Nogomet

Zgodovinski začetek Liverpoola, na Anfieldu mirijo navijače: 'Sezona je še dolga'

Liverpool, 24. 09. 2018 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kljub zmagovitemu začetku, ki se je z zlatimi črkami vpisal v klubsko zgodovino, na Anfieldu ostajajo z nogami trdno na tleh. Prepričani so, da je sezona še dolga in da se lahko začetna sreča, kaj kmalu obrne.

Liverpool je z novo zmago nad Southamptonom v 6. krogu Premier League spisal novo klubsko zgodovino. Redsem je namreč prvič uspel niz sedmih zaporednih zmag ob začetku sezone, tretjič v klubski zgodovini pa jim je uspelo vknjižiti zmago na vseh šestih zaporednih tekmah prvenstva. To se je doslej zgodilo še v sezonah 1978/79 in 1990/91.

Virgil Van Dijk je v zimskem prestopnem roku za rekordno vsoto prestopil v vrste Liverpoola. Redsi so zanj odšteli 85 milijonov evrov, kar je najvišja vsota za branilca.
Virgil Van Dijk je v zimskem prestopnem roku za rekordno vsoto prestopil v vrste Liverpoola. Redsi so zanj odšteli 85 milijonov evrov, kar je najvišja vsota za branilca. FOTO: AP

A zmago nad Southamptonom so na Anfieldu slavili z nekoliko grenkim priokusom. Zaradi poškodbe reber je v 55. minuti zelenico zapustil steber Liverpoolove obrambe Virgil Van Dijk. S prihodom branilca, ki je v zimskem prestopnem roku za rekordno vsoto dres ’svetnikov’ zamenjal za grb Liverbirda, je obramba redsov zaigrala kot prerojena, dolgoročna odsotnost pa bi lahko pustila velik pečat v zadnji vrsti.

A na srečo navijačev, naj poškodba ne bi bila hujše narave. Vsaj to je po tekmi zatrdil Jürgen Klopp, ta je pojasnil, da je Nizozemec že pred tekmo s PSG čutil neprijetno bolečino na rebrih, po udarcu na tekmi proti Southamptonu pa ni več mogel glasno posredovati navodil soigralcem in zaprosil za menjavo. "Ni ok, vendar menim, da ni preveč resno. Upam, da bo vse v redu, vsaj tako so mi zatrdili doslej," je povedal Klopp.

Redsi že vse od sezone 2011/12 čakajo na trofejo, s katero bi lahko še obogatili vitrino.
Redsi že vse od sezone 2011/12 čakajo na trofejo, s katero bi lahko še obogatili vitrino. FOTO: AP

Nemški nogometni strokovnjak je sicer proti Southamptonu vknjižil že svojo šeststoto tekmo v vlogi trenerja. A ob vsem tem mu številni očitajo pomanjkanje lovorik, to pa bi se zlahka spremenilo v aktualni sezoni, saj je Liverpool po zmagovitem začetku na dobri poti. A kljub temu na Anfieldu ostajajo z nogami trdno na tleh. "Nekoč sem izgubil sedem tekem zapovrstjo. Takrat sem se počutil povsem drugače," je povedal Klopp in dodal: "A potem sem zmagal na tekmi številka osem, 5:0, zelo kul."

"To je veliko presenečenje, a vse naše predstave do sedaj so bile zadosti dobre za zmago. Različni izzivi, stil nasprotnika, fantje so bili pripravljeni na situacijo, na igro," je svoje varovance pohvalil Nemec, a opozoril, da se je sezona šele dobro začela: "Dober začetek, a naslednja tekma je že za vogalom." 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jerry75
24. 09. 2018 19.29
Vprašanje za pisca tega teksta: kakšen izgleda grb Liverbirda in kje najdem klub z imenom Liverbird?
the kop
24. 09. 2018 11.13
+4
sedaj imajo tekmi proti čelskiju in man.cityu! tu se bo šele pokazala iz kakšnega testa so! YNWA!!
KavčStrokovnjak
24. 09. 2018 09.23
+10
Ko bi vsaj takšno formo obdržali do konca. YNWA
KranskyJanez
24. 09. 2018 07.47
+33
go,go LIVERPOOL go YOU'LL NEVER WALK ALONE
fihner
24. 09. 2018 09.22
+7
MKII
24. 09. 2018 07.43
+18
Idemo. REDS. 😍