Nogomet

Zidane kljub zmagi zaskrbljen: Poškodb ne znam pojasniti

Madrid, 15. 02. 2021 11.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

S prepričljivo domačo zmago nad Valencio (2:0) se je Real Madrid v nedeljo, s tekmo več od tretje Barcelone, vnovič prebil na drugo mesto prvenstvene lestvice. Madridčani niso imeli težav s povsem razglašenimi "netopirji", uspešen dan pa je vsaj malce skazila nova poškodba bočnega branilca Daniela Carvajala, ki se je po enomesečnem okrevanju ravno vrnil v pogon.

Zidane (na fotografiji) med februarskim mestnim derbijem z Getafejem na domačem stadionu Alfreda Di Stefana.
Zidane (na fotografiji) med februarskim mestnim derbijem z Getafejem na domačem stadionu Alfreda Di Stefana. FOTO: AP
Španski mediji so v ponedeljek poročali, da si je Carvajal spet huje poškodoval stegensko mišico in naj bi počival vsaj mesec in pol. Španski bočni branilec je tako izgubljen za obe tekmi osmine finala Lige prvakov proti italijanski Atalanti.

Kapetan Karim Benzema je ob odsotnosti ikone kluba Sergia Ramosa mojstrsko zadel v 12. minuti, nato pa je po eni najlepših (ekipnih) akcij sezone končni rezultat tik pred polčasom postavil vezist Toni Kroos. Zmaga Reala nad Valencio, ki ji vedno bolj grozi celo boj za obstanek med elito, bi lahko bila še višja, toda sredi drugega polčasa so sodniki po ogledu VAR-posnetkov razveljavili zadetek Ferlandu Mendyju

Real je z zmago na stadionu Alfreda Di Stefana spet prehitel večne tekmece iz Barcelone, ki so že v soboto napolnili mrežo Alavesa (5:1), a imajo Katalonci še tekmo manj od Madridčanov, ki so se mestnemu rivalu Atleticu približali na pet točk zaostanka. Ekipa Jana Oblaka je odigrala dve tekmi manj od Reala. Trinajstkratne zmagovalce Lige prvakov prihodnji teden (prenos bo na Kanalu A in VOYO) čaka prvi spopad v osmini finala proti Atalanti še enega slovenskega reprezentanta Josipa Iličića, Zidane pa kljub lahki nedeljski zmagi ni imel mirnega spanca. Znova je namreč s poškodbo mišice tekmo predčasno končal bočni branilec Daniel Carvajal.

Pasica osmina finala Lige prvakov

'To je za trenerja najhuje'
"Poškodba Carvajala? Ne razumem tega, veliko jih je že in skrbi me. Ko izgubim igralca, me to jezi. Gre za obnovitev poškodbe. Žal mi je 'Carve', bil je zdrav in dobro je igral. Pomemben je za nas. Teh poškodb ne znam pojasniti," je po tekmi v Realovem klubskem centru priznal Zidane.

"Če je treba spremeniti razpored tekem? Ne bom o tem, smo že v dovolj velikih težavah. Razpored je takšen, kakršen je, priprave pa niso potekale v običajnem ritmu, bilo je veliko poškodb ... A gremo naprej. V ostale reči se ne bom spuščal. Žal mi je vseh poškodb. Za vse si želim, da bi bili skupaj z nami. To je za trenerja najhuje. Upam, da ne bo trajalo dolgo, kaj več pa ne morem povedati. Če verjamemo v naslov? Nadaljevali bomo v tej smeri. Smo v dobrem nizu, verjeli bomo vase. Le za to gre. Izboljšave so vidne, saj verjamemo v to, kar počnemo (Real je dovolil le en strel v okvir svojega gola na zadnjih dveh tekmah, op. a.). Včasih nastopijo težave, nato jih prebrodiš ... To je nogomet," je še dodal legendarni vezist.

Statistika tekme Real Madrid - Valencia.
Statistika tekme Real Madrid - Valencia. FOTO: AP

Kroos: Vse, kar lahko storimo, je, da vedno poskušamo dobiti vsako tekmo
Atletico skupaj z Barcelono in Sevillo v letu 2021 še naprej niza zmage, po dvoboju pa je tudi strelec drugega gola Kroos priznal, da Real ne sme niti za hip popustiti.

"Ostali še naprej zmagujejo, tudi sami moramo poskušati zagotoviti, da bo temu tako. Če želimo imeti kakršno koli možnost, da ostanemo na vrhu, bomo morali zmagati vse naše tekme," je dodal Kroos, ki je lani z Realom proslavljal šele svoj drugi državni naslov od prihoda v špansko prestolnico leta 2014.

"Vsako tekmo, ki jo igramo, vedno poskušamo dobiti, to pa je vse, kar lahko storimo. Skrbijo nas poškodbe, manjka nam nekaj zelo pomembnih igralcev, a glede tega ne moremo narediti kaj dosti."

Real je v tekmo krenil brez sedmih članov ekipe, ki ima še posebej hude težave v obrambi, saj je Carvajal že peti poškodovani branilec pri španskih prvakih, ki zaradi serije poškodb spet ne morejo računati niti na svojega najdražjega nogometaša, Belgijca Edena Hazarda.

Koronavirus pasica november
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

encylolek10
15. 02. 2021 13.14
-3
Nevem zakaj so vsi tako pametni jutri kar se barca vs psg tiče. Ja barca ima pocasno obrambo psg pa mbappeja. Ampak odkar je mbappe v psgju je to leto najslabši. Nevem jaz bi se raje pustil presenetiti
samomojemnenje
15. 02. 2021 12.12
+2
Letošnja sezona je res grozna kar se tiče poškodb. Dejansko se to dogaja veliko ekipam. Potem so tukaj še pozitivni na Covid in včasih trenerji ne vedo kako sestaviti ekipo.
Kollerik
15. 02. 2021 12.52
+2
Liverpool brez svojih treh poškodovanih štoperjev izgublja kot za šalo. Isto Barcs proti močnim ekipam. Araujo in Pique poškodovana, iztrošeni, počasni Umtiti pa jutri proti. Mbappeju.... Uf!
Lukas92
15. 02. 2021 13.04
+1
Nebi si upu trdit na kogarkoli za napredovanje... mislm pa da bojo dobre obe tekme... je pa tud lepa sansa za stavt na 1,5gola😃
Anticripstoned
15. 02. 2021 12.00
-1
podgane zapuščajo potaplajočo ladjo
Lukas92
15. 02. 2021 12.10
+7
Nc se nepotaplja pac sezona brez lovorike? Zakaj nej bi se po tvojem misljenju potapljal?😃
HALAcR7
15. 02. 2021 13.30
-6
Bomo videli kam ti bo šla podgana ko mu poteče pogidba junija in dobi opravnino,,,klub pa bankrotira
Od Halerja ati
15. 02. 2021 13.44
+3
sinko si naredil domačo nalogo? ne pogovarjaj se tako z gospodom Antijem. Zakaj tako zmerjaš najboljšega na svetu pa ga vedno gledaš in občuduješ. jojoj mislim da si te grde besede pobral po mamici. tudi ona mi veckrat v postelji reče kaj grdega. no naredi nalogo in pridi v dnevno ko koncas. lp vsem
Anticripstoned
15. 02. 2021 14.47
-2
ata ga bo treba malo na kolena in po riti...lp
Sisli288
15. 02. 2021 15.01
+4
ze haler je bolan v glavo, ampak da si greš pa nardit profil halerjov ati morš bit pa še bol bolan, ka sta vi2 mogoče soseda v Ljubljana Polje?
Od Halerja ati
15. 02. 2021 16.32
-1
sam res to so mal nori. preveč imajo časa. A iz Polja si? nene nismo sosedi midva s sinkotom živiva v Domzalah. Kako se mate kaj v Polju?
Kollerik
15. 02. 2021 19.17
+0
Ati, daj prišraufaj že enkrat tega svojega mulota, prosim. Skrajen cajt je že... :)
Rdeča kapica69
15. 02. 2021 19.48
+0
Sisli288:seveda je bolan v glavo in za tem uporabnikom se skriva podlasica uporabnik Domenj največji provokator tuki gor.
Od Halerja ati
15. 02. 2021 20.55
+1
sinko zakaj me blatiš iz drugega profila? za kazen cel teden samo voda nič pingota. naj te izuči 🤬 sedaj pa spat
Lukas92
15. 02. 2021 21.19
+0
To je pac se eden v nizu tistih k nima druzga dela kokr 24 ur na dan 7 dni v tednu tle gor viset in met 2 profila naenkrat a model se sam sabo pogovarja... mislm tega nedozivis niti v Polju ne 🤣🤣
Od Halerja ati
15. 02. 2021 21.26
+1
Res je ampak nima samo 2 profila ampak 6. to mi je tudi sam priznal včeraj doma. sem vesel da ima vsaj malo veselja ker ga sošolci ne marajo kaj preveč. lp