Nogomet

Zidane po remiju na mestnem derbiju: Še smo v igri za naslov prvaka

Madrid, 08. 03. 2021 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Če je bil strateg Atletica, trenutno vodilnega moštva španske La Lige, Diego Simeone nezadovoljen z osvojeno točko na mestnem derbiju z Realom, pa je bil na drugi strani Zinedine Zidane srečen po remiju na stadionu Metropolitano, s katerim njegovo moštvo ohranja znosen točkovni zaostanek v boju za ubranitev naslova španskega državnega prvaka.

Po odigranih 26 krogih španskega državnega prvenstva lahko zapišemo, da vstopamo v obdobje negotovosti, ko je govor o troboju za naslov prvaka. 

Z remijem na mestnem derbiju med madridskima rivaloma je največ pridobila Barcelona, ki je z zmago na gostovanju v Pamploni pri tamkajšnji Osasuni še dodatno zmanjšala svoj zaostanek za trenutno vodilnim Atleticom, ki se je z dvema predhodnima spodrsljajema v dvobojih z Levantejem sam spravil v sila neugoden položaj, ko bo moral na vsaki naslednji prvenstveni preizkušnji iskati pot do (nujno) potrebnih zmag.

Premalo tvegali za zmago
Tega se zaveda tudi temperamentni argentinski strokovnjak na klopi 'colchonerosov' Diego Simeone, ki je bil vidno nezadovoljen po (ne)zasluženem remiju. "Nadzorovali smo večji del tekme, prevladovali v obrambnem delu in si na drugi strani pripravili dovolj priložnosti, da tekmeca po zaletnem vodstvu dotolčemo. Na našo veliko žalost jih nismo znali izkoristiti, obenem pa smo Realu dovolili, da unovči svoje bogate izkušnje in nas kaznuje," je bil po tekmi kot vselej neposreden Simeone, ki obžaluje še nekaj drugega. "V nogometu morate v vsaki sekundi tekme dati vse od sebe. Če ne tvegate, se ne smete čuditi, če nasprotnik izenači. Ravno to se je zgodilo nam, ker v ključnih trenutkih dvoboja, ko bi lahko povišali svoje vodstvo in s tem zapečatili usodo tekmeca, tega nismo znali izkoristiti. Žal mi je fantov, a takšen je šport," je dodal strateg Atletica.

Strateg madridskega Atletica Diego Simeone ni skrival razočaranja po remiju (1:1) na mestnem derbiju proti Realu.
Strateg madridskega Atletica Diego Simeone ni skrival razočaranja po remiju (1:1) na mestnem derbiju proti Realu. FOTO: AP

Zidane verjame v ubranitev naslova
Nekdanji francoski velemojster okroglega usnja, ki se je z Realom tako v igralski kot tudi trenerski vlogi veselil že številnih lovorik, je prepričan, da se je pravi boj za naslov španskega prvaka šele dobro začel.

"Od uvodne tekme sezone vemo, da gre za tek na dolge proge. Drži, da je imel Atletico v določenem trenutku zelo lepo točkovno prednost, ki pa jo je v zadnjem obdobju začel izgubljati. Real se bo boril do konca, po zadnji tekmi pa bomo potegnili črto pod sezono in ocenili, ali je šlo za uspešno tekmovalno obdobje 2020/21 ali ne. Še vse se lahko zgodi," pravi Zinedine Zidane, ki se zaveda (trenutnih) pomanjkljivosti v igri svojega moštva.  

"Vemo, kje smo grešili v prvem polčasu. A najpomembneje je, da se nam je v nadaljevanju tekme uspelo dvigniti in vrniti v igro. Izenačujoči zadetek Karima Benzemaja je posledica nepopustljivosti in požrtvovalnosti vsakega posameznika v moštvu. Boj za naslov prvaka je tako odprt," poudarja 48-letnik. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (41)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

DoGigi
08. 03. 2021 19.56
Al atletico al Barca prvak letos La lige, real mislim da bo prekratek..
LojzekBojzek
08. 03. 2021 19.33
+2
naš idol lahka noč🌜
cripstoned
08. 03. 2021 14.40
-5
vracajo se poskodovani z ramosom na celu...v glavnem delu sezone...laliga in ligaprvakov sta se vedno odprta...pa ceprav real madrid nima napadalca kot jih imajo ostali top klubi po evropi...benzema je vceraj zadel ampak imel je zlato priloznost katero bi moral izkoristiti...in zaradi taksnih stvari so se letos ze izgubile prepotrebne tocke...potem so tu se napake varaneja in curtoisa ki so real kostale reci in pisi 12tock...v tem trenutku je kar je in upajmo da se odsotni cimprej vrnejo in zakljucijo sezono z vsaj eno lovoriko (laliga) ker v ligi prvakov z benzom kot napadalcem nimajo kaj iskati...
Od Halerja ati
08. 03. 2021 16.25
+3
jodr
08. 03. 2021 14.34
+1
Zidane, že pol leta niste več v igri za naslov državnega prvaka. Vse kar je še ostalo, da osvojite, je liga prvakov.
Sisoje
08. 03. 2021 12.45
-2
Brez skrbi ko bo Perez zdaj odresil denarnico...... z cudnim sojenjem, enajstm., rdecimi kartoni, goli iz offsajda, VAR glih takrat ne bo delal... zagarantirano prvaki !
matrix12
08. 03. 2021 11.28
-2
Dajem najvec moznosti barci. Ker realov in atleticov napad je res slab. Mora pa barca se 3 derbije odigrat (oba madridska velikana in sociedad).
Anticripstoned
08. 03. 2021 10.21
-4
Realčki včeraj vas je sodnik rešil...če bo perez še dolgo plačeval sodnike ne bo denarja niti za burek...kaj šele Mbappeja
Dany75
08. 03. 2021 10.25
+5
anti: s tabo res nekaj ni vredu...kaj je pa vceraj sodnik poklonil Realu?? daj definiraj..al pa se odstrani,ker blebecws nekaj na pamet..ker druga pac ne znas!
Anticripstoned
08. 03. 2021 10.32
-4
Vse...poglej si še enkrat vse prekrške...piglej si pinetek tekme...potem mi javi...in se bova pogovorila
Sisli288
08. 03. 2021 11.55
-2
anti je še bolj bolan v glavo ko pravi crips
Dany75
08. 03. 2021 12.12
+6
😂😂😂😆🙈 ti res rabis pomoc...konec je s tabo...ti si gledal verjetno Tursko ligo.... al pa nimas pojma o nicemer!
samomojemnenje
08. 03. 2021 12.41
+0
Dany, sem šel še parkrat pogledat tisto roko in mislim, da ga je slučajno zadela in je igralec ni iztegnil namerno stran od telesa. Ampak pri teh rokah bodo večne polemike. Nikoli ne bo tako, da bi bilo vsem prav. Drugače se mi je sojenje zdelo v redu.
Dany75
08. 03. 2021 13.19
+6
ja vem..saj sem napisal da za cisti penal to ni blo..je pa odvisno od vsakega posameznika sodnika..eni bi piskali,drugi spet ne..zato pa si je sam ogledal posnetek in se nato odlocil..
cripstoned
08. 03. 2021 14.36
-2
dany pusti jih na miru... ce bi takole bila oškodovana bi do naslednjega kroga govorili o madridskih lobijih in lovkah pereza... njihov pogled ni realen ker sovražijo... dvoličnost je njihova vrlina...
Dany75
08. 03. 2021 16.38
+2
Hja...vem da jih vecina le nabija..iz nevoscljivosti...le malo je takih ki posteno priznajo da je bil remi cist zasluzen,sojenje pa posteno,in ni vplivalo na rezultat...gol smo dali kot iz knjige,ce bi pa benzema bil malo bolj spretn,pa bi komot nesli tri pike..kakor bi jih lahko nesel tudi atletico....oblak je.bil res tehtnica na tem derbiju..m
igyyp
08. 03. 2021 17.14
+1
Antiju se je zmešalo, saj se sploh veliko ne govori o tej roki, nekdo bi piskal nekdo ne. Ostalo sojenje je bilo pa čist ok. Remi je bil fer rezultat.
alien8potnik
08. 03. 2021 09.06
+3
to, kar gledam letos. hm, nič ne bom razočaran, če rm ne bo prvak. s tako neprepričljivo formo si niti ne zaslužimo. raje vidim, da nismo prvaki, da se nekateri v klubu spustijo na zemljo. in da se zadeve uredijo. zizou je zelo uspešen, ampak dela kapitalne kadrovske napake. toliko biserov izpustiti iz rok, jim ne dati priložnost. nekje se to mora poznati. odegaard, reguillon, aschraf, jović, brahim diaz ... sami top igralci, ki jih ni znal uporabiti, integrirati ... naj pogleda koemana, kako uvaja mlade talente. ne moreš graditi prihodnosti na petiintridesetletnikih, pa če so še tako dobri (modrić). zizou je za moje pojme marsikaj zavozil. da ne omenjam, kaj je zizou naredil z baleom in jamesom. oba zdaj naravnost blestita na otoku. resno. vse, kar bi on, je, da pripelje čim več francozov. ta bi ša haalanda pustil na klopi, da bi imel benz prednost. upam, da perez porihta zadeve ob koncu sezone. vrne nekatere igralce, pripelje ali mbappeja ali haalanda (obeh verjetno ne bo mogoče) in zamenja trenerja.
samomojemnenje
08. 03. 2021 10.19
-1
Na koncu bo prvak ekipa, ki bo zbrala največ točk. Pa igra gor ali dol. Tako Barca kot Real sta letos izgubila veliko točk na tekmah, kjer bi morala z lahkoto vpisati vse tri. ATM je pač manj kiksal in je, kjer je. Jaz osebno, Reala nikoli ne odpišem in to že dolga leta kar spremljam nogomet. Res, da ima trenutmo ATM še kar lepo prednost in da je Barca za dve točki pred Realom, ampak Barca še mora igrati z ATM in RMA in še med sabo ATM in Barca, kjer recimo ob remiju lahko spet pridobi Real. In seveda bo treba dobiti vse tako imenovane "male" ekipe. Do konca je še 12 kol in je še vse možno.
08. 03. 2021 10.27
+2
Pravis da zidane zeli same fracoze ,zakljucis pa ,upam da perez pripelje mbapeja on pa je slovenec 😃
alien8potnik
08. 03. 2021 09.05
+1
ne, zizou, nismo v igri za naslov. tudi če bi bili zdajle v vodstvu, ne. s tako igro sigurno ne.
Dany75
08. 03. 2021 08.57
+4
kregate se ko mali froci..vsak navija za svoje..cist logicno..zakaj bi blatil druge?? kdo bo zdrzal do konca z najmanj porazi bo zasluzeno prvak..koy vsako leto..ce to nebo Real bom posteno cestital Atletom ali pa Barci....vse ostalo so otrocarije...ker napake delajo vsi...nekaj srece pa tudi moras met...
alien8potnik
08. 03. 2021 09.07
+3
Johnny_J
08. 03. 2021 08.22
+1
Seveda so še vsi trije klubi v igri za naslov, toda po mojem mnenju, je včeraj barca dobila pospešek, pa ne zarad te tekme, ampak zarad volitev in vrnitev predsednika, ki je začel ero, v kateri je barca postala najboljši klub z najprepricljivejso igro in nepremagljivostjo. V njegovem času so nastale nogometne zvezde svetovnega kova in prav tako imajo na začetku njegovega predsedovanja kar nekaj talentov, ki bi lahko pustili pečat kot so ga puyol, xavi, iniesta, Messi itd. Pa da se ne bote spet z neko vango uzigali, to je samo moje mnenje, verjamem pa, da vas je veliko strah in, da moje besede držijo vodo. Verjamem v vsaj eno lovoriko letos, za dve bo pa potrebna tudi sreča.
ehjaehja
08. 03. 2021 08.25
+2
če bi se bali frocov kot si ti bi nosili bonbončke seboj;))
HALAcR7
08. 03. 2021 08.31
-7
barca nikoli ni bila najboljši klub niti bo bila,,,
08. 03. 2021 08.43
+2
Johnny_J
08. 03. 2021 08.45
+2
Halar... Niti bo bila... Hahaha. Prvič nauči se pisat! Drugič pobrskaj po spominu zakaj si tako zafrustriran. A ti Novolax se raje vprašaj zakaj imaš podpornike in podpiraš froce, ki niti pisat ne znajo.
Od Halerja ati
08. 03. 2021 08.55
+4
Ahh joj morate razumeti da je moj sinko nepismen... Imajo v šoli sedaj vse preko zooma in se zelo težko kaj nauči. Uživajte prelep ponedeljek ker jutri bo bil torek
Anticripstoned
08. 03. 2021 08.56
+3
Od Halerja ati
08. 03. 2021 09.00
+4
Ga bom bil jutri dal ker danes bo bila res težka noč po novem spodrsljaju Reala. Je sinko bil razočaran in žalosten
HALAcR7
08. 03. 2021 09.11
-5
Barca vedno povprečen klub,tudi to kar so dosegli so pokradli,podpalčali,zato pa so v bankrotu,,,
Od Halerja ati
08. 03. 2021 09.16
+5
Sinko če mi krademo doma še ne pomeni da drugi tut. Le kdo ti je ukradel pamet. Bo bil zelo kregan od.mene
HALAcR7
08. 03. 2021 08.11
-3
Koeman bi orvi jokal in kritizral,uradna stran varcelone bi dala sliko prvo stran instagram,pique bi lajal na polno,,,,da ne govorim o lordu slamnatih obrezu,ki je včeraj dejal hvala bogu da ni 11m,,za komentatorja tekme,novinarja,,,to je sramota,,,sramota,,,,,tukaj bi kollerik,samo,265,olimpija,horsič,anti,,,,in ostali slamnati na pilno jokal še 6 mesecev kako je bila roka in je niso piskali
ehjaehja
08. 03. 2021 08.13
+1
no tu za Koemana pa se strinjam s teboj on bi spet napisal kakšno pismo sodnikom...
ehjaehja
08. 03. 2021 08.14
+1
A PRAV HVALA BOGU JE DEJAL?😆🤣😂 No potem ni čudno da nekateri Messifili tu gor so kakršni so...
HALAcR7
08. 03. 2021 08.33
-1
od takrat sem gledal samo tekmo v tišini,,,obesedenc messofilski,,,suarez ko se je dotaknil žoge ,to je govoril z takim navdišenjem kot 6 letni otrok
ehjaehja
08. 03. 2021 08.06
-1
Škoda da je Benz zgrešil tiste dve smrtni oziroma da mu je Oblak ubranil.Bili smo boljši nasprotnik toda na koncu se mi zdi remi pošten rezultat.
ivan res grozni
08. 03. 2021 08.09
+0
ehjaehja
08. 03. 2021 08.11
+0
sem pa zadovoljen z igro Reala če bomo igrali tako tudi v ligi prvakov Atalanta nima možnosti.
HALAcR7
08. 03. 2021 08.13
+0
Pošten za koga,nas ne,vse ima Real vredu,samo ta napad šteka,manjka nekdo da ga potisne,,,mislim da je Valverde in Rodrygo prehitri sa Modričevo In Krosovo igro...oba igrata lagano kot da vodijo 3:0