Nogomet

Zgodovinski obračun v pokalu FA: Tottenham na gostovanje k osmoligašu

Crosby, 01. 12. 2020 09.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometni klub Marine se je minuli vikend vpisal v zgodovino. Postal je šele drugi osmoligaš v skoraj 150-letni zgodovini pokala FA, ki se mu je uspelo prebiti do tretjega kroga, ko se konkurenci pridružijo tudi ekipe iz Premier League. Ponedeljkov žreb pa je palčku iz predmestja Liverpoola zagotovil veliko nagrado. Marine bo namreč v tretjem krogu gostil Tottenham, kopico nogometnih zvezdnikov in slovitega trenerja Joseja Mourinha.

Gareth Bale bo s soigralci gostoval pri osmoligašu iz predmestja Liverpoola.
Gareth Bale bo s soigralci gostoval pri osmoligašu iz predmestja Liverpoola. FOTO: AP

Marine je v drugem krogu najstarejšega nogometnega tekmovanja na svetu presenetljivo ugnal šestoligaša Havant & Waterloovilla in si s tem drugič v zgodovini priboril nastopanje v tretjem krogu. Obračun s Tottenhamom bo v zgodovino šel tudi zato, ker se od leta 1871, ko je bil pokal FA na sporedu prvič, še nikoli ni zgodilo, da bi bilo med nasprotnikoma kar sedem kakovostnih nivojev razlike.

Tottenhamovi zvezdniki, ki so vajeni nastopanja na najelitnejših stadionih širom Anglije in Evrope, bodo tako gostovali na Rossett Park, ki sprejme dobrih tri tisoč navijačev, a ima zgolj 389 sedišč. In čeprav na prizorišču v začetku januarja najverjetneje še ne bo navijačev, bo to za nogometaše Marina zagotovo zgodovinski večer, saj nihče od dvajseterice prijavljenih igralcev nogometa ne igra profesionalno, sedaj pa jim bodo nasproti stali Harry Kane, Heung-min Son in druščina. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Kapetan Anglije (Kane, op. a.), kapetan Walesa (Gareth Bale, op. a.), Jose Mourinho. Vsi ti so nagrada za naše trdo delo. Da smo izvlekli prav Spurse, je neverjeten občutek za celoten klub," je bil po žrebu pričakovano zadovoljen trener kluba Neil Young. Marine je sicer na Otoku poznan tudi po tem, da je imel v svojih vrstah stratega z najdaljšim stažem po drugi svetovni vojni. Roly Howard je namreč klub med letoma 1972 in 2005 vodil na kar 1975 tekmah.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Aktualni prvaki proti srakam, Liverpool gostuje, kjer se je pred tedni že opekel
Žreb tretjega kroga pokala FA je postregel tudi z dvema prvoligaškima paroma. Aktualni prvak tekmovanja Arsenal bo gostil Newcastle, Liverpool pa bo gostoval pri Aston Villi. Varovanci Jürgena Kloppa so na prvenstvu letos na Villa Parku izgubili s kar 2:7 in bodo tako zagotovo še nekoliko bolj motivirani, da popravijo velik spodrsljaj. Drugi najuspešnejši klub v zgodovini tekmovanja, Manchester United, bo gostil drugoligaša Watford, lanski finalist Chelsea pa četrtoligaša Morecambe.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TEDO84bv0MEDO
01. 12. 2020 12.18
+1
Vse to je betting business. Klubi so pustili, da je Marine prišel tako daleč.
olimpija007
01. 12. 2020 11.17
+6
8liga pri njih ima bolj urejena igrašča kot pri nas nekatera v prvi ligi
rekapaka
01. 12. 2020 11.11
+3
Stavim na Marine
Trend01
01. 12. 2020 11.52
-1
riss
01. 12. 2020 10.32
+8
Ni slabo za osmoligaša, da ima stadion za 3.000 gledalcev in to verjetno s tribuno. Pri nas je npr. imel Zavrč, ki je bil prvoligaš eno majhno tribunco in si zamislite, da bi bil prvak, pa da pride igrat Real Madrid. Gledalci pa okoli po travnikih in na gasilskih cisternah, tovornjakih.
Trend01
01. 12. 2020 11.54
+1
To je povsem res. A morajo tudi nogometaši vedeti kako in kaj. Poleg tega, je veliko nogometašev prišlo iz takšnih predelov sveta (igrišč) ali še slabših. Južna in Srednja Amerika predvsem. Pa seveda Afrika itd.
Brcavrit
01. 12. 2020 14.02
+1
riss, daj rajši piši kaj o sdsu, ker o športu nimaš pojma o pojmu, niti članka ne znaš prebrat, kaj šele interpretirat. Da ne govorim o pravilih UEFE, za katera si po vsej verjetnosti zdajle prvič slišal da sploh obstajajo.