Nogomet

Zidane: Da je za Hazardove poškodbe kriv stres? O čem pa govorite?

Madrid, 30. 11. 2020 22.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Trener madridskega Reala Zinedine Zidane je na novinarski konferenci v Kijevu zanikal, da bi lahko na ponavljajoče se težave s poškodbami belgijskega zvezdnika Edena Hazarda vplival tudi stres.

Zinedine Zidane se je ob povratku v Kijev, kjer je Real Madrid leta 2018 na spektakularnem dvoboju z Liverpoolom (3:1) svojil svoj zadnji naslov v Ligi prvakov, odzval na besede zdravnika belgijske reprezentance dr. Krisa van Crombruggeja. Ta je v izjavah za Het Laatste Nieuws dvignil veliko prahu z oceno, da je za poškodbe zvezdnika reprezentance in najdražjega nogometaša v Realovih vrstah, Edena Hazarda, krivo psihično stanje nogometaša oziroma "stres", ki izvira iz neuspešne prve sezone v Španiji.

"Ne, o čem pa govorite? Res je močan. To je vedno dokazal," je bil pred obračunom s Šahtarjem odločen Zidane. "To je le še ena poškodba, škoda je zanj in za nas. A to se dogaja v številnih ekipah. To je težka situacija za Edena. Želimo si ga videti z nami. A to moramo sprejeti. V celotni karieri praktično ni bil poškodovan, nato je imel poškodbo, ki ga je dolgo časa mučila, zdaj pa je spet poškodovan. Prepričan sem, da se bo vrnil še močnejši."

Zidane ob Luku Modriću, Nachu Fernandezu in Iscu (v spodnji vrsti z leve) med treningom v Kijevu.
Zidane ob Luku Modriću, Nachu Fernandezu in Iscu (v spodnji vrsti z leve) med treningom v Kijevu. FOTO: AP

Benzema se vrača
Hazarda je moral Zidane zamenjati na sobotni tekmi z Alavesom v 28. minuti, Real pa je za nameček omenjeni obračun na domačem stadionu izgubil (1:2). Po prvotnih pregledih, ki niso pokazali jasne slike o obsegu poškodbe, je v ponedeljek postalo jasno, da si je Belgijec vnovič načel stegensko mišico desne noge. 

Po prvotnih ocenah v medijih bo tokrat Hazard počival vsaj tri tedne, kar je še posebej odmevno, ker bo gotovo manjkal na mestnem derbiju z Atleticom 12. decembra. Ekipa Jana Oblaka pred branilci naslova vodi za šest točk, ima pa tudi tekmo manj, tako kot Barcelona, ki pa za rdeče-belimi zaostaja že za debelih devet točk. V Ligi prvakov si mora Real napredovanje v osmino finala še priigrati, saj v skupini B vodi Borussia Mönchengladbach, kljub dvema porazoma na tekmah z Realom pa si lahko napredovanje še vedno priigra tudi milanski Inter. Po presenetljivi zmagi nad Realom v prvem krogu letošnjega skupinskega dela še niso odpisani niti Ukrajinci.

Pri Realu sta odsotna tudi kapetan Sergio Ramos in Daniel Carvajal, vrača pa se napadalec Karim Benzema. Poškodba je Hazarda "presekala" ravno v trenutku, ko se je zdelo, da je po dolgem času ujel vsaj delček forme, ki ga je krasila v praktično vseh sezonah pri londonskem Chelseaju. Proti Interju je prejšnji teden tudi zadel z enajstih metrov ob zmagi z 2:0, bil pa je deležen tudi pohval Zidana in španskih medijev, potem ko se je v ekipo šele dobro vrnil zaradi okužbe z novim koronavirusom. Več tednov je v tej sezoni sicer že počival zaradi poškodbe mišice. Hazard je v minuli sezoni Primere Division odigral le 16 tekem in dosegel en gol.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Trend01
01. 12. 2020 09.27
+0
Stres? Čisto možno. Pravijo, da je glava krivec 90% bolezni. Če je Hazard sam pri sebi, non-stop, v strahu pred novo poškodbo - se bo tudi poškodoval. Banalen primer: testenine s paradižnikovo omako. Če jo ješ v delavskih cunjah, ki so že itak nekoliko umazane, omake ne boš fasal na cunje. Tako naredi v obleki; takoj fašeš. Smo šli na poroko. In, ker je bilo vse čez dan razbito, smo se oglasili v piceriji in jo lepo naročili. "Kelnarca" pa omako po moji srajci in kravati... Včasih se splača rezervno sabo vzeti (ali več njih). Pač, Murphyjev zakon.
resnicaosvobaja
01. 12. 2020 15.47
Zanimivo...si vprašal kelnerco pod katerim profilom se javlja tu gor ?
Maxx365
02. 12. 2020 09.33
Fizične poškodbe in bolezni ne moreš enačit. Drži, da je stres povzročitev veliko bolezni, predvsem psihosomatskih, vendar pa tu govorimo o poškodbi stegenske mišice. Že kar dolgo sem na svetu, pa še nisem slišal, da bi stres povzročal fizične poškodbe, pri teh poškodbah gre izključno za delovanje zunanjih fizičnih sil na telo. Kr neki.
Trend01
03. 12. 2020 13.26
@Maxx - ne stres dobesedno. Si pod stresom, in s strahom igraš, da se spet ne poškoduješ... V tem smislu. Primer: boli te desno koleno, in boš zato avtomatsko nanj bolj pazil. Poškodba, bolečina, se bo preko hrbta počasi prenesla na levo stran. Kolki, koleno...