Nogomet

Zidane jezen zaradi remija in razmer za igro: To ni bil nogomet

Pamplona, 10. 01. 2021 08.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Španski mediji so se že pred prihodom ekipe Real Madrida v Pamplono razpisali o veliki jezi španskih prvakov nad vodstvom tekmovanja, ki kljub snežni nevihti ni odpovedalo tekme z Osasuno. Slabo razpoloženje se je pri Madridčanih seveda še okrepilo, potem ko so na delno poledeneli zelenici stadiona El Sadar izgubili dragoceni točki (0:0).

Zidane (v ozadju) spremlja Lucasa Vazqueza in varovance v zasneženi Pamploni.
Zidane (v ozadju) spremlja Lucasa Vazqueza in varovance v zasneženi Pamploni. FOTO: AP

Zinedine Zidane je po remiju z Osasuno menil, da bi morala biti tekma odpovedana, potem ko je imel z varovanci veliko težav že s potovanjem do mesta, ki je svetovno slavo doseglo zaradi teka z biki po ozkih mestnih ulicah. Na razjarjene bike so po sobotni večerni tekmi spominjali španski prvaki, ki so po poročanju dnevnika AS v petek kar štiri ure na letalu čakali na dovoljenje za polet proti Pamploni, kamor so prišli nekaj minut čez 23. uro. Manj kot 24 ur kasneje so izgubili pomembne točke v lovu na nov naslov prvaka, pri katerem je v vedno boljšem položaju njihov mestni tekmec Atletico Madrid.

"To ni bila nogometna tekma, morali bi jo odpovedati," je bil po dvoboju jezen Zidane. "Slabo smo se spopadli z razmerami in potovanjem, storili smo, kar smo na tem igrišču lahko, a zdaj imamo občutek, da to ni bila prava tekma."

'Vem, da se ponavljam, a razmere niso bile primerne'
Domačo tekmo Atletica, ki bi se moral v Madridu pomeriti z Athletic Bilbaom, je vodstvo ligaškega tekmovanja sicer v soboto odpovedalo, ne pa tudi Realovega obračuna v pokrajini Navarra, kamor je pošiljka snega nevihte Filomena sicer prišla pozneje, lokalni oskrbniki zelenice pa so slednjo tudi s pomočjo ogrevanja glede na razmere pripravili še zelo zgledno. 

"To je zdaj preteklost in ne vemo, kaj bomo storili ali kdaj se bomo lahko vrnili," je pred že drugo nočitvijo v Pamploni še dejal Zidane. "Moje največje nezadovoljstvo je v zvezi s tekmo. Razmere niso bile primerne. Vem, da se ponavljam, a tako je."

Real je prvi polčas celo sklenil brez strela v okvir vrat Osasune, v drugem polčasu pa se je moral po strelu Marca Asensia izkazati domači vratar Sergio Herrera. Zaradi očitnih prepovedanih položajev so sodniki tudi razveljavili dva zadetka gostov, obakrat je zastavica stranskega sodnika pravilno ustavila napadalca Karima Benzemaja.

Statistika tekme Osasuna – Real Madrid.
Statistika tekme Osasuna – Real Madrid. FOTO: Sofascore.com

Courtois: Nismo marionete
Še veliko ostrejši je bil Realov vratar Thibaut Courtois, ki mu ni bilo do proslavljanja nove tekme brez prejetega gola. Ostro je okrcal vodstvo tekmovanja in dejal, da so bili sobotni dogodki "obžalovanja vredni", odgovorne pa pozval, naj nogometašev ne dojemajo kot "marionete, ki bi morale vedno igrati"

"Moram se zahvaliti ljudem iz Osasune za delo na zelenici, a obžalovanja vredno je, kaj so (vodstvo tekmovanja, op. a.) naredili z nami in Rayem (madridskim drugoligašem Vallecanom, op. a.)," je dejal Courtois. "Že nekaj časa se je vedelo, da se bo to zgodilo, a prisilili so nas, da smo vzleteli s poledenelega letališča, danes (v soboto, op. a.) se ne moremo vrniti in morda tudi jutri ne, v četrtek pa moramo igrati v Malagi. Morajo se zavedati, da smo tudi nogometaši ljudje, nismo zgolj spektakel. Na stadion smo prišli po cesti, ki je bila polna snega. Treba je misliti na varnost ljudi. Imamo tudi družine. Storili smo tisto, kar so od nas zahtevali. Vedeli smo, da bomo, če ne pridemo, izgubili tri točke. Saj vse pove že pogled na ceste in letališča. Saj nismo marionete, ki bi morale vedno igrati. Razmišljati bi morali tudi o vas (novinarjih, op. a.), preden se odločijo za takšen korak," je še povedal Courtois.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (165)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

alien8potnik
10. 01. 2021 21.17
+2
ven potegne asensia, v igri pusti popolnoma bledega hazarda, odegaard pa večno greje klop. zizou, počasi bo čas za slovo. poln kufer imam zatiranja talentov in favoriziranja francozov.
HALAcR7
10. 01. 2021 18.14
-2
Zadnjič so slamnati pisali,kako.je največ komentarjev pod barcinim članki,160 realov clanek ,40 barcin članek,hejteri v večini
Od Halerja ati
10. 01. 2021 18.45
+2
če je zaradi velikana Osasune tok komentarjev haha. 19 mesto 🤣🤣
RMadridd
10. 01. 2021 18.04
+6
Razmere si bile za obe ekipe enake. Mogoče je čas, da dobiš dobre razmere super vzgonski veter in naj te odnese čim dlje od Madrida.
Met4llic4
10. 01. 2021 15.22
+3
Ma kake razmere, enostavno so zanic. Vcasih so igrali napol v blatu pa so vseeno lahko zmagovali. Se spomnem par tekm ko je dež lil napolno par let nazaj, zoga se sploh ni odbijala od tal. Kle pa jokajo a ze celotno sezono grejo komaj cez.
ehjaehja
10. 01. 2021 14.26
+4
nisem gledal tekmo toda večina Realovcev nasplošno ne motijo snežne razmere kot pa to da je igra bila spet baje katastrofalna. Nerazumem to logiko dobiš vse velike derbije nemoreš pa zmagati ekip od 15.tega mesta navzdol? Ali so igralci res zreli za psihologa? Ker to nihanje ne vodi nikamor. Resnično upam da dobimo kakšno dobro okrepitev poleti.
Vladimir.Krutov
10. 01. 2021 14.51
-2
Zapirač ....oba kluba se morata vprašat trenerja....tako barca kot real....res sta luzerja ampak oba delata podtalno....
ehjaehja
10. 01. 2021 15.14
+0
nabolj me moti ta stvar da Zidane ni nič kupoval je pa prodajal in dajal na posojo igralce kateri sedaj odlično igrajo v drugih klubih(Hernandez,Diaz) Oba Ac Milan.
Vladimir.Krutov
10. 01. 2021 15.23
+2
Dela prostor svojim igralcem...vsi bodo francozi....mbappe...camavinga..upamecano...lahko tudi pogba....
Vladimir.Krutov
10. 01. 2021 15.24
+2
ehjaehja
10. 01. 2021 15.34
+1
no Mbapeja bi pa videl še rajši kot Halaanda.
HALAcR7
10. 01. 2021 18.14
+0
Vladimir.Krutov
10. 01. 2021 20.47
resnicaosvobaja
10. 01. 2021 14.08
-2
Mislim, da Benzemaja preveč tunkate in nato preveč povzdigujete in obratno,...je dokaj konstanten, če gledamo po 21 golov zadnje 2 sezone v Laligi in letošnjih 8 golov , kjer nihče ne izstopa. Isto ste pljuvali po Ronaldu, ko je do 20. januarja 2018 imel v Laligi le 4 dosežene gole
Roglič šampion
10. 01. 2021 14.44
+2
Jap.Je bil pa Ronaldo povsem drug v ligi prvakov ko je ze v skupini dosegel 9 golov. Na koncu jih je imel 15. Tudi v ligi pa na koncu izvrstnih 26 golov, 8 golov manj kot najboljsi strelec v evropskih ligah, messi
mptour
10. 01. 2021 13.59
-2
bukvan
10. 01. 2021 13.54
+1
Ko mu pa dosojajo neopstoječe penale in Ramosu gledajo skozi prste pa ni nič jezen. Za obe ekipi je bilo igrišče in razmere na igrišču enake,če jim ne gre je pa kriva Španska nogometna zveza, bejž no.
intelektor
10. 01. 2021 13.46
+9
cripstoned
10. 01. 2021 13.37
-5
kar se tice pa razmer...pa zidane ne benti nad snegom skozi tekmo ali kaj taksnega...povsem opraviceno je jezen na dejavnike ki so se dogajali pred tekmo in tukaj mu dam prav...vodstvo lalige je pac storilo napako in v nasprotno me ne bo preprical nihce....seveda pa to ni izgovor za vcerajsnjo slabo predstavo reala ki bi lahko vse to kar se je dogajalo vzel v svojo korist in sel v tekmo polno motivirano in na noz kot recemo v nogometnem zargonu...s tem bi pokazali karakter in tudi vodstvu lalige bi vrnili milo za drago...tako pa so sle nove tocke in upanje o naslovu prvaka je z vcerajsjnim dnem vsaj za mene dokoncno izgubljeno....sami so si krivi in letos si ne zasluzijo naslova...
hirajem
10. 01. 2021 13.50
-1
jok kot ponavadi.... razmere slabe realu osasunji pa sanjske. hahahahah... pritožite se ker vam ni piskalo vsaj dva penala
resnicaosvobaja
10. 01. 2021 13.51
-1
Prvak je določen, ko ne obstaja niti teoretična možnosti za to
cripstoned
10. 01. 2021 13.31
+1
najprej je potrebno cestitati barceloni in messiju..2 tedna nazaj so bili se povsem drugacna ekipa kot pa danes oz na zadnjih 2 tekmah...barcelona se dviguje in tako je tudi prav...kar se tice real madrida pa tema...kot ze nickolikokrat v tej sezoni izgubijo od ekipe ki je v borbi za obstanek....ne vem zakaj cakajo z okrepitvijo v napadu toliko casa..zamenjava za benza je nujno potrebna....z pravim napadalcem bi vse skupaj zgledalo zelo drugace...pa se eno moje videnje...vecina ekip ki je letos igrala proti realu je izbrala bunker taktiko...in to pije vodo...lahko si igralci reala podajajo zogo, ustvarjajo priloznosti ampak gola ne bodo dali ker pac ni vrhunskega napadalca ki bi zadeval po 30+golov v sezoni...in dokler bo tako bodo imeli probleme....atletiko je ze 80% prvak lalige in odvisni so sami od sebe...pri realu pa kljub vcerajsnjemu porazu (to je za mene poraz ce ne premagas ekipe ki se bori za obstanek) se vedno polna podpora zidanu...ni on kriv da igralci niso sposobni zadeti iz igre...ko ne zabijejo gola v 1.polcasu rata potem panika...in bolj ko gre tekma h koncu pod vecjim pritiskom so...potem pridejo na vrsto se napake in zmeda in imas to kar imas...skoda za real madrid...cestitke barceloni ...ocitno bo boj za 2.mesto zelo zanimiv....
Od Halerja ati
10. 01. 2021 13.34
+0
nooo si kr lepo napisal. upam da nebos spet v naslednjem komentarju pa napolno proti Barceloni kot ponavadi... bono oboji lovili Atlete in upam da uspešno. Mi je bil pa zlo všeč ta tvoj komentsr včeraj 😜 Lep dan ti želim
Roglič šampion
10. 01. 2021 13.36
+0
Jp. Glede benza. Se je priblizal 30 golom v vseh tekmovanjih zadnji 2 sezoni. A pri njem je tako nekaj tekem dobro potem nekaj slabo itd...v glavnem toplo hladno. Tudi atletico je ulovljiv. A barca in real ne bosta smela vec kiksati. Sicer pa lep komentar. Se kar strinjam
samomojemnenje
10. 01. 2021 13.48
-2
Ko bi se vedno tako komentiralo, bi se dalo marsikaj pametnega zmeniti.
Roglič šampion
10. 01. 2021 13.50
+1
vem. Clovek zna napisati pametne in objektivne komentarje, ko se mu da.
hirajem
10. 01. 2021 13.51
-1
barceljona je en k. z koemanom in politiko katero vodijo se bodo do konca sezone borili za europsko ligo
Od Halerja ati
10. 01. 2021 14.02
-3
napredujemo. Najprej za obstanek zej že za europsko ligo. vredu je. ti se pa boriš s Krispijem in Solerjem za pokal Najbolj jezen uporabnik portala. čestitke 🤣🙈
Kollerik
10. 01. 2021 15.56
+2
Neto je napravil tisto neumnost, zato ste zdaj atmjevci glasi. Če ne bi od Barce dobili Suareza, bi zdajle vraga bil ti glasen...
cripstoned
10. 01. 2021 13.20
+2
cripstoned 09.01.2021, 13:00:42 +1 ker vem razplet danasnjega kroga lalige bom napisal komentar ki ga bom samo kopiral zvecer ali pa jutri in ga nalimal pod epilog tekem osasuna-real madrid, granada-barcelona...sel bo pa tako...''celo soboto ste preziveli da pljuvate po realu ki je na koncu odnesel 3tocke medtem ko je barca izgubila 2 oz 3.tocke''...
cripstoned
10. 01. 2021 13.21
+4
se kako sem se zmotil..hahahaha...je kar je..tudi cripsija zaradi nizkega nivoja na katerega sem se spravil udari karma...v bodoce se bom potrudil da ne bo vec taksnih napovedi...
samomojemnenje
10. 01. 2021 13.46
-1
resnicaosvobaja
10. 01. 2021 14.11
+0
Napovedi so lahko .... ampak moraš tudi obljubo izpolniti , kot si jo danes
Kollerik
10. 01. 2021 15.57
+1
KiNgKoNg
10. 01. 2021 13.17
+5
Revčki, v četrtek igrajo že novo tekmo. Jaz moram že jutri na šiht.
Kollerik
10. 01. 2021 13.23
+0
Nekam dolgo je trajalo danes, da si prišel k sebi... :)
resnicaosvobaja
10. 01. 2021 13.14
+0
Od tistega trenutka , ko so pristali je bilo objavljeno , da so čakali 2 uri, nekdo je tvitnil 3 ure, danes smo že pri 4 urah ...če je let bil predviden ob 19:00, prispeli pa so 23:00 , direktni let pa ne more trajati manj kot uro, potem so čakali kvečjemu slabe 3 ure. Vprašanje je , zakaj so se odločili za let ob 19:00...
resnicaosvobaja
10. 01. 2021 13.16
+2
V tem smislu je moral Messi čakati vsaj 13 ur , v lepem vremenu, da je prispel v Argentino na počitnice ?
Lima33
10. 01. 2021 13.05
+3
To kako Real igra nogomet že tretjo sezono ni podobno ničemur.... Tako da Zizu ne s.eri,ker igre nimaš...
resnicaosvobaja
10. 01. 2021 12.57
+0
Real še vedno igra isto igro , kot jo je z Ronaldom brez Vara ....in to se mu pozna vsaj na tistih tekmah, ki so nekje izenačene. Vse tiste predložke, kjer pa danes skorajda ni nikogar, je nekaj realiziral Ronaldo, nekaj njegovi odigrani padci z enajstmetrovkami , nekaj prepovedani položaji...
dark horse
10. 01. 2021 12.53
+1
Zanimivo kako sta se 2 provokatorska profila skrila. Kripsl in zatvaralo 😂🤣🙈
drimtim
10. 01. 2021 12.32
+4
Ob milijonskih zaslužkih jokati ob neugodnih razmerah je smešno in neprofesionalno.Zanič so bili.
carpinho
10. 01. 2021 12.24
-3
Zdaj vsi zelo pametni...kar se tiče tekme so pogoji vedno isti za obe ekipi, to štima...da pa čakaš 4ure na letalu in ne veš če bo vse ok ali ne ni v redu... da ne veš kdaj se boš lahko vrnil nazaj tudi ne, ko pa je že v četrtek naslednja tekma...in tu je kritika na vodstvo la lige...me zanima ka bi pisali če bi v tej vlogi bila barca... ziher bi bil kriv Real pa gen.Franco pa Perez, itd, tako pa je vse lepo in prav a ne...dajte malo premislite in uporabite tisti stvar v glavi če jo mate.
User513426
10. 01. 2021 17.41
zakaj nisi šli že popoldan na avijon ampak šele zvečer. ni kriva liga temveč njihovi organizatorji "izletov"
alien8potnik
10. 01. 2021 12.21
-1
meni glede zidana počasi popuščajo živci. ZAKAJ JE IZ IGRE POTEGNIL ASENSIA?
hirajem
10. 01. 2021 13.54
Zabranjeno pušenje " ko igra za raju i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom vratniku"
Vladimir.Krutov
10. 01. 2021 15.09
+1
Potnik vprašaj zizuja...tudi meni je čudno...