Nogomet

Zidane o sodnikih: Moti me, da govorijo le o njih, saj smo vendar zmagali

San Sebastian, 22. 06. 2020 08.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Trener madridskega Reala Zinedine Zidane je po tem, ko je njegova ekipa z zmago nad Real Sociedadom (2 : 1) prevzela vodstvo v španskem prvenstvu, dejal, da ga "moti" pretirano izpostavljanje sodnikov in njihovega dela. Madridčani so bili lahko v San Sebastianu zelo zadovoljni z opravljenim delom Xavierja Estrade Fernandeza, ki je s pomočniki v prid gostom odločil v treh ključnih situacijah.

Zidane (na fotografiji) pred tekmo z Valencio v Madridu.
Zidane (na fotografiji) pred tekmo z Valencio v Madridu. FOTO: AP

Real Madrid je izkoristil petkov spodrsljaj Barcelone na gostovanju pri Sevilli (0:0) in se z zmago nad Real Sociedadom v San Sebastianu ponovno povzpel na vrh lestvice Primere Division. Madridčani imajo od tradicionalnih tekmecev iz Katalonije sicer slabšo razliko v zadetkih, a boljše rezultate v medsebojnih obračunih, ki v španskem prvenstvu v primeru točkovne izenačenosti na koncu odločajo o razporeditvi na lestvici. 

V San Sebastianu so imeli domači nogometaši in mediji veliko pripomb nad delom glavnega sodnika Xavierja Estrade Fernandeza, ki je v drugem polčasu pri izidu 0:0 dosodil najstrožjo kazen za goste ob prekršku Diega Llorenteja nad Vinicusom Juniorjem. Kapetan Sergio Ramos je bil v 50. minuti zanesljivi izvajalec strela z bele točke in tako postavil rekord kot najboljši strelec med branilci v zgodovini Primere Division, toda legendarni Sevillčan tekme ni dokončal in jo moral z obkladkom ob kolenu pospremiti s tribune. Tam je lahko videl, kako so sodniki v 68. minuti po strelu z razdalje razveljavili gol Adnanu Januzaju, ker naj bi Mikel Merino v nedovoljenem položaju zastiral pogled vratarju Reala Thibautu Courtoisu, nato pa je na koncu odločilni zadetek v 70. minuti zabil Karim Benzema. Po ogledu VAR-posnetkov je Fernandez s pomočniki ocenil, da si Francoz pri ustavljanju žoge ni pomagal z roko, zadetek Merina v 83. minuti pa ni prav nič ogrozil madridske zmage.

'Včasih se zaradi govorjenja o sodnikih zdi, kot da nismo storili ničesar'
"Moti me to, ko ljudje govorijo le o eni stvari, o sodnikih," je na novinarski konferenci po tekmi dejal Realov trener Zinedine Zidane. "Tu je ekipa, odigrali smo tekmo, včasih pa se zdi, kot da nismo storili ničesar. A spornih trenutkov ne moremo nadzirati. Zmagali smo na igrišču in zmaga je bila zaslužena. Nad 'Vinijem' (Viniciusom, op. a.) je bil storjen prekršek za enajstmetrovko. Pri golu Karima so mi povedali, da je šlo za ramo. A to je domena sodnika, jaz se ne vmešavam, sodnik opravi svoje delo in to moram spoštovati."

Že v petek je sicer branilec in eden od kapetanov Barcelone Gerard Pique namignil na sodniške usluge večnemu tekmecu in pristavil, da bo glede na lažji Realov razpored do konca sezone Barca "težko" osvojila naslov. Zidane je tudi izrazil prepričanje, da gre pri poškodbi Ramosa zgolj za udarec.

Ramos je zanj najboljši na svetu
"Ničesar še nismo osvojili," svari Zidane, ki je pred tekmo odgovoril tudi Piqueju. "To so tri tekme in devet točk, toda vemo, da bo do konca težko. Moramo nadaljevati, smo v dobri formi, igralcem gre dobro tako telesno kot tehnično. Ramos? Zdaj ga zelo boli, a mislim, da gre le za udarec in nič drugega. To je dobra novica. Bom videli. Zame je najboljši branilec na svetu. Ima karakter in želi si še več. To prinaša ekipi in to je velik plus."

Real bo tudi v naslednjem krogu igral za Barcelono, in sicer z Real Mallorco na domačem (pomožnem) stadionu Alfredo Di Stefano, Katalonci pa bodo že 24 ur prej odigrali obračun z Athletic Bilbaom. Zidane gotovo ne bo mogel računati na španskega napadalnega vezista Isca, ki si je prejšnji teden poškodoval stegensko mišico, še bolj pa bodo Madridčani pogrešali Brazilca Casemira, veliko bolj nepogrešljivega zadnjega vezista, ki bo moral počivati zaradi rumenega kartona z nedeljske tekme v San Sebastianu.

Sociedad: Tako je nemogoče
Kaj si mislijo o tekmi, so pri Real Sociedadu takoj po koncu razkrili kar na uradni spletni strani kluba. V poročilu z naslovom "Tako je nemogoče" so zapisali, da je "vedno težko premagati Madrid", včasih pa "še veliko bolj". Enajstmetrovko v prid Reala so označili za "dvomljivo", razlog, da so ostali brez točk, pa so našli tudi v razveljavljenem golu Januzaja.

Osrednja katalonska športna časnika prav tako nista imela milosti. "Made in Madrid," je na naslovnici zapisal Mundo Deportivo, medtem ko je Sport udaril z naslovom "Vodilni v VAR" in hitel opisovati "škandal na Anoeti". Mundo Deportivo je z bralci že na naslovnici delil vse tri sporne situacije in se, med drugim, spraševal, kako je lahko Merino zastiral pogled Courtoisu, ko pa se je Belgijec na strel Januzaja odzval brez temu primernega časovnega zamika ...

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (217)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dark horse
23. 06. 2020 08.20
+2
Sicer pa si malo poglejte razpored Barce in Reala kolikokrat ima Real pred naslednjo tekmo 4 dneve počitka Barca pa le 3. Lepo so zrihtali tole
Maxx365
22. 06. 2020 21.43
+5
"Zidane o sodnikih: Moti me, da govorijo le o njih, saj smo vendar zmagali". In zakaj se ne bi smelo govoriti o njih? Saj ravno zaradi njih ste zmagali. LOL
denis pohoric
22. 06. 2020 20.50
-3
celi dan se je#ete na tem forumu, pokomentiras, gres dalje...ravno oba kluba gledata tele pametne komentarje, dajte no nimate nic od tega razen zabijanja casa...najdite si sluzbe, nekaj v zivljenju
Kollerik
22. 06. 2020 21.19
-1
Žnjj07
22. 06. 2020 21.38
+2
Eni imamo tako sluzbo, da lahko tudi surfamo zraven;)
Kollerik
22. 06. 2020 20.35
+1
Nobenega sramu, dela se neumnega da kar poka....
RMadridd
22. 06. 2020 19.39
-2
Preden zaključim, kakšen karton je Messi dobil proti Sevilli v 45+,ko je igralcu Seville mat nekam poslal in za tem namerno udaril po njem.
samomojemnenje
22. 06. 2020 20.11
+8
Moral bi dobiti rumenega za šopirjenje in odrivanje, oni od Seville pa rumenega za odrivanje, saj sta se vzajemno odrivala in potem oni še drugi rumeni, ker se je po treh sekundah spomnil, da bi bilo dobro, če pade kot pokošen. Poglej posnetek.
RMadridd
22. 06. 2020 21.05
-4
Ja seveda, kdo je šel proti komu in z kakšnim namenom,
RMadridd
22. 06. 2020 19.33
+0
Penala ne bi piskal, gol Benza ni sporen, kaj je tu za razpravljati, pri offsajdu je pa tko tko, tudi če bi priznal gol bi bilo ok. Koliko je zares oviral golmana ne morem oceniti. Ni mi pa jasno, kako ste nekateri po vplivom obreza, dejansko nimate mnenja . VI ste dejansko brez karakterja , tudi po ogledu nekega filma greste na forum brati če je bil dober.
kamu
22. 06. 2020 19.58
+7
Zelo podoben gol kot ga je dosegel Benzema, je bil Messiju na začetku leta v tekmi španskega superpokala proti Atleticu razveljavljen.Ostali dve situaciji,pravzaprav vse tri, se lahko sodijo tako ali tako,ampak prav vse so se v korist Reala.
Trend01
22. 06. 2020 20.20
+0
@kamu - spomni se letošnjega L'poola in njihovih VAR situacij. Vse, ampak vse, so šle v njihovo korist. A o tem skoraj nihče ne govori, oz. ne ve.
samomojemnenje
22. 06. 2020 20.39
+0
Zato, ker je v SLO 80% navijačev Reala in Barce, od tega verjetno 40% procentov samo zaradi Messija in Ronalda. Da ne bo pomote, s procenti samo ugibam.
RMadridd
22. 06. 2020 21.04
-3
Se pravi,da ni šlo za napake, ampak za možnost obeh odločitev. Noo potem ni nič spornega.
Žnjj07
22. 06. 2020 21.41
+0
RMadriidd: do gola benza nebi prislo, ce nebi razveljavili gol sociedada.
metallica-one
22. 06. 2020 21.54
+3
Trend01 ja nasploh pazduha od Firmina. Ne nekaj na pamet.
metallica-one
23. 06. 2020 09.38
+4
Trend01 in ce nadaljujem razveljavljen gol Mane-ja proti Warfordu(lahko sam pogledaš te milimetre ) dva razveljavljena gola proti Unitedu ( zame oba upraviceno ) lahko pa bi katerega priznal in spet mu ne bi moral očitati. Res da je slo se nekaj mm v prid. Dejstvo je da je Var nekje pravicen in da poskrbi za nekatere nepravice. Res je bil kiks v Birminghamu zadnjic nedopusten ampak jaz mislim da ce bi sodniki hitreje odlocali in ne pol ure pregledovali tisti milimeter bi dosegel svoj namen. Logicno da bo se vedno prosta presoja vendar bo po mojem več kot 90% pravilnih odlocitev. Dejstvo je da niso vsi sli v korist Liverpoola kot trdiš zgoraj in dejstvo je da kljub temu si zame vseeno eden najbolj objektivnih komentatorjev z najvec argumenti in tudi najraje berem tvoje komentarje zaradi korektnosti in vcasih razvestlis kaksno ozadje. Ravno zaradi tega sem te malo zbodel za ta zadnji komentar na racun Vara ker vem da skrbno vse pretehtaš.
cripstoned
22. 06. 2020 19.29
-11
mi smo real madrid...dalec najvecji klub ki ima karakter tudi ko ga vsi odpisejo...ta sezona gre proti koncu in real madrid ima vse da vsega 2 sezoni po odhodu ronalda prevzame primat se v spaniji...potem pa lepo spet svoje sile usmeriti v ligo prvakov...stavim da bo real madrid v roku 5sezon se najmanj 2x prvak lige prvakov...ce smo pred leti hoteli la decimo...si zdaj zelimo se 15*....trenerja imamo, pravtako imamo kvalitetno mladino ki bo se spisala nove rezultate...samo se napadalca (mbappe) in liga prvakov bo spet dosegljiva...
jodr
22. 06. 2020 19.25
+9
V Španiji vsi sodniki navijajo za Real. Tudi VAR so obrnili v prid Realu, nogomet sploh ni več pomemben, pač pa samo Real postaviti na 1. mesto. S skupnimi močmi jim po uspelo.
RMadridd
22. 06. 2020 19.35
-4
Kk to misliš, barca je bila odvisna sama od sebe, pa če bi realu vsako tekmo piskali 5 penalov ne bi pomagalo.
samomojemnenje
22. 06. 2020 20.44
+4
RMadrid, imaš prav. Tako je sedaj Real odvisen od sebe. Se bo pa do konca verjetno takole danes debatiralo o vsakem golu, o vsaki VAR odločitvi. Če bo kakšen sumljiv gol za Barco, bodo skočili Realovci, če bo obratno, bodo/bomo skočili Barcelonarji. Tako je bilo in bo. 😊
metallica-one
22. 06. 2020 18.22
+7
Real napreduje organizacijsko in tudi Perez se je hitro privadil na nov način in na Var. Ce je v zacetku Var delal probleme ker je bil prevec pošten in se je Real znasel v neki stiski krizi ali kako bi temu je majster Perez poskrbel tudi za ta segment. Za roko Benza in ono nerodno spotikanje oprosti ne rabiš Var-a da odsodis pravilno. Ampak ocitno se da. Za Real je pač kozarec na pol poln za ostale klube je na pol prazen in kakor pogledaš mas prav. Lahko se zjočeš ali sprenevedaš ampak si in nisi oskodovan. Noben ti ne more ocitati pomoči ceprav je z neba vidno in tako naprej. Kdor zna pač zna. In na koncu Zz boljse bit res tiho in se nasmihat ob vsem tem ne pa da hočeš dokazat da tebi ne pomagajo.
cripstoned
22. 06. 2020 19.23
-8
spet neko brezvezno laganje...stavim da letos nisi pogledal 3tekme reala in pises kar nekaj na pamet....tako kot ne boste hejteri nikoli priznali lige prvakov realu tako ne boste tudi lalige...pa ceprav je real madrid skozi celo sezono igral najbolje, premagal vse ekipe ki se borijo za naslov v spaniji in prejel najmanj golov....vi gledate nogomet skozi obrezove oci ki so polne zlobe in ljubosumja....se lani ste se naslajali pricakovano slabemu realu letos ko pa vas demantira se pa tolazite s tem da so jim sodniki pomagali...vsi ostali pa vedo da je realovih 65tock cistih kot vsaka solza hejterja....tkao da ja...vi kar jokajte mi in karma pa bomo skrbeli da boste nekoc dojeli da real madrid pac nima konkurence...
metallica-one
22. 06. 2020 19.27
+6
Ja tebi je itak brezveze kaj razlagati ker vidiš enostransko in pika. Prepricanega ne mores prepričati.
samomojemnenje
22. 06. 2020 20.20
+1
metallica-one...Brez skrbi Cripsi vse prebere, odgovori pa samo tam, kjer mu paše. Potem pa čez par dni spet piše, da nisi komentiral to in to. Tak je in z njim ne moreš normalno kounicirati. Še včasih, ko začneš brati njegov komentar in misliš, no ja, tokrat bo pa napisal nekaj normalnega, pa na koncu komentarja vedno poskrbi, da zbode in provocira. Najbolj pa je aktiven, ko Real zmaga ali če VER dosodi kaj v korist Barce.
manucao
22. 06. 2020 17.32
-1
Pri teoriji zarot je bilo tudi govora, da je Real v prednosti ker ima več počitka med tekmami a temu vseeno ni tako. Recimo med 33 in 34 kolom ima Barcelona skoraj dva dni več počitka a to se seveda spreminja in kompenzira in se nikakor ne more izvesti, da je za vsakega enak čas.
Trend01
22. 06. 2020 17.42
+0
Ko so delali razpored, so zelo pazili, da imata kluba podoben čas počitka. Real je "znorel", ker Barcelona prvih 5 krogov igra pred njimi. Pa zaradi ure igranja. Itd, itd. Nikoli ni nihče zadovoljen. Pa tudi tekme igrata po sistemu doma, gosti (če se ne motim) na posamezen krog.
samomojemnenje
22. 06. 2020 17.48
+5
Težko je narediti razpored, da bi vsi igrali v enakih terminih. Edino, da bi na vsak tretji dan dan igrali celotno kolo. In vmes še kakšen termin, da bile tekme četrti dan, za dan počitka več. Ampak zaradi TV prenosov je to nemogoče, saj bi potem morali začeti igrati že zjutraj in čez cel dan. In spet ne bi komu pasalo, če bi enkrat igral zvečer, naslednje kolo pa že sredi dneva. Letos imajo tako srečo, da ni takšne vročine. Sem že doživel v Sevilli junija, ko je bilo 40 stopinj. V centru mesta imajo med hišami nameščene ponjave, da je vsaj malo sence v ulicah. Grozno vroče zna biti.
manucao
22. 06. 2020 17.26
+2
V času korone je bilo povedano tudi to, da če bi Real bil na čelu la lige bi la liga bila zaključena in Real bi bil prvak. Druga zadeva mi je padla v oči je ta, da je Setien izjavil, da Barceloni nikakor ne ustreza 5 menjav. Kaj pa vem!!!
samomojemnenje
22. 06. 2020 16.06
+1
Zanimivo, koliko je letos govora obeh taborov ravno proti Sociedadu. Sociedad v glavni vlogi. Meni osebno zelo simpatičen klub.
cripstoned
22. 06. 2020 17.16
-9
ne mesaj zraven reala ki je povsem posteno zmagal na anoeti...barca je pa potrebovala pomoc vara in tisto je bilo ocitno tako kot decembrski elklasiko ki ga seveda nisi pokomentiral kar se sojenja tice...pa tudi messija in njegovega obnasanja proti leganesu kjer bi moral videti rdeci karton in izpustiti vsaj eno tekmo...toliko o tem komu je naklonjen var in sodniska zveza...65tock reala je vec vrednih kot 65tock barce kjer jih je 7 podarjenih (elklasiko, sociedad, leganes)...ce hoces lahko omenim tudi ligo prvakov kjer je borussija bila oskodovana ko je bilo jasno da bi morali dobiti ponovljen penal...pa potem nas sodnik skomina ki je barco preko ovinkov pripeljal do preobrata barce proti interju sredi katalonije...to je samo v tem letu...medtem ko real posteno premagan v evropskem tekmovanju in tudi 3poraze ki jih dobil letos v laligi...je pa bil pokraden proti barci in to ves tudi sam pa ne bos nikoli priznal.....
Roglič šampion
22. 06. 2020 17.20
+4
Teh vsiljenih oglasov na tem forumu je vse vec vidim
dark horse
22. 06. 2020 17.32
+4
Povsem pošteno :D Ja če imaš bela očala. Če bi bila to Barca namesto Reala vsi vemo kaj bi pisal. Zatorej pacient nehaj utrujat
samomojemnenje
22. 06. 2020 17.40
+5
Cripstoned...Sem komentiral classico, sem komentiral Sociedad in Leganes. Ampak ti v svoji zamaknjenosti to očitno pozabiš ali pa nočeš vedeti in nebuloziraš še naprej. Tebi nima smisla razlagati ničesar, ker na žalost spoznavam, da nisi čisto pri pravi. Vsaj po tvojem pisanju sodeč. Tudi normalna komunikacija s tabo ni možna. Žal.
drimtim
22. 06. 2020 16.04
+4
Tako kot je bilo napovedano,poklonili bodo naslov realu.Naj kar zaključijo prvenstvo,da se ne bodo blamirali.
ehjaehja
22. 06. 2020 15.43
-5
res se ne bo nič spremenilo pa če debatiramo še 10 ur ali pa če se vi postavite na trepalnice... Real je prvi na lestvici povsem zasluženo po prikazanem v letošnji sezoni in tako bo ostalo vsaj do naslednje tekme. Premagali smo vsaj enkrat ekipe kot so: Valencia Barca Atletiko Madrid Real sociedad Sevilla zato pa smo sedaj zasluženo prvi in upam da tudi tako ostane.
Kollerik
22. 06. 2020 15.44
+4
Tvoje upanje je močno podkrepljeno tudi z odločitvojo zveze belih piščalk... Vse jasno...
ehjaehja
22. 06. 2020 15.47
+0
katalonske piščalke so bolj nevarne to smo videli že na prvem elklasiku kako so sodniki oškodovali Real zato pa sedaj karma hvala bogu postavlja vse na svoje mesto:)) Barca druga ti pa v luknji.prečudovito:D
dark horse
22. 06. 2020 17.33
+1
Zelo modro res. 1 bodo do naslednje tekme. To vedo še v vrtcu bolnik
Kollerik
22. 06. 2020 18.52
+1
Za mene luknje, v katere se skrivaš ti in tvoj cripso, ne obstajajo
cripstoned
22. 06. 2020 15.40
-7
se vedno so bolj sporne situacije bile na elklasiku in na tekmi barce z sociedadom in leganesom pa ste bili skriti in tiho... medtem ko gre na tej tekmi za povsem opraviceno razveljavljen gol sociedada in postene zmage reala pa delate bav bav... neverjetno da govorite o kraji a v isti sapi bi oskodovali real in prinali zadetek januzaja... neverjetni ste bili in neverjetni boste... ko pride pa do vprasanj na sojenju elklasika in tega zaka zakaj se messija ne izkljuci pa ni odgovorov... seveda ker veste da tako ocitno sojenje gre samo v prid barcelone... pri realu je pa ze drobtinica na eni sami tekmi v sezoni zrela za 150+komentarjeb...drag hejteri hejtate najboljsr... trpite ze 6 sezon zapored in v prihodnosti bo vse samo se slabse... boljse da zamenjate imena vasih profilov in se na koncu sezone vrnete kot navijaci tistega ki bo letos pojedel smetano z imenom liga prvakov... saj veste kako ste to naredili leta 2006...
Roglič šampion
22. 06. 2020 17.13
+4
Kaj pa peoti leganesu spornega? Penal? Favl nad messijem je bil ze precej pred kazenskim, v kazenskem pa sta ga dva ujela v sendvic in je padel. Cisti prekrsek. A zate je tako vsak penal piskan za barco pac podarjen. Vse kar pa v korist realu je pa cisto? Ti tam zgoraj nimas vsega urejenega crips. Pa lep pozdrav
Roglič šampion
22. 06. 2020 17.15
+3
Pa definitivno hejter reala nisem. Niso mi ravno pri srcu sicer, a proti kaksnemu psgju bi definitivno navijal za njih. Pa ne glede na to kar ti pravis
Roglič šampion
22. 06. 2020 17.17
+3
Enako povsem regularen penal tudi proti sociedadu. To sem ti ze vse veckrat objasnil. Vse kar si pa nazaj napisal je da sem hejter pa 4 v 5 letih pa 13 in 33 ker drugega pac ne znas
cripstoned
22. 06. 2020 17.23
-9
sporna je odlocitev da messi ni kaznovan pa ceprav je ostro zalil igralca leganesa ki ga je nato se mocno odrinil...kdorkoli iz reala ali atletika bi storil enako bi videl rdece in dobil 2 tekmi prepovedi...messiju pa nic...se komentatorji so se cudili kako jo je odnesel brez kazni...
Roglič šampion
22. 06. 2020 17.24
+4
No evo cripstoned da te vidimo kaksne argumente bos nasel
Roglič šampion
22. 06. 2020 17.29
+5
Cripsi kot prvo to je bilo proti sevilli. Kot drugo pa mocno odrinil? Odrinil ga je normalno. Potem pa se je cez 3 sekunde odlocil da bo padel. Za rdeci karton to? Definitivno ne. Je pa za rumenega
samomojemnenje
22. 06. 2020 17.54
+6
12345fcb...Kot si napisal. Odrivanje je bilo obojestransko in je oni padel, ko se je spomnil, da bi mogoče bilo dobro pasti. Vsekakor bi moral Messi dobiti rumeni karton, oni pa rdečega, se pravi enega rumenega za odrivanje in drugega za simuliranje. VAR skrbi za offside, prekrške v kazenskem prostoru in seveda za prekrške po celem igrišču v primeru, da sodnik posumi, da se je zgodilo kaj za rdeči karton. Seveda Cripsi to vidi drugače, ampak on živi v svojem svetu kot Alice v čudežni deželi. Ja, Sevilla je bila in ne Leganes.
cripstoned
22. 06. 2020 15.26
-12
hejters gona hejt... vaaaaamoooos reeeal madrid... sami proti vsem hahahahaha
Kollerik
22. 06. 2020 15.38
+0
cripstoned
22. 06. 2020 17.12
-6
Kollerik
22. 06. 2020 18.52
+3
cripstoned
22. 06. 2020 15.26
-5
konstantin in ostali ki vas po elklasiku ni videti... kje ste takrat ko sodniki in var sodijo v korist barce? tukaj pa real zmaga posteno in zadluzeno pa se usujete in pljuvate. m. to ste vi hejteri reala... z barco nimate nicesar...
Kollerika
22. 06. 2020 15.36
+2
to so težki opranci večina njih ni niti pounoletnih tisti ki se majo za neke svetnike in objektiune pa u isti sapi podpirajo njihove provokatorje. spouni se samo katero tekmo barce ko je igrala slabo in ko je njihou idol obrez povedau da je barca slaba pa so še njega hotli obesit.
Trend01
22. 06. 2020 15.21
+6
Pa dajte no. Dajte že nehat.Si je kdo ogledal kakšno videokonferenco o pravilih? Dvomim. Tudi na slovenski TV so bile. Čisto striktno je tole bilo vse prav dosojeno. Par let nazaj bi pa drugače piskali. Ajde, preselite se že v leto 2020. Malo guglajte ta pravila. Ali so logična? To je pač druga stvar. Tudi pravila iz sezone 2018/19 do letos so se spremenila. Sodniki se morajo še bolj striktno držati usmeritve Uefe. Tako pač je. Če bi bilo po vašem, bi danes danes vsakemu top igralcu noge polomili. In bi manjkal 1 tekmo. Primer: Pelé (najbolj znani primer). Zavedajte se, da sodniki niso za šankom ali internetu, da bi malo prilagajali. Ali je to prav? Spet druga zgodba. A pravila so pač pravila. Striktna.
ehjaehja
22. 06. 2020 15.31
+1
samomojemnenje
22. 06. 2020 15.32
+2
Trend, nič ne boš spremenil. Ko se v korist Barce dosodi kakšna sumljiva ali po tvoje po novih pravilih situacija, se takoj oblasijo Realovi navijači in skačejo v zrak. Enako je zdaj, ko se je pač sodilo, kakor se je in je real zmagal. In tako bo ostalo še naprej. In zbadanja in provociranja z obeh strani. Žal. In če že omenjaš nova pravila, poglej še ramo Messija proti ATM v polfinalu super pokala in to ramo včeraj Benzemaja. Imam občutek, da je žoga oba igralca zadela na isto mesto, sodniške odločitve pa 100% različne. Se pa bodo sodniške napake dogajale tudi v bodoče in spet bo ogenj v strehi z obeh strani.
Žnjj07
22. 06. 2020 15.39
+5
Ce bi sodniki vso prvenstvo striktno sodili, bi real še zdaj bil na minusu;)
Trend01
22. 06. 2020 15.41
+1
@samo - se popolnoma strinjam. Tako je bilo, in tako bo. Žal. Nogometna pravila so postala tako komplicirana, da tudi avtorji pravil vsega ne razumejo več. Ena in ista situacija. 10 sodnikov v studiu v Angliji. Rezultat: 6:4. Kako naj potem forumaš ali šankist ali Obrez kaj ve? Obrez je takrat (vem, da je bil na seminarjih) vse vedel. A morda 2 dni. Ni enostavno. P.s. - naj dajo v slovensko parlament....ali Ustavo sodišče. Sami ustavni sodniki. A rezultat vedno na "knap". Za en glas. A je res tako težko?
Trend01
22. 06. 2020 15.44
+0
@Žnjj07 - daj, ne bluzi. Toliko golov kot je letos VAR Realu razveljavil? Do včeraj ste se temu vsi pristaši nekaterih moštev smejali. Danes? Pa obratno.
HalaCr77
22. 06. 2020 15.44
-4
Trend problem je da nekateri imajo slamo namesto možganov
Žnjj07
22. 06. 2020 16.01
+1
Trend pa kdo govori o razveljavljenih golih? Daj ne bluzi..
Žnjj07
22. 06. 2020 16.03
+2
samomojemnenje
22. 06. 2020 16.16
+2
Žnjj07...Glej, Trend je navijač Reala in kot tak je normalno, da klub vsej svoji objektivnosti ostaneš malo navijaški za svoj klub. Logično. Nikoli pa ni nesramen ali da bi pisal nebuloze in žaljivke kot recimo Cripsi in Zapirač z vsemi njunimi sateliti. Trend nam je posredoval že veliko zanimivih informacij za oba tabora in jaz z njim rad debatiram. Imaš pa vso pravico imeti svoje mnenje in svoj pogled, kar je tudi normalno. Vsak malar ima svoje oči.
Kollerik
22. 06. 2020 15.08
+0
Čelavi naj manj laže, pa bo.....
cripstoned
22. 06. 2020 15.32
-5
celavi je pravi bog nogometa....to kar je on naredil v nogometu ni nihce... ko pljuvas zidana pljuvas nogomet... hejter
Kollerik
22. 06. 2020 15.37
+2
evo ga...lažnivec brani lažnivca... pa jasno....
alien8potnik
22. 06. 2020 11.36
+25
škoda, da lepoto nogometa kvarijo sodniki, mi se pa tu potem kregamo. penal je bil upravičen, ob strelu ga je zahaklal obrambni, bila je rama, ne roka, a tudi januzajev gol je bil. neodločen rezultat bi bil pošten. je pa tako, prijatelji, ki navijate za barco, tudi barci je bilo marsikaj podarjeno. žal. kot rečeno, sodniki, kljub varu, kvarijo to lepo igro. škoda, res.
cripstoned
22. 06. 2020 12.07
-12
lepoto nogometa so zaceli kvariti najprej mediji za njimi pa ''navijaci'' barce ki so kot 12 letniki zaceli leta 2006 navijati za barcelono....nimajo spostovanja do sebe kaj sele do drugih...sovrazijo vse kar je boljsega od barcelone in vsakega ki se ne strinja z njimi...najbolj smenso pri vem tem pa je da se vse njihove slabe zelje realu in ronaldu obrnejo nato na messija in barcelono ki se vedno lahko samo sanjajo to kar je uspelo ronaldu in realu v vseh teh letih...lani so govorili kako bo letos real imel borbo za evropo pa je real danes na 1.mestu bolj zasluzeno in posteno kot pa barca...videli smo moci na elklasiku in vidimo razliko med realom in barco na vsaki tekmi....karma ne pociva...vi nam kar privoscite slabo ker potem karma poskrbi da gre barci slabo pa ceprav vi niste navijaci barce ampak samo hejteri reala...ko gre messi boste odsli vi in takrat bo marsikaj bolje...
Roglič šampion
22. 06. 2020 12.14
+19
In ti pravis nam hejterji? Poglej svoje komentarje
Roglič šampion
22. 06. 2020 12.17
+19
Prav v vsakem komentarju neke neumnosti o barci. Pa daj no cripsi. Moti me pa da si izmisljujes ta "dejstva" ko ti pa nekdo dokaze da se motis pa se skrijes.
Konstantin Friedreich
22. 06. 2020 14.37
+8
Ti si se igral v pesku, ko smo mi navijali za Barco. Priznam, da so tudi Barci sodniki pomagali, a Real bi v zadnjih 10-letih osvojil en španski pokal brez sodnikov. Vse trofeje in zlate žoge je osvojil Perez in ne igralci.
Kollerik
22. 06. 2020 15.37
+0