto kar vi niste bili zmožni naredit 94 minut res pohvalno Olimpija igra na treh frontah vi se pa hvalite ko ste premagali klub iz pete lige!
RUBEŽ
10. 11. 2023 13.11
+2
kmkm - vam sodniki v SLO ligi podarjajo že serijo sezon.
Husavik
10. 11. 2023 13.30
+2
Pubec,pa zabari vas učijo špilat nogomet na vseh derbijih....