Nogomet

Zidane po uspešnem zaključku leta: To ni bil pravi trenutek za Hazarda

Madrid, 24. 12. 2020 12.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Real Madrid je moral garati za zmago na zadnji tekmi letošnjega leta v španskem prvenstvu. Na domačem stadionu Alfredo Di Stefano so državni prvaki ugnali Granado (2:0) za peto zaporedno zmago v prvenstvu, ki se za Zidana in varovance ni začelo preveč prepričljivo, zdaj pa so z dvema tekmama več na vrhu lestvice izenačeni z mestnim tekmecem Atleticom.

Zidane (na fotografiji) med tekmo z Athletic Bilbaom v Madridu.
Zidane (na fotografiji) med tekmo z Athletic Bilbaom v Madridu. FOTO: AP

"To je bila res težka tekma. Vedeli smo, da bo težko. Močno so pritisnili na nas, v prvem polčasu nam žoge ni uspelo dobro prenesti iz zadnje vrste. Drugi polčas je bil veliko boljši," je v izjavah po tekmi z Granado povedal Zinedine Zidane. "Zdaj je to šest zaporednih tekem (na katerih je Real zmagal, op. a.), to ni lahko ... Premagali smo dobro moštvo, ki je doseglo veliko dobrih rezultatov. Moramo biti zadovoljni, vesel pa sem za igralce. Bili so deležni kritik in zdaj morajo uživati v tem, kar jim je uspelo. Čestitke vsem."

Kljub terenski premoči Reala v prvih 45 minutah večjega števila priložnosti Madridčani niso imeli, zaradi poškodbe stegenske mišice pa so ostali tudi brez napadalca Rodryga. Zamenjal ga je Marco Asensio, ki je zadel okvir vrat in v drugem polčasu nato z vodilnim zadetkom zaposlil Casemira.

Statistika tekme Real Madrid – Granada.
Statistika tekme Real Madrid – Granada. FOTO: Sofascore.com
Kljub sporni odločitvi sodnikov v zaključku prvega polčasa, ko kljub ogledu VAR-posnetkov niso dosodili prekrška Casemira za najstrožjo kazen nad Yangelom Herrero, se gostujoči strateg Diego Martinez ni preveč pritoževal. "Vedno spoštujemo, kar nam reče sodnik. Oni odločajo o teh situacijah in to spoštujemo," je dejal Martinez, ki je bil kaznovan tudi z rumenim kartonom: "Kar sem dejal sodniku, so reči, ki ostanejo na zelenici. Nič posebnega. A lahko bi še bolj škodovali Realu. Čutilo se je, da pri vodstvu z 1:0 niso preveč samozavestni. Imeli smo svoje priložnosti in s tem  zavedanjem odhajamo domov. Žal nismo bili tako učinkoviti kot na kakšni drugi tekmi, smo pa zelo dobro odigrali zaključek dvoboja. Nasprotnika smo stisnili na nasprotno polovico, tekma pa je bila zelo odprta." 

Ni želel tvegati s Hazardom
"Vemo, da pride v kazenski prostor, kaj za nas pomeni v obrambi, pa tudi v napadu," je o Casemiru, trenutno celo drugemu strelcu Reala v vseh tekmovanjih, povedal Zidane. "Res je bila lepa akcija. Dober je z glavo," je dodal.

Vse točke si je Real po pritisku Granade v zadnjih minutah zagotovil šele globoko v sodnikovem podaljšku, ko je po samostojni akciji z levico natančno meril prvi strelec ekipe Karim Benzema. Zidane je po tekmi, s katero se je Real na vrhu lestvice z dvema tekmama več izenačil z mestnim tekmecem Atletico Madridom, dejal, da ni želel tvegati z Edenom Hazardom, ki si je šele nedavno opomogel po novi poškodbi – te po njegovem prestopu iz Chelseaja postajajo zaskrbljujoča stalnica v Madridu.

"Ni se mi zdel pravi trenutek, da bi zaigral, ker je bila tekma na koncu zelo tesna. Reči moraš narediti v pravem trenutku in pri njem nisem želel tvegati. Zdaj si bomo odpočili in korak za korakom bo spet v ekipi," je dejal Zidane. "Želje za leto 2021? Še naprej bomo dobro delali. Zadovoljni smo s šestimi zaporednimi zmagami. Morali se bomo še naprej boriti tako, kot smo to počeli do sedaj. Le to si želim. Najprej naj si (igralci, op. a.) odpočijejo v teh dveh ali treh dneh z družino, nato pa spet na delo. Izgubljali bomo tekme, toda poskušali jih bomo dobiti, saj se nanje še naprej dobro pripravljamo, igralci pa se zavedajo, da bomo prestali tudi težke trenutke." 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vladimir.Krutov
24. 12. 2020 17.58
-10
Apo...lepo je tako igrati če vaš še zadaj varovalko....kaj pa bo komentiral če že perez kliče sodnike...
Kollerik
24. 12. 2020 19.02
-6
borut30
24. 12. 2020 20.29
+8
Vidva se migata.....se na bozicni vecer sta pri sodnikih. Svaka vama cast, da je ta portal vajina druzba v tem casu. Nc, srecen bozic in naju vaju spremlja sreca.
Kollerik
24. 12. 2020 20.52
-2
apodgra
24. 12. 2020 16.52
-2
Me zanima ,če kdaj Zidan gleda posnetke in kaj vidi in kaj meni o pomoči sodnikov. Če je pošten športnik , bo moral priznati, da Realu večkrat v težkih situacija priskočijo na pomoč sodnik in prinašajo dragocene točke Tu njegovi diplomatski odgovori ne štejejo nič in so brez prave vrednosti.
HALAcR7
24. 12. 2020 14.37
-3
Realno sem pozabil da sploh igra za Real,...
Od Halerja ati
24. 12. 2020 14.53
+0
ja tut. ampak važn da Messija nisva pozabla. le kako če je pa najboljši vamoooos
HALAcR7
25. 12. 2020 16.44
+2
Kollerik=domenj prfil vpisan 25.12.2020 vse pove
Od Halerja ati
25. 12. 2020 17.04
-3
ja normaaalno da sva isti osebi pomoje nemorta bit na svetu 2 taki legendi hahahah vamoos kolleriiiik
HALAcR7
25. 12. 2020 17.07
+3
Od Halerja ati
25. 12. 2020 17.39
-2
hvala. klovni imajo ponavadi pestro in zabavno življenje kar ga imam res tudi jaz. upam da je tvoje pol toliko lepo in zabavno kot moje. rad te imam. tvoj kollerik.... aja cak domenj. no sej vseen hahah