Nogomet

'Zidane je prava rešitev za United, on dobesedno diha nogomet'

Manchester, 24. 12. 2018 10.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Čeprav so nogometaši Manchester Uniteda obdobje po Joseju Mourinhu začeli z eno najvišjih zmag po odhodu Sira Alexa Fergusona, potem ko so s kar 5 :1 odpravili skromni Cardiff City, mnogi nogometni strokovnjaki že pogledujejo proti prihodnosti. Veliko je takšnih, ki so mnenja, da bi moral začasnega trenerja Oleja Gunnarja Solskjaerja po koncu sezone 2018/19 zamenjati Zinedine Zidane.

Bo Zinedine Zidane res sedel na klop rdečih vragov?
Bo Zinedine Zidane res sedel na klop rdečih vragov? FOTO: AP

Prvič po maju 2013, ko je svojo zadnjo tekmo na klopi Manchester Uniteda vodil Sir Alex Ferguson, so rdeči vragi na ligaški tekmi zabili pet golov. Pod vodstvom klubske legende, Olejem Gunnarjem Solskjaerjem, so 20-kratni angleški prvaki s 5 : 1 odpravili Cardiff City in širši nogometni javnosti pokazali, da vendarle znajo igrati tudi napadali nogomet in ne zgolj pragmatičnega in obrambno usmerjenega, ki je zaščitni znak odpuščenega Joseja Mourinha

Mnogi so bili presenečeni, ko se je vodstvo kluba odločilo, da do konca sezone za glavnega trenerja imenuje 45-letnega Norvežana, ki ima sicer v očeh navijačev Uniteda kultni status, potem ko je leta 1999 v 93. minuti odločil veliki finale Lige prvakov proti Bayernu. In prav to so si želeli navijači, da na vročo klop stadiona Old Trafford sede nekdo, ki pozna klub, ki pozna mentaliteto, ki ve, kaj pomeni na dresu nositi znameniti grb z rdečim vragom. Na prvi tekmi v angleški Premier League so navijači dobili prav to. Napadalen nogomet, veliko golov in da so nogometaši na zelenici pokazali, da jim ni mar za grb in klub, katerega barve branijo. Že po eni tekmi je zato marsikateri navijač mnenja, da bi moral Ole tudi po koncu sezone 2018/19, ko se mu izteče pogodba začasnega trenerja, na klopi United ostati dalj časa, spet drugi so mnenja, da mora izvršni predsednik kluba Ed Woodward storiti vse, da na Old Trafford pripelje ali Mauricia Pochettina ali Zinedina Zidana

Ole Gunnar Solskjaer je s prepričljivo zmago začel na klopi Manchester Uniteda. Si lahko do konca sezone pribori tudi 'polno' pogodbo in ne zgolj 'začasno'.
Ole Gunnar Solskjaer je s prepričljivo zmago začel na klopi Manchester Uniteda. Si lahko do konca sezone pribori tudi 'polno' pogodbo in ne zgolj 'začasno'. FOTO: AP

Argentinec se je v zadnjih sezonah izkazal na čelu Tottenhama, s katerim vselej kroji vrh angleškega državnega prvenstva in vse to počne z zelo omejenim proračunom in večinoma mladimi nogometaši. Manjkajo mu zgolj osvojene lovorike. Na drugi strani Zidane ne potrebuje posebne predstavitve. Francoz je v trenerske vode stopil z zelo malo izkušnjami, a je v očeh mnogih eden najboljših trenerjev na svetu. V treh sezonah je namreč z Realom trikrat zapored osvojil elitno Ligo prvakov, ter temu dodal še naslov v španskem državnem prvenstvu in dva naslova na svetovnem klubskem prvenstvu. Storil je dovolj, da se je z zlatimi črkami zapisal v zgodovino kraljevega kluba, kluba ki ga je poleti nepričakovano zapustil. Prav zaradi dejstva, da je trenutno prost, je legendarni vezist prva želja, da po koncu letošnje sezone zasede trenerski stolček najtrofejnejšega angleškega kluba. "Jaz sem zagotovo podpornik Zidana. Bil je izjemen nogometaš kot trener pa je najboljši. Nihče ni dosegel tega, kar je uspelo njemu. Je izjemen v komunikaciji z igralci. Ko ga posluša ob zelenici, si navdušen, to je nekaj neverjetnega. On dobesedno diha nogomet, saj je izjemno strasten človek. Ima vse kvalitete modernega trenerja, saj ima pravo razmerje med napadom in obrambo. Pri Realu je imel tri izjemene nogometaše v napadu, ki so se dobro dopolnjevali z odličnimi posamezniki v obrambi. Zame je on prva in najboljša izbita za United. Prepričan sem, da bo imel veliko podporo pri navijačih, vodstvu kluba in vseh ostalih, saj si to zasluži. In kar je najbolj pomembno, dobil bi čas, da mu uspe," je o rojaku spregovoril še en nekdanji napadalec Uniteda Louis Saha. Zagotovo vodstvo Uniteda naslednjega trenerja še nekaj časa ne bo naznanilo. Trenutno so zgolj osredotočeni na letošnjo sezono, kjer se bodo poskušali uvrstiti med prve štiri. V ligi prvakov pa bodo igrali na karto presenečenja, potem ko se bodo že v osmini finala pomerili s francoskim PSG-jem. 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Robert Flisar
25. 12. 2018 12.46
-1
prepričan sem,da se bo nekega dne vrnil k Realu,ker Real nosi pri srcu.Po koncu igralske kariere,je ostal pri Realu,in že to vse pove kako rad ima real,tam tlakoval svojo trenersko kariero,pri Realu se dokazal kot trener,in vse to mu je omogočil Real.Kaj je bilo,da je odšel,to vesta samo Zidane in Perez,in nikoli ne bomo izvedeli.Po mojem je na prvem mestu:Zidane si je malo hotel vzet počitek,kot drugo pa Eden Hazard,saj mislim,da je Zidane edino hotel pripeljat Hazarda,in proti prodaji Ronalda še to sezono.
Anticripstoned
24. 12. 2018 21.27
+2
Če pride v MU, bo pripeljal Ramosa. Dve inekciji, polomi najboljše nasprotnikove nogometaše, uspehi zagotovljeni
Kollerik
24. 12. 2018 22.42
+2
Definbahija
24. 12. 2018 19.21
+2
Adidas ki je lastnik Bayerna in ''večinski'' Zizuja naj ga pripeljejo v Munchen.
Igi74
24. 12. 2018 14.34
+3
Zidan pride v olimpijo....pol bo pa mb potonu!
Kollerik
24. 12. 2018 14.09
+2
Zizou, le zakaj si zapustil belo barko...lej kako sedaj tone... brez tebe.... :)
janezdollar
24. 12. 2018 14.53
-17
Na koncu leta pa bojo spet bolj uspešni kot Farsa...
ehjaehja
24. 12. 2018 16.31
-10
janezdollar
24. 12. 2018 13.06
+1
Že drži, da je Zidane najboljša izbira za United...a kaj ko United ni najboljša izbira za njega...
smajser1
24. 12. 2018 11.43
-1
Bi blo super, ce se res to zgodi! Cas bi ze bil, da rdeci vragi ponovno stopijo na pota stare slave! Le pravi trener manjka, da vse poklopi v letu, dveh... Zidane se mi zdi super resitev!
Bi? Božji
24. 12. 2018 11.13
+18
Jaz bi predlagal Victorio Beckam
ehjaehja
24. 12. 2018 13.15
-7
ona je že stara pa znucana pa anoreksična:)
idiu3krasne
24. 12. 2018 14.13
+9
pol je še vedno boljša od tebe ko si na aparatih
TvojPrijatelj
24. 12. 2018 15.18
-4
Je že ''njen'' David dovolj škode naredil klubu in soigralcem ko je še igral za Man United. Ne rabi še Victoria dodatne škode delati.
mitja999
24. 12. 2018 15.41
+5