Nogomet

Zgodovinski naval navijačev Hajduka na legendarni Westfalen

Dortmund, 14. 03. 2023 16.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V okviru četrtfinala mladinske Lige prvakov se bosta v sredo na Westfalenstadionu v Dortmundu pomerila domača Borussia in splitski Hajduk. Gostje bodo imeli v Porurju fantastično podporo, ki bo skoraj zagotovo presegla vse rekorde, ko je govora o mladinski Ligi prvakov. Na stadionu bo namreč vsaj tri tisoč gostujočih navijačev.

Navijači Hajduka sodijo med najzvestejše v Evropi. Čeprav splitskemu ponosu že več let ne gre po željah, večkrat na sezono napolnijo Poljud.
Navijači Hajduka sodijo med najzvestejše v Evropi. Čeprav splitskemu ponosu že več let ne gre po željah, večkrat na sezono napolnijo Poljud. FOTO: AP

Dan pred obračunom, ki bo dal zadnjega potnika v polfinale, je Borussia Dortmund na svoji spletni strani naznanila, da je prodala že več kot deset tisoč vstopnic. Od tega jih je približno tretjina šla v roke gostujočih navijačev, kar pomeni, da bo to najštevilčnejše gostovanje katerih koli navijačev v zgodovini tekmovanja. Ob tem moramo vedeti, da prodaja vstopnic, ki stanejo med dvema in štirimi evri, še ni končana. Zato bi se kaj lahko zgodilo, da bo končna številka navijačev še precej višja. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tekmovanje v mladinski Ligi prvakov sicer poteka po nekoliko drugačnem sistemu, saj o potniku v naslednjo fazo odloča le ena tekma. Mladi upi Hajduka so v osmini finala na domačem Poljudu z 2:1 presenetili Manchester City. Tisti obračun si je v živo ogledalo dobrih deset tisoč navijačev. 

 V torek je prvi polfinalist postal lizbonski Sporting, ki je minimalno (1:0) doma ugnal Liverpool. Preostala četrtfinalna para sta še Milan – Atletico Madrid in AZ Alkmaar – Real Madrid. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

wsharky
14. 03. 2023 17.37
+2
kala 09
14. 03. 2023 17.17
+1
To so pravi navijači